Ahojte žienky neviem či to sem patrí ak nie , tak sa vopred ospravedlňujem.
Plánujem si urobiť kurz opatrovania detí , no neviem či sa budem môcť uplatniť napr. v jasliach alebo materskej škôlke . Vie mi niekto prosím poradiť ? Za každú odozvu budem vďačná 🙂
ako učiteľka? nie
možno ako asistentka..
aké máš vzdelanie?
Podla mna s kurzom nebudes kvalifikovana na taku pracu. Na to potrebujes pedagogiku.
@simo_nella v nejakých sukromnych jasliach /MŠ to možné je. Poznám osobne také prípady. V štátnej MŠ potrebuješ vzdelanie, alebo aspoň začať študovať Predškolskú a elementarnu pedagogiku na VŠ, pripadne SŠ pedagogickú s maturitou.
Opatrovateľský kurz myslíš s CK.
@nikaeli áno myslela som ako asistentka nie učiteľka
@simo_nella tak či tak by si si musela doplniť vzdelanie. U nás ho majú všetky pedagogické asistentky, niektoré začali študovať s nástupom do práce (bolo to podmienkou). Bez pg vzdelania môžeš robiť pomocnú vychovávateľku. Opatrovateľstvo a vychovávateľstvo/ učiteľstvo je o niečom inom. Plus ak budú mať na stole 5 žiadostí s kvalifikáciou a tvoju, predpokladám, že uprednostia tie so vzdelaním.
@nikaeli ďakujem vám za vysvetlenie 🙂
@simo_nella nech sa darí 🙋🏻♀️
Pracovala som v jasliach po škole cez prázdniny viem že nám hovorili že buď treba mať pedagogicku alebo zdravotnú školu.