Môžem dostať výpoveď?

ala76
7. jún 2017

Ahojte.Chcem sa poradit kedze nemam sancu o paragrafoch v zakonniku prace.pracujem na 25 hodin tyzdenne mam riadne zmluvu a to na dobu 3 mesiace skusobna ktora uz prebehla a potom na neurcito.Mozem dostat vypoved?Zmluvu mi uzatvorila sefka ktora odchadza z postu.a ma prist iny sef(manazer.)dakujem.

evittam
7. jún 2017

@ala76 Samozrejme, že môžes dostať výpoveď. Ako každý na akúkoľvek zmluvu.

zuzans258
7. jún 2017

Ahoj výpoveď môžeš dostať vždy...a každý, lenže pokiaľ si mala po 3 mesiacoch zmluvu rovno na neurčito...tak je to menej pravdepodobné...ale v každom prípade musel by Ti to dať vedieť dopredu...a ty by si asi ešte dake 2-3 mesiace mala odrobiť a hladať si novú robotu...ale po pravde...myslím si, že neni dôvod Ťa prepúšťať...a to ani keď má prísť nový šef...to skorej prepustí ľudí, čo sú v 3mesačnej vyp. lehote, alebo ľudí čo majú zmluvu na určito 🙂 takže si myslím že neni sa čoho báť 🙂

evittam
7. jún 2017

@zuzans258 Ak pracujes menej nez rok tak vypovedna lehota je 1 mesiac.

zuzans258
7. jún 2017

no ale v podstate spomínala si, že zmluvu máš na neurčito už....tak podľa mňa neni sa čoho báť..prečo by Ťa mal vyhodiť...len preto, že je nový...ja neviem ...ak si typ čo marodí, alebo ja neviem nejaká flákačka...tak možno...ale to si myslím, že by ťa prepustili už v tých prvých 3 mesiacoch..takže sa neni čo báť!!!

ala76
autor
7. jún 2017

@zuzans258 Nie prave naopak,ja pracujem v mensom tescu kde si sefka 2 roky vydobijala niekoho na upratovanie.od marca jej to dovolili a tak si ma zobrala lebo pred tym som v tomto tescu 4 mesiace upratovala ale cez agenturu.takze boli somnou velmi spokojny a aj su.Aj zamestnanci su radi ze je tam niekto na upratovanie.No clovek nikdy nevie kedze si predtym roky upratovali sami ale to aj tak vyzeralo.niesom ani ten typ co marodi casto.len ak potrebujem skrz deciek nie o alebo ja nejaka prehliadka zdravotna.len mam obavy lebo je to premna momentalne dobry flek.

seagul
8. jún 2017

@ala76 vypoved moze dostat kazdy, bud z dovodu porusenia pracovnej discipliny alebo ked sa rusi pracovne miesto (pripadneirma/pobicka ako taka). Ale zamyslay sa nad tym vopred co bude ked bude he zbytocne.

evittam
8. jún 2017

@seagul Výpoveď mozes dostat aj bez udania dôvodu.😉 Ale inak suhlasim naco riesit dopredu ak sú spokojní. Toto je podla mňa zbytočná otazka a diskusia, nakolko ako som uz napisala výpoveď moze dostat kedykoľvek a ktokolvek.

ala76
autor
8. jún 2017

@seagul SORY ALE AKOSI NEROZUMIEM 🙂

ala76
autor
8. jún 2017

@evittam ano viem naco riesit ale myslienky su tam .spokojna terajsi sef, kedze ma rada poriadok.ktovie kto pride a viem ze od sefovho sefa bolo spomenute ze ma prepustit 3osoby.(co ona neuri lebo je ineho nazoru)🙂kto by nemal obavy?v dnesnej dobe🙂

eeffka
8. jún 2017

@ala76 pozri kedze si na mieste akom si, mozes dostat vypoved z dovodu zrusenia miesta, kedze predtym si to roky robili zamestnanci a teraz mozes byt ako "upratovacka = naklad navyse" povazovana za panske huncutctvo novym vedenim.
Alebo aj nemusis. Takze rob si svoju pracu nepostavaj opreta o metlu a postaraj sa aby sa u noveho sefa vzdy blistali klucky, okna alebo nieco 🙂 aby ho nenapadlo ze si bude pratat sam 😉

ala76
autor
8. jún 2017

@eeffka 🙂jasne,chvalabohu som ten ty co urobi aj to co nemusi🙂

sisulia
8. jún 2017

mozes no nemusela by si. zalezi to od toho, kto pride a ako sa rozhodne nalozit s tvojim miestom, kedze je take ako je. ak si budes robit poriadne svoju robotu tak uvidi, ze si snaziva a mozno ta necha na pokoji, no to zistis po case

stastnablcha
9. jún 2017

preco myslis ze to nieje dobry flek pre teba teraz?

ala76
autor
9. jún 2017

@stastnablcha zlé si prečítala.prave naopak.