Môžem dostať výpoveď počas maródky?

ravot
11. okt 2013

🙂 .som zamestnaná v súkromnej firme/hotel chyžná/ 11 rokov,prácu som si vykonávala vždy poriadne a preto som bola nemilo prekvapená ked mi dali kárne opatrenie že si slabo vykonávam svoju prácu/čo neni pravda lebo vždy sme si rovnako delili počet izieb/po nátlaku som im to podpísala ale hned som písala generálnej email že nesúhlasím,doteraz neodpovedala.Po prevzatí som išla na operáciu a som dlhodobo na pn.Teraz mi volala známa že hotel zatvárajú a všetci dostali výpovede .CHyžná čo ostala dostala k 31.1.2014 aj z 3 mesačným odstupným.Hlavne potrebujem vedieť môžu mi dať výpoved počas pn a či mám nárok na odstupné ked budem ešte k31,1,2014 na pn?

dakujem Vám pekne dopredu
pekný den praje viera

anjelicek26
11. okt 2013

@ravot - ak hotel zatvaraju a rusia sa vsetky miesta, tak ta pn-ka pred vypovedou nezachrani. Na odstupne mas samozrejme narok.

ravot
autor
11. okt 2013

dakujem za odpoved,ja sa nebránim výpovedi ,len som myslela že ked som pn či mi aj tak dajú odstupné

alienka000
12. okt 2013

@ravot ano, PN ta o nic neoberie. Ked rusia, zatvaraju a daju vypoved, mas narok na odstupne. Len pozor, stretla som sa s x pripadmi, ked zamestnavatel vyuzil nevedomost ludi a dal im v takychto pripadoch podpisat napr. dohodu o ukonceni a pod. Tak daj pozor co podpises a nepodpisuj nic comu nerozumies, aby ta neo... 😀

ravot
autor
12. okt 2013

dakujem za odpoved ved práve oni sa snažia čo najviac oje,,tak ked mi dá podpísať musí tam byč napísané že mi patrí aj odstupné že?

titkovamiriam
12. okt 2013

@ravot neviem či toto bude aktualne ale ja som pred rokom dostala vypoved po 17 rokoch mala som narok na odstupne lebo som v takom zneni dostala vypoved ,kolega ale isiel na PN a prešvihol čas na odstupne tak radsej sa porad s niekym kto tomu naozaj rozumie

matula211
12. okt 2013

Neexistuje prešvihnutie času na odstupné...to je čo...buď je nárok alebo nie je...v tvojom prípade naň nárok budeš mať, lebo je to z dôvodu rušenia spoločnosti...jediné, na čo si dávaj pozor, aby si mala výpoveď podľa § 63 (neviem, už ktorý odstavec, dočítaš sa v ZP) a ak nie, tak formou dohody, kde bude jasne definované, že končí sa PP dohodou podľa tohto paragrafu...teda jasnejšie...môže to byť dohoda o skončení PP formou dohody k určitému dátumu, ale musí tam byť odvolanie na tento paragraf, že sa končí PP z týchto dôvodov...vtedy máš nárok na odstupné...dvoj-trojmesačné, v závislosti od vašej prípadnej kolektívnej zmluvy..

ravot
autor
12. okt 2013

fíha tak to si musím pozrieť ten paragraf dakujem za rady 🙂