som zamestnaná už tri roky, ale chcem sa presťahovať -čiže dať v práci výpoveď. Ale tiež sa chceme s partnerom pokúšať o bábo. Ak dám výpoveď a počas výpovednej lehoty otehotniem, môžem ísť na rizikové tehotenstvo a pracovný pomer mi neskončí aj keď ja dám výpoveď?
No, tu si myslim, ze miesas 2 rozne veci......
Ak si tehotna, nemozes dostat vypoved, lebo si v ochrannej lehote. Ty ale vypoved mozes dat a aj ked si tehotna, tato vypoved plati a pracovny pomer sa konci s koncom vypovednej doby.....
Cize ak aj otehotnies pocas vypovednej doby, nic sa nemeni, ze skoncenim vypovednej doby si bez zamestnania (aj ked si na PN) a plati to co napisala estrapo....
A este ma napada aj to, ze nemozes dostat vypoved (si v ochrannej lehote) iba pokial zamestnavatel o tvojej vypovedi vie. Cize ak aj by si dostala vypoved a otehotnela by si az vo vypovednej lehote, ochranna doba sa na teba nevztahuje, lebo v momente dostania vypovede si nebolo tehotna, alebo by to nebolo oznamene zamstnavatelovi
este by som doplnila, ze ak ides na PN pocas toho ako das ty vypoved, vypovedna lehota sa nepredlzuje, ta sa predlzuje o PN len v pripade, ak ti da vypoved zamestnavatel.
ahoj. zvaz ale tie nasledky. ak das vypoved teraz a potom sa ti podari otehotniet, pojdes na matersku potom na rodicovsku a potom co? stane sa ti to, ze nebudes mat narok na podporu v nezamestnanovsti ani ine prispevky ( pretoze za posledne 3 roky musis byt evidovana ako zamestnanec najmenej cca 730 dni)a dostanes iba pridavok na dieta co je cca 20€ na mesiac. ak budes evidovana na urade prace tak stat za teba bude hradit prispevok do socialnej poistovne a zdravotnej to je cca 50€ mesacne. ak sa nezaevidujes budes to musiet platit ty. lepsia bude ak nedas vypoved, otehotni este ako zamestnankyna, tvoj lekar ta moze vypisat na rizikove, potom nastupis na matersku, rodicovsku a stale si ale zamestnanec a potom mas narok na podporu ak si nenajdes zamestnanie. aspon teraz je to takto ale nemyslim,ze za dalsie tri roky sa to zmeni k lepsiemu.