Môžem dostať výpoveď po dosiahnutí veku 9 mesiacov?

diabliq6666
30. aug 2011

ahojky...netusim,ci tu tato tema je alebo nie...ale nenasla som,co som hladala
chcela by som sa spytat,ci uz niektora z vas pocula o tom,ze podla novelizacie zakonnika prace vam moze dat zamestnavatel vypoved po dosiahnuti 9 mesiacov veku babatka,ak mate zmluvu na dobu urcitu???ja som precitala,ze ide len o skusobnu dobu,ale mozno mi nieco uslo... 😲

lenka311
30. aug 2011

@diabliq6666 K čomu Ti to je dobré? Vieš, materskú už doberieš a rodičák Ti to neovplyvní a ak som správne pochopila, tak po nástupe do zamestnania o tie 3roky Ťa asi aj tak vyhodia, nie?

sisiska
30. aug 2011

este som o tom nepocula, ale akosi tomu nerozumiem...zamestnavatel ti nemoze dat vypoved pocas tych troch rokov, na ktore mas narok, aby si sa starala o dietatko, nie?

diabliq6666
autor
30. aug 2011

@sisiska po novom vraj moze 😒 neviem,co je na tom pravdy,mne to povedala moja mama,ze niekde v telke to pocula

diabliq6666
autor
30. aug 2011

@lenka311 u nas v praci je to zlozite a strasne zamotane...dalsie predlzenie mojej zmluvy zalezi od predlzenia zmluvy tej,za ktoru som nastupila ja,jej zmluva od dalsiej,namiesto ktorej je tam ona a tak to pokracuje cez dalsich par osob...ak sa vratim do roboty tak mi predlzia pokial mi nedaju v januari vypoved..kedze som sama s malou,je to pre mna dost dolezite,co budem robit po skonceni rodicovskej ☹

ianitka
30. aug 2011

pri zmluve na dobu urcitu nejde o vypoved - len o ukoncenie pracovneho pomeru dobou urcitou a tam ochrana doba pre tehotne a matky na MD a RD neplati a neplatila ani v "starom" zakonniku 😝

nibiru
30. aug 2011

no pokial to nieje schvalene neriesim kedze u pana mihala je jeden den tak a na druhy den to neplati nebudem si teraz zvisovat tlak!

bbtina
30. aug 2011

@diabliq6666 ak mas zmluvu na dobu urcitu,tak tymto dnom ti konci pracovny pomer. Zamestnavatel nema dovod ti davat vypoved,kedze ta zmluva je na dobu urcitu a konci,tam to ziadne vedlajsie faktory /pn,md/ neovplyvnuju. Bolo to tak vzdy. Navyse zmluva sa da predlzit v maximalnej lehote 3 roky

lenka311
30. aug 2011

@diabliq6666 Ja som s malou tiež sama. Výpoveď dostanem hneď po nástupe do práce, lebo som robila na tri smeny, čo už teraz nemôžem. Keby som bola aj vydatá, tiež ma vyhodia, u nás v robote to bol bežný postup, robila som tam 6rokov do nástupu na MD - proste baby s malými deťmi tam nemali čo hľadať...
Spolupracovníčke končila zmluva na dobu určitú dva týždne pred oficiálnym nástupom na MD - vyhodili ju.
Ty máš tiež zmluvu na dobu určitú, takže si myslím, že zákon sa na toto nevzťahuje - proste Ti končí zmluva a tým to hasne a závisí len od podniku čo urobí.
Zákon sa vzťahuje len na matky, ktoré majú zmluvu na dobu neurčitú, napríklad ako som ja, mňa vyrazia až potom.. Takže aspoň tak si to myslím ja, držím palce, nech Ti ju predĺžia.. Ale závisí to od nich, zákony Ti nepomôžu, aspoň v tomto prípade nie...

diabliq6666
autor
30. aug 2011

@lenka311 noooo...netusim kde pracujes,ale u nas mi predlzili zmluvu aj napriek tomu,ze vedeli,ze som tehotna...co sa tyka casu,je pracovna doba idealna..v podstate sa robi len doobedu a dlzka smeny zalezi odomna...v nasom state je jedno fakt...podpora matiek s detmi nulova a o rodinach ani nehovorim....

diabliq6666
autor
30. aug 2011

@bbtina ved prave o to ide...ak mi ju teraz predlzia tak uz na neurcito..tento vymysel je vraj platny od 1.1.2012,takze je to novinka

lenka311
30. aug 2011

@diabliq6666 Ja som Ti tým však chcela povedať, že Teba sa to netýkalo ani predtým ani teraz, závisí to od ochoty Tvojho zamestnávateľa, zákon mu to neprikazuje. Môže Ťa vyhodiť.. Bohužiaľ, možno raz výde aj zakon ktorý bude aj pre ľudí, nielen pre investorov ☹ ☹ ☹ ☹

bbtina
30. aug 2011

@diabliq6666 zamestnavatel ti moze dat zmluvu ma dobu neurcitu aj po mesiaci,je to len na nom,ak uz budes mat taketo znenie zmluvy nemoze ti dat vypoved,je povinny drzat ti miesto. Jedine ak tak z organizacnych dovodov a to je ina kapitola