Som na rodičovskej dovolenke, dcéra má rok aj pol a chcela by som pracovať a zamestnať u iného zamestnávatela už počas rodičovskej dovolenky.
Môžem mať druhý pracovny pomer aj ked mám s pôvodným zamestnávatelom uzatvorený PP na dobu neurčitú? Alebo by som teraz musela precovať
len na dohodu? Nie je to obmedzené, kolko hodín možem odpracovať?
Ahoj, ja som tiez v tejto situacii, maly ma 2 roky som na RD stale zamestnana na dobu neurcitu a nastupujem do novej roboty. Tiez potrebujem vediet, ci mozem mat dva pracovne pomery, ci nepridem o rodicovsky prispevok a kde a co treba nahlasit. Dakujem za rady. Marianka, zistila si nieco nove?
Môžete mať súbežne dva pracovné pomery. Ja osobne mám. Jediné, čo treba urobiť je, odhlásiť sa v Soc. poisťovni z dôchodkového poistenia do 8 dní od nastúpenia do práce. Rodičák zostáva do 3 rokov veku dieťaťa bez ohľadu na to, či rodič pracuje.
A ako je to v pripade, ze obe firmy vykonavaju tu istu cinnost?
To nevylučuje, aby si nemohla mať 2 pracovné pomery....
ale vylučuje: @dena1973
§ 83
Výkon inej zárobkovej činnosti
Na začiatok
(1) Zamestnanec môže popri svojom zamestnaní vykonávanom v pracovnom pomere vykonávať inú zárobkovú činnosť, ktorá má k predmetu činnosti zamestnávateľa konkurenčný charakter, len s predchádzajúcim písomným súhlasom zamestnávateľa. Ak sa zamestnávateľ nevyjadrí do 15 dní od doručenia žiadosti zamestnanca, platí, že súhlas udelil.
(2) Zamestnávateľ môže udelený súhlas podľa odseku 1 z vážnych dôvodov písomne odvolať; v písomnom odvolaní súhlasu je zamestnávateľ povinný uviesť tieto dôvody. Po odvolaní súhlasu zamestnávateľom podľa prvej vety je zamestnanec povinný bez zbytočného odkladu inú zárobkovú činnosť skončiť spôsobom vyplývajúcim z príslušných právnych predpisov.
(3) Súhlas zamestnávateľa podľa odseku 1 sa nevyžaduje na výkon vedeckej, pedagogickej, publicistickej, lektorskej, prednášateľskej, literárnej a umeleckej činnosti.
mozes mat prac. pomerov, kolko len chces 🙂 kludne chod do toho 🙂