Môžem sa zamestnať, keď som tehotná?

9. apr 2024

Ahojte mamičky, prosím ak tu budu blbe komentáre a naváža nie sa do môjho života a životnej situácie ani nepíšte slušne sa idem spýtať. Mám skoro 3 ročnú dcérku v máji bude mať narodeninky nakoľko som otehotnela posledný rok na strednej, ale zároveň som aj pracovala popri škole tak mám pracovne skúsenosti s obchodom, pracovala som aj ako čašníčka a pomocná sila v kuchyni veľa som chodila na brigády a aj mamke do práce pomáhať. Priateľ zaraba pekné peniaze, ale nechceme ísť do prenájmu nakoľko si šetríme a chceme si postaviť domček na záhrade u jeho rodičov, momentálne som otehotnela aj som rozmýšľala chvíľku nad interupciou lebo stavať dom malá a jedno z druhým či to nebude veľa. Ale priateľ to babo chce a povedal že kľudne môžeme ísť aj do prenájmu, a popri tom stavať dom aby sme mali súkromie a aj malá svoju izbu keby babatko bolo s nami, len ja by som chcela ísť este do práce som len málo tehotná a keď mi teraz skončí materská tak nechcem byť už vôbec bez peňazí. Teraz si este dokončujem maturitu lebo som mala nadstavbové štúdium v škole, a skúsiť si nájsť nejaku prácu v obchode alebo tak, len kto vie či ma zoberú keď som tehotná to by som nemohla nič povedať. Priateľ mi to vyslovene zakazuje ale ja si uvedomujem že každá koruna by bola pre nas dobrá a aj keby niekde brigadujem a zarobím menej ale stále je to niečo, chceli sme sa tento rok aj zobrat( nie veľkú svadbu) len o dvoch svedkoch a ísť niekam na wellnes sme plánovali. Ale nejako sa to všetko nakopilo, chcem sa spýtať je dobrý nápad ísť teraz niekam do práce alebo na brigádu ? Alebo mám zostať už doma a až po druhom bábätku sa zamestnať ?

lauriik
9. apr 2024

Tak asi zalezi ako sa citis. Ale maximalne nejaku brigadu. Lenze kedze sa nemozes natahovat s tazkymi vecami tak neviem co by si chcela robit. Zaroven urcite ani wellness v tehotenstve neni dobry napad. Mozno si pockaj kym budes mat druhe dieta, trochu odraste a potom mozes aj pracovat aj po wellnessoch chodit. Teraz uz nema zmysel to hrotit.

autor
9. apr 2024

@lauriik ten wellnes sme chceli keď som ešte nevedela že som tehotná samozrejeme, teraz chceme ísť len niekam na večeru a do kina. Hľadám nejaké brigády alebo prácu kde sa človek až tak nenatahuje ale taká asi ani není

motogirl699
9. apr 2024

Ja som sa zamestnala u kamaráta a robila som rozvoz jedla, sem tam pomohla za barom. Vedel, že som tehotná a do kedy budem cca pracovať

autor
9. apr 2024

@motogirl699 wau tak to ste mali super, o tom rozvoze jedla tiež uvažujem inak som videla že aj menu rozvážať potrebuju

motogirl699
9. apr 2024

Ak ti neprekážajú pachy z jedla, je to podľa mňa fajn robota.

ekira1
9. apr 2024

Tehotná sa môžeš zamestnať, zamestnávateľ sa na to ani pýtať nemôže. Ale.. budeš to zdravotné zvládať? Zamestnávateľovi musíš oznámiť tehotenstvo kvôli povahe práce, tak okolo 3-4 mesiaca. Ak budeš v skúšobnej dobe, počítaj, že zmluvu ti ukončia. Málokto investuje do zamestnanca ktorý po pár mesiacoch odíde na pár rokov

colsami
9. apr 2024

Asi by som teraz nevymyslala s robotou aj ak si na zaciatku tehotenstva. Porobis v novej praci mozno 2 mes, ani sa riadne nezaucis a uz si mozno dopracovala, ktovie ake bude tehotenstvo atd...

Ved ak vravis ze priatel a vztah je ok a aj pekne zarobi a nudzu nemate... No tak maximalne budete trosku neskor v dome byvat, a co. A ano za to sukromie vam stoji aj podnajom. Najma ak idete stavat na svokrovych pozemku.

Na Tvojom mieste by som najprv vyriesila svadbu, keby aj malicku. Po narodeni druheho to zas budete posuvat, budu ine priority.... A nasla si hobby, konicek, zaujem, v niecom sa vzdelavala, dala sa na nejaky kurz.
Ale v Tvojej situacii by som nevymyslala teraz s robotou.

crazy_cat_lady
9. apr 2024

asi trochu odveci ale :D staviate na pozemku u svokrovcov? to mate az take dobre vztahy? lebo potom je tu kazdy den minimalne jedna diskusia o tom, ako je zena doma s detmi, nevychadza so svokrovcami a nema kam odist.. tak aby to nebol tvoj pripad 🙂 samozrejme, nepoznam Vasu situaciu/vztahy..

autor
9. apr 2024

@crazy_cat_lady mame dobre vzťahy, a aj keby sa nedaj bože niečo zle stane vždy mám kam ísť moji rodičia ma podrzia v najťažších situáciách vždy. Otec vždy hovorí ak sa niečo stane prerobime letnú kuchyňu a budeš mať svoje bývanie, ale mame dobre vzťahy musím zaklopať že všetko je zatiaľ fajn

natiblaskova
10. apr 2024

Podľa mňa nejaké call centrum to môžeš aj z domu a môžeš v pohode aj po pôrode 😉