Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a koli zdravotnym problémom a narocnej praci sa chcem dat na PN a ostat az do materskej. Mam odrobenych viac ako 270 dni, ale bojim sa ze s prechodom z PN na matersku mi moze dat veduci vypoved. Je to prosim vas mozne? Dakujem za kazdu reakciu...
Nemoze ta vyhodit, avsak ak bez vsetkeho si odides moze taketo nekorektne spravanie ovplyvnit vasu spolupracu po rodicovskej 😉...okrem ineho si dovod beztak precita na papieri od lekara a ohlasenie tehotenstva je tvoja povinnost...co sa tyka pn, radsej skus dohodnut pracovne podmienky tak aby boli vyhovujuce tvojmu stavu, pretoze si treba uvedomit ze pn nie je dovolenka, t.j. 9 mesiacov sa nikam nepohnes piatok, sviatok...vychadzky max. dve hodiny denne, a ver tomu ze socialka rada preveri aj na stedry den...
Ak mas pracovnu zmluvu na dobu neurcitu, nemusis sa bat. Si chranena a vypoved nemozes dostat. Hlavne nie pocas Pn.
Ja som bola takto aj prve tehotenstvo, aj teraz druhe kvoli narocnej praci, cely cas PN.
@dendulka4444 myslim ze ak mu pisomne oznamis tehotenstvo tak ti nemoze dat výpoveď a pocas PN tiez nie