Môžem dať výpoveď až vtedy, keď budem mať zmluvu z novej práce?

16. máj 2022

Ahojte potrebujem poradiť lebo priateľ tvrdí že to tak nejde.
V marci som nastúpila do prace na tpp a teraz v máji mi konci skúšobná doba. Do práce dochádzam 20kilometrov a mam 815 v čistom plat. Robím 12 a neskutočne chodím z prace zrobena. V piatok som dostala ponuku práce v mojom odbore kde by som robila iba 8 hodín a víkendy voľné mam to z domu ani nie 3 km a plat mi na túto pozíciu dali 1000 v čistom. Problém je však ze v minulosti sa mi stalo ze dala som v predchádzajúcej robote výpoveď a keď som mala nastúpiť do novej vždy sa niečo pokazilo a zostala som bez prace. Preto chcem vedieť či môžem dat výpoveď v praci až keď budem mať zmluvu v ruke v tej druhej?lebo priateľ tvrdí že nemôžem mať súbežne 2 tpp. Lebo som chcela dať výpoveď až utorok keď budem mať od tej roboty zmluvu a následne by som zavolala do tej prvej že už viac neprídem. Dá sa to aj tak riešiť?

danielinaa
16. máj 2022

V skusobnej dobe mozes odist zo dna na den bez udania dovodu

mirro
16. máj 2022

V skúšobnej dobe nedávaš výpoveď, len oznamuješ skončenie pracovneho pomeru.

danielinaa
16. máj 2022

Pracuj a hned ako podpises zmluvu v novej oznam im ze uz neprides.

autor
16. máj 2022

Takže dá sa to? Lebo on mi čosi splietal že keď má dnes prihlásia na poisťovňu tak im to tam vyskočí a že to sa proste nedá aby som mala súbežne dva tpp

danielinaa
16. máj 2022

Môžeš mat aj 10 naraz ak to budeš zvládať

danielinaa
16. máj 2022

Ved niektorí majú aj 3 prace naraz aby vyzili

danielinaa
16. máj 2022

Držím palce, aby ti to s novou pracou vyšlo a bola si spokojná.

natalienka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hrabovo
16. máj 2022

Môžeš, ja tak mam

borec1980
16. máj 2022

Ak ti skonci skusobna doba v sucasnej praci poslednym dnom v maji a zaroven stihnes dovtedy v novej praci uzavriet novu zmluvu,tak je to vyriesene...ked podpises zmluvu v novej praci,das ukoncenie prac. pomeru v sucasnej praci zo dna na den v ramci skusobnej doby...

Ak to nestihnes podpisat/ukoncit v ramci skusobky,tak prichadza uvahy vypoved ale uz s vypovednou lehotou,cize zo dna na den to nejde (ak sa nedohodnete inak)....vtedy vies v novej prac. zmluve dohodnut nastup do prace na den nasledujuci po dni,kedy ti skoncila vypovedna lehota v sucasnej praci....
Treba este dodat,ze pracovny pomer sa zaklada dnom uztvorenia prac. zmluvy,ale VZNIKA dnom,ktory je v nej dohodnuty ako den nastupu do prace. Zaroven nevidim problem mat viac ako jeden trvaly prac. pomer.

ildiko36
16. máj 2022

Aj keby si podpísala na dobu neurčitú v terajšej robote a chcela by si dať výpoveď, dá sa dohodou to ukončiť aj skôr ako je 2.mes vypovedna lehota .Ja som tak robyla ,(len ja som pracovala viac rokov)dohodla som sa zo zamestnávateľom že na moje miesto si nájdem niekoho a s tym dňom keď ja končím ten druhý začína.

qetka
16. máj 2022

Pokial podpises zmluvu, to neznamena, ze budes mat subezne 2 TPP.
Od akeho datumu nastupis do novej prace? Ak odides zo starej a nenastupis hned do novej, treba si na tie dni doriesit ZP.
Ja osobne (ak sa to da) by som odisla az den pred nastupom do novej prace.
A teda este jedna vec, aj v novej praci budes v skusobnej dobe a to, ze podpises zmluvuneznamena, ze sa tam tiez nemoze nieco skomplikovat a hned v prvy den v skusobnej dobe skoncis. Ale drzim palce, urcite skor, ako budes mat v rukach novu zmluvu neodchadzaj.

moonlight1210
16. máj 2022

Pacilo by sa ti, keby ti dali vypoved v skusobnej dobe stylom: zajtra uz ani nechodte? Nie.

