Rada by som sa poradila so svojou situáciou, na zmluvu som u svojho zamestnávateľa pracovala od roku 2018 od januára. V marci 2021 som odišla na materskú dovolenku . Momentálne som na rodičovskej dovolenke a za nejaký čas by som sa už aj mala vrátiť No V našej firme to vyzerá že veľa ľudí dostalo výpoveď a preto predpokladám že ju dostanem aj ja môžem rátať nejakým odstupným ?
Ďakujem.
Kedze oni (mozno) budu chciet rozviazat pracovny pomer s tebou pre prekazky na ich strane, narok na odstupne mas.
Trvaj vsak na tom, aby bolo pisomne spomenute. Jeho narok, suma a kedy bude vyplatene.
Ci uz pojde o Vypoved zo strany zamestnavatela, alebo o Dohodu o ukonceni pracovneho pomeru.
Su situacie, aj pri Dohode, keby automaticky narok na odstupne mas, i ked nie je pisomne spomenute.
Zaroven vsak plati, ze ho moze zamestnavatel vyplatit i dobrovolne, aj ked nan narok nie je.
Takze ked je pisomne spomenute a presne definovane, je to len dobre.
Ak ti vypoved nepride postou a mas nieco ist podpisat, vzdy si dobre precitaj, aky typ vypovede/dohody podpisujes, i keby slo len o formalitu, ze podpisujes prevziate dokumentu. Kludne si to vezmi najprv domov precitat, nic nemusis podpisat hned.
Ak ti da zamestnavatel vypoved, ano.