Dá sa byť aj bez školy úspešná? Je tu niekto kto nedokončil strednú školu? Nechce sa mi to rozoberať to je na dlho . Len chcem vedieť či je tu nejaká žena ktorá si školu nedokončila, ale aj napriek tomu je "úspešná " . Rozmýšľala som nad kurzami ze si spravím a ze sa začnem venovať mihalniciam ,líčeniu atď, to by ma aj celkom určite bavilo . Hanbím sa veľmi zato ze mam základné vzdelanie . Aj som sa pokúšala školu dokončiť, lenze v 3 ročníku čo momentálne som , mam problém s jednou učiteľkou ktorá sa mi pri stretnutí vysmiala dotváre, že ona to nerieši ,mam chodiť do školy. dá mi komisionalky . Učí ma matiku a ešte jeden predmet , ten druhy predmet je jednoduchý ale ona mi ani to neumožníla aby ma z neho preskúšala🙂 co mi je ľúto, ja viem ze komisionalky z matematiky nespravím,tým pádom ma nepripustia ku skúške . Ja chodím individualne a dokončujem si to ,lenže ja si nemôžem dovoliť chodiť denne do školy, starám sa o manželovu babku . Takže asi na tu konkrétnu školu sa vykašlem, pôjdem sa niekde inde opýtať ci by bola možnosť externého štúdia bez takýchto problémov. Poprípade je nejaká večerná škola? Čo by ste robili na mojom mieste? Ach ja som z toho zúfalá..
Ak sa nemýlim, na to, aby si dostala živnosť na práce ako kozmetika a podobne, potrebuješ mať stredoškolské vzdelanie, nestačí základná škola. A na množstvo iných viazaných či remeselných živností nepotrebuješ vzdelanie v obore, to vieš nahradiť kurzami. Ale potrebuješ mať stredoškolské vzdelanie.
Na tvojom mieste by som uvedené riešila s rodičmi a riaditeľom školy. A prípadne išla na inú strednú školu, hoci aj od prvého ročníka. Ale ostať iba so základnou školou - veľmi ťažko presadiť sa, keď dnes sa na stredoškolské pozície hlásia vysokoškoláci.
Podla nazvu som myslel, ze bez VS... tam by sa dalo napisat, ze ano, za urcitych okolnosti ano... bez strednej sa ti moze stat, ze nedostanes ani zivnost (castokrat je podmienka vyucny list alebo maturita)... takze ano - mozes vyhrat eurojackpot, ale inac to budes mat tazke... velmi tazke.... budes vhodna na nekvalifikovane prace a tam vela vody nenamutis...
Môžeš si zaplatiť doučovanie z matiky? Všade ju budeš musieť absolvovať asi. Ak chceš podnikať, to čo spomínaš, je v kurze, ak v okoli nie je kozmeticka v každej druhej bytovke, tak sa uchytis. Musis byt šikovná proste. Pochybujem, že by sa niekto kozmeticky pýtal akú ma strednú školu. Ale ale kurzy si pre svoju prax zaplatí, to je podstatne. Ja by som ti radila tu strednú si dokončiť. Skús to doucko, ak to pôjde, popri babke. Musis myslieť aj na seba, nie len na manželovu rodinu
ja by som si určite maturitu dokončila - akýmkoľvek spôsobom. ak nie teraz tak v horizonte pár rokov ...
Nemoze nikto iny opatrovat manzelovu babku? Preco to padlo na studentku strednej skoly? Urob si maturitu, budes o 10, 20r lutovat..a to, ze tu Hanka a Anka su uspesne so zš vzdelanim neznamena, ze sa uchytis aj ty
Viem ze baby, ktoré chceli ísť na akreditovaný kurz na nechty a chceli si otvoriť zivnost, museli mat ukončené stredoškolské vzdelanie. Ci sa niečo zmenilo neviem
To je legalne aby stredoskolak pracoval ako opatrovatel?
Ahoj, bez vysokej školy jasneeee ta je dosť preceňovana ak sa samozrejme nebavíme o povolaniach je vzdelanie povinne ako napr lekár alebo právnik … ak sa však bavíme o strednej škole úprimne ti poviem bez strednej ťažko 🤷♀️ viacero ľudí v mojom okoli si dokonca dorábali maturity už vo vyššími veku lebo sa niekde zamestnali a ak chceli vyššiu pozíciu alebo lepší plat jednoducho si museli tu maturitu dorobiť … moja mama si dorabala maturitu po učňovke keď som ja mala asi 8 rokov takže určite to nevzdávaj dá sa to zvládnuť aj neskôr ale je to naozaj treba , skús osloviť riaditeľa školy vysvetliť svoju situáciu, možno si pohľadať nejaké alternatívne školy kde by ti umožnili študovať večerné alebo víkendové vyučovacie bloky určite to nevzdávaj len tak ;)
Autorka koľko máš rokov že si v 3 ročníku strednej a už vydatá?
Dva roky máš za sebou tak ten 1 či 2 ešte výdrž.
Nemôže babku opatrovať dakto iný pokým si v škole?
Skúšali ste zohnať opatrovateľku čo by chodila na pol dňa kým prídes zo školy?
Áno, môžete, ale mimo systému. Ak to neurobíte, budete sa, žiaľ, musieť riadiť tými zavedenými pravidlami a odporúčaniami a možno skončíte ako mnohí úspešní ľudia, ktorí majú prácu, školu, ale vôbec s tým nie sú spokojní, pretože ich nebaví. A to hovorím o sebe. Mám VŠ III. stupeňa a prácu, ale zároveň sa venujem inej činnosti, ktorá ma napĺňa. Čo je podľa mňa to, čo svet odo mňa potrebuje, a ja mu to s radosť dávam. Uvedomila som si, že na to nie je potrebné toľko študovať. Dôležité je byť k sebe úprimný, objaviť svoje talenty a naučiť sa ich oceniť a čo najlepšie využiť.