Daj tu vypoved v praci v skusobnej dobe aspon 1-2 dni vopred. Zo slusnosti. Nutit ta ostat nemozu a mzdarka si aspon stihne porobit potrebne ukony okolo teba.

Viac trvalych prac pomerov subezne mozes mat, nie je to zakazane. Len v tom novom si nebudes moct hned uplatnit odpocitatelnu cast dane, kedze najskor ju mas uplatnenu u tohto zamestnavatela. Budes sa im na mzdovom musiet znova pripomenut s tymto k prvemu junu.
Napr. takato vec sa ti nesmie prekryvat u dvoch zamestnavatelov naraz.

alica_matejka
16. máj 2022

akoze ano da sa to 🙂 ale ked chces mat ty istotu a nejaky ten klud aby si neostala bez prace, tak asi radsej pockaj na zmluvu z tej novej, kedze si pisala ze uz mas zlu skusenost s takymto niecim 🙂

autor
16. máj 2022

No lebo dnes som ešte v starej a zajtra mam podpísať zmluvu v novej tak preto

gertys
16. máj 2022

Ak si v skusobnej dobe nie je problem. Podpis zmluvu v novej prqci napr k 1.6. A k 31.5. Daj vypoved v starej. Nemalo by sa ti prelinat ukoncenie starej so zaciatkom novej ak chces len jednu pracu lebo zbytocne patalie pre mzdarku aj teba zbytocne 🙂

simca06022011
16. máj 2022

Mozes mat aj viac tpp. Zmluvu môžeš podpisat sj vopred s nástupom aj o tyzden, dvs, mesiac... A v novej praci v ramci skúšobnej doby to len oznamis.

Je to sice ina téma: ale som prekvapená ze je vraj problem s dvoma a viac pp... Čítala som nejaky článok, kde firma nevypláca dlho mzdy, zamestnanci su doma lebo pp im trvá, výpoveď nedostali a sťažujú sa že nemozu pracovať inde, nemaju z coho zit? Nechápem vôbec ci to len vymysleli ako výhovorku , ide o nevedomosť alebo reálne toto niekto riesil s nimi z úradov 🤦🏻‍♀️

gertys
16. máj 2022

@simca06022011 skor si myslim ze ide o nevedomost. Zavisi samozrejme od sfery ale pri tych nizsich poziciach su ludia v tychto veciach neinformovani a veria kazdemu vsetko. A ak ich chce zamestnavatel odrbat tak im nahivori kadeco

simca06022011
16. máj 2022

@gertys ale ti ludia vraj komunikovali s "uradmi", ziadali pomoc. Uplne zvlastne je to a preto mi to takto ostalo "v hlave" . Ja to povazujem za pohodlnosť. Cakaju ze raz sa pp ukonci a budú ai ziadat mzdy a vsetko spätne, ved pravo na to maju. . Ukoncit pp mohli aj oni, dam vypoved ako zamestnanec, prejde výpovedná lehota a mam po pp. Keby len o to islo.

cacianka
16. máj 2022

Každý deň pracuješ 12h ?
Ak nie, komunikuj s novým zamest. aké a kedy máš priniesť papiere, podpísať zmluvu, lebo v súčasnom zamestn.si chces seriózne uzatvoriť všetky záležitosti. Zmluvu môžeš podpísať hoc aj dnes, oni ťa prihlásia do soc. poisťovne až v deň/odo dňa nástupu, a je šuma fuk koľko zmlúv a prac. pomerov by si mala.
1.6. nastupis , tak napr. 25.-27. odovzdáš súčasnemu zam. oznámenie o ukončení prac.pomeru v skúšobnej dobe k 31.5. kedy je posledný deň v ktory odpracujes, a žiadaš vystaviť všetky dokumenty. Môžeš skončiť PP aj 27.5. , aby si si vybavila čo treba aj oddýchla, ale to si musíš doplatiť súkromne tie dni čo nebudes poistená

