Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. V súčasnosti som na ocr so synom od 17.3 do 29.3 nakoľko mám nastúpiť do práce, na ocr pôjde zas muž. V prípade, že manžel tiež po cca 14 dňoch ukončí ocr môžem v prípade potreby nastúpiť opäť na ocr ja? Ďakujem.
chcem sa informovat ak ma ocr od 17.3. 2020 do 26.3.2020 a idem si to dalej predlzit a uz nedam ukoncenie bude socialka plariti ocr az pokial nebudu zatvorene skoly? daju nam vediet ze kolko dni mozme byt v tejto situacii na ocr alebo mam to ukoncit 30.3.2020 co je 14 den a vystriedat sa s manzelkou dakujem za odpoved
@rudolfondracka kolegyňa volala na sociálku tak jej dokonca povedali že ak ma na tej OCR už uvedený aj dátum ukoncenia(po tých 14tich dnoch) nemôže automaticky v nej pokračovať ďalej a musí podať novú kde uvedie do poznámky opravu že neplatí koniec. Tak mám už v tom guláš aj Ja :/
Ano jasne mozte sa aj takto vystriedat
@rudolfondracka aj ja si chcem predlzit OCR musim ale vypisat novu ziadost lebo tiez som udala datum do konca tyzdna len.som zvedava ako nam to potom budu platit ci to potom zas pokracuje alebo ako ..
myslela som ze pojdem do prace aspon kusok len pracujem v obchode tak asi by som prisla len o nervy..
@mimuska125 takže predsa treba novú žiadosť písať? A dátum začatia sa dáva až po ukončení tých 14 dní či od začiatku tej prvej? A druhá tiež bez dátumu ukoncenia?
@lusia222 neviem zatiaľ nehovorili nič ale ja si asi pošlem novú lebo som tiež napísala dátum do 29.3len. Tak napíšem radšej novú od pondelka. Možno este budú rozprávať v správach ze co ďalej.
@lusia222 ja som napisala dátum ukončia lebo som nevedela ze to bude na dlhšie..
@mimuska125 ja taktiež s dátumom ukončenia ale keď sa bude podávať teda ďalšia na predĺženie do tej sa asi tiež nebude uvádzať dátum konca ak sa to ešte bude predlžovať ,nie?
@lusia222 si myslím ze nie uz radšej nenapíšem nič.. Hadam nám to upresnia ešte ze budu hovoriť lebo vazne asi viac mame v tom zmätok.
ja som neudala datum, tak dufam, ze ja nemusim podavat dalsiu ziadost...
@lusia222 no na webu sociálky píšou toto:
Sociálna poisťovňa preto automaticky predĺži trvanie a následnú výplatu aktuálne začatých 14 – dňových OČR-iek bez to, aby si rodič musel podávať novú žiadosť.
O dávku bude poistenec žiadať novou žiadosťou len vtedy, ak sa na OČR rodičia potrebujú vystriedať
Teeda mi z toho vychází, že netřeba posílat žádnou 'oparvnou' žádost
@lusia222 no ale tato informace na webu socialky, ktera by mela byt primarni zdroj informaci, nikde neni. V ani jednom clanku/postupu tam nepisou, ze se nevypisuje konec OCR. A nikde se nepise, ze treba poslat novou zadost, pokud je v te prvni to ukonceni vypsane. Jedina informace je, ze se automaticky budou prodluzovat uz zacate OCR a novou zadost treba jen kdyz se rodice stridaji.
O cestnem vyhlaseni vim 🙂
Prosim Vas ako mam ukoncit očr.ku?alebo ako mam dat vediet socialnej poistovni ze ukoncujem očr ku dnu 31.3
Baby ja som z toho jelen.. Tiez som uviedla v prvej ziadosti datum do 27.3.tak teda poslem teraz bovy. A teraz v tej druhej mam dat datum od 28?akoze po tych 14 dnoch? Alebo znova od 16?
Ahojte. Od marca do juna som bola na OCR, od jula som v praci a z personalneho odo mna ziadaju potvrdenie o ukonceni ocr zo soc. poistovne/pritom soc. poisťovňa ziadne pisomne ukoncenie nevyzaduje.... Vydavaju taketo potvrdenia? Stretli ste sa s tym teraz pocas pandemickej ocr? Dakujem
@andreagartnerova ano