Moja rada. Ukončiť "základné" vzdelanie, ktoré ma nebude obmedzovať v tom, čo ma naozaj baví a na začiatku ma môže uživiť, a pokračovať v tom, v čom som dobrá. Otázka znela, či môžete byť úspešný. Nie či sa vám podarí získať prácu.
Ja som myslela, ze pises o nedokoncenej vyske a nie ze nevies dokoncit strednu skolu 🙈 mozes byt uspesna ak mas nejaky vynikajuci podnikatelsky plan a si sikovna a pracovita, lebo normalnu poziciu bez maturity v ziadnej firme nedostanes, niekde ta ani ako upratovacku nezamestnaju iba so zakladnym vzdelanim.
Tak ja neviem mas 25 a co robis teraz, uz mas nasliapnute k tomu uspechu? 🤷🏼♀️
Na tvojom mieste by som nikoho neopatrovala za par susnov a na 200% by som sa sustredila na dokoncenie aspon strednej skoly a po nociach kludne vykladala tovar v tescu alebo co.
Nerozumiem celkom dobre tvojmu príspevku v 3roc na strednej sa staráš o MANZELOVU babku?
Manžel nech si zaplatí opatrovníka a ty šmykaj do školy, čo si myslíš že sa bude svet o teba trhať? úplne ti budú červené koberce rozkladať a klaňať sa ti s tou základkou.
Život je presne o tom, zaprieť sa a dotiahnuť veci do zdárneho konca. Či si myslíš ,že vyrábanie mejkapov a mihalníc bude prechádzka ružovou záhradou a založíš si insta budú ti volať kvantá zákazníčiek? Však stredná škola ( a matika na odbornej trojročke) je snáď to najľahšie čo ti vie život na začiatok ponúknuť. Najjednoduchšia prekážka s akou sa v živote stretneš.
Niekde som mimochodom postrehla že máš 25r... Takže ešte raz koľko rokov už chodíš na tu strednú školu ak si teraz v 3rocniku? V tvojom veku už ľudia konci a vysoké školy...
Prepáč ale matika je asi jedna zala vied ktoré proste nepustia a celé to akosi nedáva zmysel....
@kulumulu123 vymazala prispevok, ale pisala, ze ma 25r a v 17tke nedokoncila skolu prvykrat pre vztahove problemy
Aspoň strednú,hoc aj s výučným listom a následnou maturitou.
Ale strednú určite dokončiť.Hocijaku
Napíš základné dôvody prečo máš také problémy. Zaplať si doučovanie, nájdi inú (ľahšiu) školu nevzdávaj to.
@sendy1977 podľa mňa @hiro narážal na to, že ide o stredoškoláčku, t.j. žiačku strednej školy, nie človeka so SŠ vzdelaním. Pretože pri stredoškolákovi človek v prvom momente čaká, že ide o tínedžera, nie dospelú ženu. A tínedžer by isto opatrovať oficiálne nemohol. Že má 25 rokov napísala až neskôr.
manželovu babku? čo ty máš s babkou tvojho manžela? nie si opatrovateľská služba, hľaď si svojho vzdelania. nech sa o babku stará niekto iný, len pekne choď a dokonči školu.... babka môže skončiť a ty budeš robiť ďálej čo? zbytočne stratiš roky....
Kto chce byť úspešný musí mať aj vzdelanie, výučný list alebo maturitu. A mať v 25-tich rokoch len toto predurčuje len na málo platené práce. Každý by mal robiť veci v správnom čase, ak nemá dokončené vzdelanie tak si ho dokončiť a nie niekoho opatrovať.
V 25ke nevediet dokoncit na druhy pokus strednu skolu? To nemyslis vazne 🙉
Keby si si zohnala doucovanie a trenovala matiku,tak to zvladnes. Nevzdavaj sa. Skolu potrebujes.
Mysli na seba a svoju budúcnosť. Musíš sa vedieť uživiť sama v budúcnosti, pripadne aj svoje deti. Jeden nikdy nevie, čo osud komu nachystal. So základnou školou budeš zarábať v bežných prácach veľmi málo. Keď prídu zdravotné problémy, ešte menej.
Pracuj na tom,aby si sa vedela sama uživiť. Zabezpečiť svoje deti v budúcnosti.
Pozri si na profesia.sk aké sú platy.
@sisa_s rozmýšľam, že v treťom ročníku je škoda nedokončit školu aj keď s odretými ušami. Divím sa, že práve ona, ktorá sa má učiť, má na starosti manželovu babku. Kde sú deti babky, teda svokra či svokor a ich súrodenci? Či všetci si veselo chodia do práce a jej dali babku na posteli? ...., že načo jej bude škola? Veď ma teda vnuka, nech sa stará on a ona nech dokončí školu nie? Vzdelanie je prvoradé, musí si dupnúť, zatnúť sa a doučiť sa čo treba.
@deti95060810 presne tak 👍
@margotka17 Kde sú deti babky, svokra s súrodenci? Však v práci, zarábajú si na život a lacného otroka si už zohnali v podobe autorky :D
Všetci ju fajne využijú, však je to niktoš a o nič neprichádza, nič ju nečaká. Potom keď sa už nebude o koho starať, tak už začnú na ňu pindať, že akého niktoša zobrali do rodiny, že ani nezarába, nemá ani školu, že načo im je taká osoba v rodine a na konci sa na ňu manžel vyflákne, lebo sa mu to nebude chcieť počúvať, kedže je to vlastne aj pravda.
Alagia