xena0
16. máj 2022

Vždy treba najprv podpísať novú zmluvu a až potom výpoveď nikdy nie naopak

opica_skorica
16. máj 2022

@moonlight1210 v skusobnej dobe sa nedava vypoved dopredu, poznam vela ludi, ktorim povedal zamestnavatel, ze zajtra uz nechodte.
A preto netreba v skusobnej dobe citit ziadne vycitky, ze “zajtra uz nepridem”.

Pre autorku:

Do 31.5.mozes zo dna na den.
Potom uz jedine ukoncenie vzajomnou dohodou alebo vypoved z tvojej strany s vypovednou dobou.

sfet
16. máj 2022

@danielinaa zo zákona nemoze, moze mat len jednu na HPP a pokojne aj 10 brigád, ale na HPP len jednu. A pre zakladatelku - ja som to kedysi spravila takto. V skusobnej som isla na pohovor do inej práce, tam mna okamžite prijali, napisali dokonca aj výpoved bez udania dovodu v skusobnej a novu zmluvu tam u nich. Takto sa dohodni. Akonahle budeš mat zmluvu v ruke, tak necakaj a oznam.

moonlight1210
16. máj 2022

@opica_skorica samozrejme, ze sa moze zachovat i takto. Je to na zvazeni a pristupe kazdeho.

Ale Zakonnik prace doporucuje urobit to tri dni vopred.
§72 ods 2.
Nenuti, ale taku primarnu slusnost, aby mzdarka mala cas na potrebne ukony, doporucuje.

@sfet moze mat viac hlavnych a dokonca u rovnakeho zamestnavatela. Ale su tam rozne veci, na ktore treba prihliadat. Primarne to vsak zakazane nie je.

opica_skorica
16. máj 2022

@moonlight1210 znamy robil dobre a napriek tomu mu v skusobnej dobe v piatok povedali, ze v pondelok uz nech nechodi.
Rozumies?
I takto si moze zamestnavatel vylozit 3 dni vopred, ked nechce zamestnanca.

moonlight1210
16. máj 2022

@opica_skorica ja nehovorim, ze sa to nedeje.
Robila som mzdy a stretla som sa pre zmenu s roznymi (nie vzdy milymi) pristupmi zamestnancov.

Ale fungovat tak, ze ked mi to urobil zamestnavatel ABC, tak ja to potom neskor oplatim zamestnavatelovi EFG, lebo vsak ak ABC neberie ohlad, mozem byt rovnaka aj ja k druhym - to je take, nerozumne.

A pisem, ze je to v zakonniku doporucenie, zakonnik to neprikazuje.

opica_skorica
16. máj 2022

@moonlight1210 teraz ti napisem za seba. Tiez mam rada info vopred.
Tyka sa to takmer celeho mojho zivota, i planovania vyletov. No v tejto oblasti som i za spontanne napady.
A pri praci?
Radia dat vypoved na konci mesiaca a zacne potom plynut vypocedna doba. Ja som im to vsak oznamila tri tyzdne vopred a potom mi zacali plynut dva mesiace. Ja som taka, ze nech si zozenu v klude cloveka, co im bude robit za desiatich ako ja.

gertys
16. máj 2022

@simca06022011 skor tak ako vravis bude radaej doma a potom si spatme moze ziadat za dlhsie obdobie ako keby dala vypoved a do nivej prace sa nechce. Na druhu stranu su niektory dovercivy a veria kazdemu.

sfet
20. máj 2022

@moonlight1210 aha, tak už se niečo zmenilo, lebo raz to riešila, nechceli ma pustit za lepším a vyhrážali sa mi pomaly udaním. Ale tuším nemože íst bez súhlasu pracovat ku konkurencii (napríklad cestovná kancelária, ale iná konkurenčná) a nieco s daňovým bonusom, alebo tak.