Môžem byť učiteľka angličtiny aj bez pedagogickej školy?

27. júl 2020

Už dlhšie si neviem nájsť prácu. Bola som v Británii veľmi dlho, moja angličtina je taká "a la samouk" Dohovoriť sa dohovorím, gramaticky viac menej OK. Vysokú školu mám (prirodovedeckeho zamerania). Myslite, že by sa mi mohlo podariť zamestnať ako učiteľka angličtiny na základnej alebo strednej škole? Ide sa tam podľa osnou, to by som sa už nejak naučila. Poznáte niekoho, koho zamestnali ako učiteľa angličtiny aj bez pedagogickej školy? Máte kolegov, ktorí nie sú vyštudovaný učitelia a ide im to? Ďakujem

janinah
27. júl 2020

je dosť učiteľov so vzdelaním a nemajú prácu

s_a
27. júl 2020

Pochybujem.. skôr skúste si dať inzeráty na doučovanie

s_a
27. júl 2020

A myslím si že vyštudovaný pedagóg, ktorý chce učiť druhých na škole, musí ovládať gramatiku lepšie ako "viac menej ok"

autor
27. júl 2020

@janinah veľmi veľa pracovných ponúk je teraz všade (Bratislava) tak či skúsiť, či nie

elenka74
27. júl 2020

Neber to v zlom, ale predstav si situáciu, že budeš učiť na strednej škole a zo ZŠ ti príde žiak,ktorý bude AJ ovládať lepšie ako ty. Ďalšia vec, pokiaľ chceš učiť, musíš mať pedagogické minimum.

autor
27. júl 2020

@elenka74 😉 toho sa najviac bojím.

autor
27. júl 2020

OK asi sa na to vykašlem. Škoda, dobrý pracovný čas (mam malé dieťa) ale neverím si a to nie je dobré. Ešte by ma vzali 😂

hettinka
27. júl 2020

Nie, učiť nemôžeš. Potrebovala by si štátnu jazykovú skúšku a minimálne DPŠ.

liz_lemon
27. júl 2020

ved ani slovensky jazyk neovladas

lula313
27. júl 2020

Pozeraj korporaty, tam tá zoberú s dobrou angličtinou určite, alebo skus jazykovky. Držím palce

kvetinka75
27. júl 2020

Tak ked sa toho bojis preco to.chces.robit. toto nechapem. Ked chcem nieco robit tak nech je to poriadne. Tebe by sa pacilo keby ti dieta ucil ucitel ktory ucovo ovlada ako tak? Skolstvo ide dolu vodou a s tymto mame byt spokojni? Dorob si skolu - anglictinu a ked to budes vediet na urovni, potom chod ucit

kvetinka75
27. júl 2020

Ved toto. Este by ta vzali a potom ze skolstvo ide dolu vodou. Neber tov zlom ale nejaka uroven by predsa mala byt

ixayxa
27. júl 2020

Podľa mňa učiteľ cudzieho jazyka má vedieť gramatiku na 100% , a ako pedagóg by mal aj materinský ovládať bezchybne( podľa osnov....).

damtiporiti
27. júl 2020

Tiež nam na inzerát s požiadavkou na plynulú komunikáciu v anglickom a poľskom jazyku chodili "motivačné listy" v znení "anglicky viem, poľsky rozumiem" a milión gramatických chýb. A s prírodovedným zameraním si nevieš nájsť robotu? Či to bola nejaká environmentalistika a podobné skvosty?

kvetinka75
27. júl 2020

@damtiporiti super nick😄

kvetinka75
27. júl 2020

@damtiporiti no.nam tiez take motivacne skvosty chodili. A s kopou gramatickych chyb. Uz len to cloveka odradi.

