Môžem ísť na rizikové počas výpovednej doby?

zdenka1986
11. feb 2015

som zamestnaná už tri roky, ale chcem sa presťahovať -čiže dať v práci výpoveď. Ale tiež sa chceme s partnerom pokúšať o bábo. Ak dám výpoveď a počas výpovednej lehoty otehotniem, môžem ísť na rizikové tehotenstvo a pracovný pomer mi neskončí aj keď ja dám výpoveď?

estrapo
11. feb 2015

ahoj. zvaz ale tie nasledky. ak das vypoved teraz a potom sa ti podari otehotniet, pojdes na matersku potom na rodicovsku a potom co? stane sa ti to, ze nebudes mat narok na podporu v nezamestnanovsti ani ine prispevky ( pretoze za posledne 3 roky musis byt evidovana ako zamestnanec najmenej cca 730 dni)a dostanes iba pridavok na dieta co je cca 20€ na mesiac. ak budes evidovana na urade prace tak stat za teba bude hradit prispevok do socialnej poistovne a zdravotnej to je cca 50€ mesacne. ak sa nezaevidujes budes to musiet platit ty. lepsia bude ak nedas vypoved, otehotni este ako zamestnankyna, tvoj lekar ta moze vypisat na rizikove, potom nastupis na matersku, rodicovsku a stale si ale zamestnanec a potom mas narok na podporu ak si nenajdes zamestnanie. aspon teraz je to takto ale nemyslim,ze za dalsie tri roky sa to zmeni k lepsiemu.

rooskoliv
11. feb 2015

No, tu si myslim, ze miesas 2 rozne veci......

Ak si tehotna, nemozes dostat vypoved, lebo si v ochrannej lehote. Ty ale vypoved mozes dat a aj ked si tehotna, tato vypoved plati a pracovny pomer sa konci s koncom vypovednej doby.....

Cize ak aj otehotnies pocas vypovednej doby, nic sa nemeni, ze skoncenim vypovednej doby si bez zamestnania (aj ked si na PN) a plati to co napisala estrapo....

A este ma napada aj to, ze nemozes dostat vypoved (si v ochrannej lehote) iba pokial zamestnavatel o tvojej vypovedi vie. Cize ak aj by si dostala vypoved a otehotnela by si az vo vypovednej lehote, ochranna doba sa na teba nevztahuje, lebo v momente dostania vypovede si nebolo tehotna, alebo by to nebolo oznamene zamstnavatelovi

hanka_april
11. feb 2015

este by som doplnila, ze ak ides na PN pocas toho ako das ty vypoved, vypovedna lehota sa nepredlzuje, ta sa predlzuje o PN len v pripade, ak ti da vypoved zamestnavatel.