Môžem mať viac pracovných pomerov súčasne?

29. okt 2024

Dobrý večer. Chcela by som sa aj ja popýtať od skúsenejších zienok . Momentálne som do 08/2025 na rodičovskej dovolenke . Môj pracovný pomer je stále platný , u svojho zamestnávateľa som zamestnaná na dobu neurčitú a teda vedie ma ako zamestnanca na RD. Chcela by som sa opýtať, či by bolo možné, si ísť “vyskúšať” novú prácu na TPP - o dieťa samozrejme postarané bude. Píšem vyskúšať pre to , že by som samozrejme chcela vyskúšať skúšobnú dobu s pripadne, ak by mi to nešlo alebo hocičo iné , by som pracovný pomer v novej potenciálnej práci ukončila bez toho , aby som musela dávať výpoveď v terajšej , aktuálnej práci. Nejde o prácu konkurenčného charakteru , je to úplne iný smer , takže s tým by zamestnávateľ problém nemal . Len že či neporušujem nejaký zákon . Že napríklad v januári by som nastúpila a v marci by som skončila vo výpovednej lehote , teda moja otázka , píšem ako Tatár , ale či to môžem takto urobiť bez toho , aby som dala výpoveď v aktuálnej práci, kde mi teda musia držať miesto do dovŕšenia 3 rokov dieťaťa , dobre hovorím , vtedy konci RD ? Moc moc ďakujem už len za prečítanie a nehnevajte sa za anonym , mám tu aj kolegyne a môj nick poznajú . Ďakujem ďakujem ďakujem .

maranco
29. okt 2024

Bežne zamestnanec môže mať viacero TPP ak ich časovo zvláda.

ibrunova
29. okt 2024

Môžeš