nenne27
27. júl 2020

@elenka74 preco si kazdy mysli ze moze ucit bez vzdelania?😱😥

kvetinka75
27. júl 2020

@nenne27 lebo je tam.kopa volna

nenne27
27. júl 2020

@kvetinka75 ja ucim anglictinu na gympli.neviem si predstavit niekoho s kuchynskou anglictinou postavit sa pred decka z ktorych vela ma C1 certifikat
Nehovoriac o pedagogickom aspekte...
Dalsia vec su skvosty co ich naucia v "jazykovkach" byvale au-pairky...ci uz sa tyka vyslovnosti, alebo aj gramatickych peral....

elenka74
27. júl 2020

@nenne27 V meste máme Technickú strednú školu, žiaľ, chodia na ňu tí najhorší žiaci zo ZŠ. Ale keď ju skončia, cítia sa ako IT-čkári a nemajú problém sa porovnávať napr. s mojim synom, ktorý päť rokov drel na STU. Veď IT-čkár ako IT-čkár 🙂

basullinka
27. júl 2020

Aby si mohla byť učiteľkou, "len vedieť" nestačí. A aj v tom máš medzery. To nie je zrovna dobrá kombinácia. Takisto musíš ovládať didaktiku predmetu a mať určité pedagogické kompetencie. Tie ty nemáš. Ak chceš učiť, budeš potrebovať minimálne štátnu skúšku z jazyka a DPŠ.

zuzka1117
27. júl 2020

Určite nie

elizuella
27. júl 2020

Nekasli na to. Sak skus, ci ta vezmu. Aj tak sa tam ide podla dakych knih, tak ked si to budes dopredu studovat, tak ich na tom mozes rozmrvit, nech by akokolvek studak vedel lepsie ako ty. Vzdy je nieco co nevies ty, ci studenti. Ked budes pripravena na hodiny, tak to bude v pohode.

elizuella
27. júl 2020

@elenka74 sak ok, ale kludne budu moct robit tu istu pracu, ked budu sikovni.

kvetinka75
27. júl 2020

@elizuella tu si myslis ze jazyk je iba o tej konkretnej lekcii? Ako budu napredovat ked sa toho bude drzat. Neverim ze toto niekto povazuje za OK.

tilko
27. júl 2020

Ja ako rodič očakávam, že učiteľ (hlavne tých dôležitých podstatných predmetov) bude na túto prácu aj kvalifikovaný....tým sa nechcem nikoho dotknúť...sama som učiteľka a mám skúsenosť nie jednu, že keď sa látal rozvrh osobou v danom odbore nekvalifikovanou dopadlo to vždy katastrofálne...

autor
27. júl 2020

Zbytočne sa rozčuľujete baby. Len som uvažovala... Rýchlo som pochopila,že tadiaľ cesta nevedie 😉 Škoda Vašej energie na komentovanie. A vymazať mi to nejde

miadi
28. júl 2020

Skus doučovat sukromne konverzacnu AJ ked nevies dost dobre gramatiku. Alebo skus ci neprijimaju vo firme ako dell kamoska si tam nasla job pred 11r mala iba maturitu no žila chvilku v uk 🇬🇧 tak mas vyhodiu ze mas VS Nastupny plat bol okolo tisic e ( a to bolo uz davno ) ona tiez nemala mega super business English ale v pohode to uhrala na pohovoroch robila pre zahraničmè firmy. Bez pedagogickeho minima Ta učit nenechaju. Ale to už vieš.

nenne27
28. júl 2020

@elizuella prepac to je nezmysel.

elizuella
28. júl 2020

@kvetinka75 moja spoluziacka vystudovala slovencinu filozofiu. Ked jej dali ucit na zs, tak jej polepili hodiny tak, aby mala plny uvazok. Tsk jej dali telesnu a anglinu. Z angliny ani len nematurovala. A vidis, este sa tesila, ze sa popri detoch aj ona nauci. Idealy su pekne, ale realita je druha vec. Netreba to zasa az tak precenovat. Nie je to rocket science, len anglina. Ked vystudujes jazyk a ides ucit, ci do korporatu, tak tvoja znalost jazuka degraduje. Ked daka ucka uci anglinu 20 rokov, tak pomaly ju ani nevie v reali pouzit.