Opravujem otázku, mal byť bod 10: Môžem sa uchádzať o miesto vychovávateľky v ŠKD na ZŠ, ak mám ukončené magisterské štúdium Sociálnej práce a DPŠ? Ak áno, ktorý bod Vyhlášky 437/2009 Z.z. sa ma týka? Je to časť XIII, D bod 10 - úplné stredné vzdelanie a DPŠ? Lebo v ostatných sa nenachádzam. Iba v školskom internáte pri stredných školách A bod 14 - VŠ II. stupňa neučit. smeru a DPŠ. Na ZŠ by sa mi tým pádom neuznalo VŠ vzdelanie alebo iba maturita? Strednú školu mám Obchodnú akadémiu. Ďakujem za odpoveď.
@sardinka335 super si to napísala. Ja len dodávam, že najhoršie čo sa mohlo stať bolo dať školy pod obce a mestá a hlavne na obciach, kde si starosta zamestná koho chce lebo podľa nich je učiteľ len strážca deti a ešte nie je spokojný s platom. Hlavne prijímajú nekvalifikovaných, dajú im plat skoro na úrovni min. mzdy a obec ušetrí a deti niekto stráži. Celé zle ...
To nie je diskusia, ale otazka,na ktoru som ocakavala odpoved. Dakujem za pochopenie. Nie som odkazana ist do skolstva,ale chcem a mozno mam ovela vacsie predpoklady na pracu s detmi,ako ti,co maju vzdelanie a nemaju k detom vztah. Vediem tvorive dielne,hram na tri hudobne nastroje atd.
Odpoveď si si v podstate dala sama, Sociálna práca nie je pedagogika. Mala by si mať ukončené vychovávateľstvo - min, Bc, . Ani strednú školu nemáš pedagogickú, Prepáč ale aj napriek všetkým kvalitám si vzdelaním úplne mimo školstva. Tvoja otázka bola či môžeš učiť. Môžeš ak máš známeho starostu, primátora a pod.
Nie ci mozem ucit,ale byt vychovavatelka v SKD. Mam statnicu z didaktiky predmetov soc.prace,ktore mozem ucit na ss a zs, z didaktiky a teorie vychovy,vseob,pedagogiku,specialnu ped. a zaklady psychologie.
Mimo skolstva nie som,mam DPS a potvrdenie o pedagogickej sposobilosti😉 A pardon,nie statnicu,ale zaverecnu skusku z tych 5- tich predmetov,co som vymenovala.
Nie ci mozem ucit,ale byt vychovavatelka v SKD. Mam statnicu z didaktiky predmetov soc.prace,ktore mozem ucit na ss a zs, z didaktiky a teorie vychovy,vseob,pedagogiku,specialnu ped. a zaklady psychologie.
Suhlasim s vami,ze pedagog ma byt aj vzdelany v odbore. Len zial ani vystudovani pedagogovia nie su akymi maju byt. Nestaci mat vzdelanie,ale aj dalsie predpoklady,napr. osobnostne,moralne a pod. Aj vystudovani hulakaju po detoch a nie len to... A o venovani sa im v skd? Pustit im rozpravku viem doma aj ja. Pre ucitela to musi byt nie len praca,ale aj poslanie,a takych je malo. Na pracu s detmi treba mat aj charizmu. Deti by mali chodit do skoly radi,ale to by sa muselo vela zmenit... hlavne u nas na SK...
Pokial ja viem z praxe, tak na poziciu vychovavatelky sa vyzadovalo a vyzaduje pedagogicke vzdelanie - stači maturita v pedagogickom odbore, doplnkove pedagogicke študium veru neviem či je postačujuce. Ale ak nemaju ludi tak zoberu. Kolegyna ma soc. pracu ale ma maturitu v pedagogickom odbore.
Druhá vec je čo mne osobne vadí, ze ked ludia nemaju čo robit tak si povedia ,,skusim v školstve,, sak snad to tam stačí ...aj v ŠKD treba vediet s detmi robit, nestačí len stať na ihrisku ako kolik vo fazuli a davat pozor. Treba robit prírpravy, aktivity, organozovat kolektív, robit didaktické hry - tie metodiky sme tam neštudovali snad na srandu kralikov, hudobny nastroj, ale na to aby sme vedeli ako s detmi pracovat - to socialna praca nema a DPŠ je len švindlkurz. Potom to v našom školstve vyzera tak ako to vyzera...
AKo nič proti zakladatelke temy, mozno by bola dobra skor ide o princip stretavam sa s tým aj v praxi ze niektore kolegyne maju uplne ine odbory vystudovane sice pedagogicke ale nevedia to robit, na deti hulakaju a je to len zašívaren ...čest vynimkám.