Prosím vás chcem sa poradiť, som zamestnaná týždeň. Lenže som ochorela. Chcem sa opýtať, môžem ísť na PN, keď som zamestnaná týždeň? Lebo vyzerá to, že by som mala byt dlhšie na PN. Ďakujem.
Jasné že môžeš.
@sueqien preco by si mala byt dlhsie na PN? 🙂 mas daky uraz ci nebodaj operaciu?
a ano mala by si ju mat platenu pokial si nebola rok predtym na PN. a vypocitava sa ti VZ z minuleho roka 2023 ak si mala 1 zamestnavatela.
mna velmi udivuje ako tu kazdy vie, ze bude dlho na PN a najlepsie su matky co to vedia presne po MD 🙂
@pribinak ano a este treba autorku upozornit, ze ked bude na PN, MOZU ju vyhodit pocas skusobnej doby.
@bublinka1426 myslím, že cez PN nie. Môžu hneď potom, ako jej PN "raz" skonci (ale nehadam sa) 😁
Detto výška PNky. Ja viem, že pokiaľ neodrobis istý počet dní, mas ju z minima. Ako špekulácie pri max.materskej. ale opäť, nehadam sa 😉 za mna je toto ďalšia spekulantka.
''som zamestnaná týždeň.'' teda pokial dotycna nie je len tyzden zamestnana po RD u povodneho zamestnavatela ale tipujem ze je v skusobnej dobe...
takze je skusobna, a ano pocas skusobnej mozu.
pocitaj s tym ze ti ukoncia pracovny pomer v tej bille ked sa dozvedia o PN (mozu pocas PN kedze si v skusobnej)
ak si predtym nerobila PN bude z minima samozrejme.
zjavne spekulujes ale tak co uz niektore maju tuleniu nemoc
@bublinka1426 jasne bubli, napisala som, že toto fakt neviem (holt, nie som spekulantka). 🙅♀️
@mamina7070 škoda, že naše zákony sú také deravé, ze pre spelulantky sú hotovým klondajkom 👎👎👎
Ale nadávať na stat, ako sa "nestara" tu budu dookola👌
@lienka.7 toto viem bo som tiez ochorela ( kovid) pocas skusobnej
@sueqien ked si rok predttym bola na PN . tak ked si teraz odrobila len tyzden, mas narok len na tyzden platenej PN..(ak sa pytas na toto)
inac mas platenu PN , VZ mas z roku 2023. chapeme sa?
a to kolko budes PN snad vie lekar, on to urcuje, nie ty.
@mamina7070 mozno je tehotna a ide hned na rizikove. ktovie.ale toto zamestnavatela urcite nezaujima.
na PN samozrejme ísť môžeš, ale samozrejme zamestnávateľ s tebou môže ukončiť zmluvu...PN bude platená z redch. zamestnania v ktorom si bola nem.poistená min.3mesiace.....
@sueqien áno môžeš ísť na PN