Ahojte, prosím poraďte mi...
Priateľ pracuje ako brigádnik od 01.06.2023. Mne tá firma príde veľmi divná, na začiatku vraveli, že sa bude pracovať normálne na TPP, potom ho zrazu zamestnali ako brigádnika. Včera jeho a ešte pár ľudí poslali domov, lebo, že sa niečo deje. Nikomu nepovedali čo ani nič .. a že majú čakať.
Mohol by ísť napr. na PN? Alebo na to musí byť ten TPP?
Ďakujem
Nie, nemyslela som to tak, že kvôli tomu, že to je divná firma... On má zdravotné problémy, ale silou mocou chcel ísť do práce ...a teraz je teoreticky bez peňazí, tie dni, kým ma čakať a nie vlastnou vinou... To či ho prihlásili do SP nevieme, keďže ešte 1. výplatu nemal.
@moni2522 no odhliadnuc od toho že nevie či za neho firma platí odvody a akú zmluvu podpísal...ak ostane na PN tak v danej firme zrejme aj skončil keďže prvých 10dní platí PN zamestnávateľ a nebude mu chcieť platiť , keďže tam ešte ani nič poriadne neodrobil....v takýchto prípadoch skôr ukončujú PP
a to ako chce ist na PN lebo je divna firma ? to co je za dovod ? aku dohodu podpisal ? prihlasili ho do socialky ? a robil priatel predtym ?