Ahojte.Chcem sa poradit kedze nemam sancu o paragrafoch v zakonniku prace.pracujem na 25 hodin tyzdenne mam riadne zmluvu a to na dobu 3 mesiace skusobna ktora uz prebehla a potom na neurcito.Mozem dostat vypoved?Zmluvu mi uzatvorila sefka ktora odchadza z postu.a ma prist iny sef(manazer.)dakujem.
Ahoj výpoveď môžeš dostať vždy...a každý, lenže pokiaľ si mala po 3 mesiacoch zmluvu rovno na neurčito...tak je to menej pravdepodobné...ale v každom prípade musel by Ti to dať vedieť dopredu...a ty by si asi ešte dake 2-3 mesiace mala odrobiť a hladať si novú robotu...ale po pravde...myslím si, že neni dôvod Ťa prepúšťať...a to ani keď má prísť nový šef...to skorej prepustí ľudí, čo sú v 3mesačnej vyp. lehote, alebo ľudí čo majú zmluvu na určito 🙂 takže si myslím že neni sa čoho báť 🙂
no ale v podstate spomínala si, že zmluvu máš na neurčito už....tak podľa mňa neni sa čoho báť..prečo by Ťa mal vyhodiť...len preto, že je nový...ja neviem ...ak si typ čo marodí, alebo ja neviem nejaká flákačka...tak možno...ale to si myslím, že by ťa prepustili už v tých prvých 3 mesiacoch..takže sa neni čo báť!!!
@zuzans258 Nie prave naopak,ja pracujem v mensom tescu kde si sefka 2 roky vydobijala niekoho na upratovanie.od marca jej to dovolili a tak si ma zobrala lebo pred tym som v tomto tescu 4 mesiace upratovala ale cez agenturu.takze boli somnou velmi spokojny a aj su.Aj zamestnanci su radi ze je tam niekto na upratovanie.No clovek nikdy nevie kedze si predtym roky upratovali sami ale to aj tak vyzeralo.niesom ani ten typ co marodi casto.len ak potrebujem skrz deciek nie o alebo ja nejaka prehliadka zdravotna.len mam obavy lebo je to premna momentalne dobry flek.
@ala76 pozri kedze si na mieste akom si, mozes dostat vypoved z dovodu zrusenia miesta, kedze predtym si to roky robili zamestnanci a teraz mozes byt ako "upratovacka = naklad navyse" povazovana za panske huncutctvo novym vedenim.
Alebo aj nemusis. Takze rob si svoju pracu nepostavaj opreta o metlu a postaraj sa aby sa u noveho sefa vzdy blistali klucky, okna alebo nieco 🙂 aby ho nenapadlo ze si bude pratat sam 😉
mozes no nemusela by si. zalezi to od toho, kto pride a ako sa rozhodne nalozit s tvojim miestom, kedze je take ako je. ak si budes robit poriadne svoju robotu tak uvidi, ze si snaziva a mozno ta necha na pokoji, no to zistis po case
preco myslis ze to nieje dobry flek pre teba teraz?
@stastnablcha zlé si prečítala.prave naopak.
@ala76 Samozrejme, že môžes dostať výpoveď. Ako každý na akúkoľvek zmluvu.