Môžem byť opatrovateľka, keď mám schizofréniu?

11. máj 2024

Dovolia mi spraviť si kurz? Môžem byť opatrovateľka, keď mám schizofréniu?

blonde_bella
11. máj 2024

Ja keď som hľadala opatrovateľku k deťom, toto by bolo Absolútne no go

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
teki1
11. máj 2024

Ako dovolia,keď si kurz zaplatíš a spravíš skúšky,budeš ho mať.ALE...
Ale spýtaj sa svojho psychológa,či by ti doporučil toto povolanie,starať sa o chorých,často tiež so psych.ochoreniami,demencia,agresivita a pod.či by to nezhoršilo aj tvoje ochorenie?
A posledná vec,ty by si nechala opatrovať tvoju mamu,dieťa opatrovateľke, o ktorej vieš,že má psych.problémy?

autor
11. máj 2024

@taynee Seniorov v nejakom domove dôchodcov

teki1
11. máj 2024

@taynee Vidíš,možno myslela zvieratká.To by možno šlo,venčenie psíkov.🙂

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alienkami
11. máj 2024

My ti ťažko poradíme. Poraď sa so svojím terapeutom. On by mal najlepšie vedieť ako na tom si, či by si to zvládla a či je to vhodné.

marca12
11. máj 2024

Praca so seniormi je psychicky narocna. Zvaz,ci ti by ti to nezhorsilo zdravotny stav.

teki1
11. máj 2024

Prosím konzultuj s tvojim lekárom,v akom stave je tvoje ochorenie,či je stabilizované liekmi a ktoré povolania by bolo pre teba vhodné.Nočné služby to asi nebudú.Domov dôchodcov je fajn,ak tam budeš iba pomáhať pár hodín v sprievode iných zamestnancov.

modrykolibrik
11. máj 2024

@autor pri opatrovatelskom kurze Ti tvoj VL vypisuje papiere na zdrav.sposobilost. Ja osobne nevidim dovod na to aby si to vesala zamestnavatelovi na nos. Ja mam v praci sestrivku ktora ma depresie, berie lieky a je sicr spomalenejsia ale robotu urobi a klienti ju maju radi. Mame aj sestricku ktora tiez ma problemy zo spankom a z liekov je natolko mimo, ze reaguje az okolo 10. Kedy sa preberie z hmly a dalsiu sestricku ktora je zavisla od liekov. Ked mozu vykonavat svoju pracu tak nevidim na tom nic zle ak Ti to lekar odobre

sashka22
11. máj 2024

Kamoška opatruje rodinného príslušníka, dostala aj opatrovateľský príspevok.

savoya
11. máj 2024

Poznam jednu zenu ,ktora ma schizofreniu a berie lieky,je aj obcas hospitalizovana na psychiatrii.A dostava na svoju mamu opatrovatelsky 500 eur plus na seba invalidny dochodok 500€.Takze Ano da sa to.Je to mozne.

dadka1997
11. máj 2024

Opatrovatelku s takou diagnozou by som k deťom, ani nikomu z mojich príbuzných nepripustila.. prepač, už máš diagnózou, skus si zvoliť iné povolanie, je to veľký risk

mamina7070
11. máj 2024

so schizofreniou tazko, urcite mas ID max rodinneho prislusnika a pod kontrolou rodiny

marsmykkok
11. máj 2024

Tak ak pôjdeš do práce potvrdzuje ti papiere obvodný lekár. Tak šup k nemu a opýtaj sa, či ti dá zdravotnú prehliadku na prácu opatrovateľky, že si chceš urobiť kurz a vykonávať danú prácu. Osobne v domove pre seniorov by to mohlo byť fajn, nebudeš tam sama, plus pracovný pomer, teda keby príde remisia ochorenia a zhoršenie stavu vieš ísť na PN. Určite sa popýtaj a skús, držím ti palce. Veľa ľudí s psychickými chorobami robí práve takéto opatrovateľky a ošetrovateľky. Ak sa hodíš do takej pomáhajúcej profesii môže byť to fajn.

marsmykkok
11. máj 2024

A ženy prosím nepreháňajte, ak je pod liečbou má možno čistejšiu hlavu ako vy ;) Schizofrenik ak je liečený tak má zdravý úsudok a je bezpečný pre seba a okolie. Nejaké halucinácie a také nemusí mať x rokov alebo vôbec. A keď začne mať pôjde na PN jednoducho.

mamina7070
11. máj 2024

@marsmykkok ty mas osobnu skusenost s pracujucim schizofrenikom ked tak pises?

mamina7070
11. máj 2024

aby som to doplnila ide o to ze clovek trpiaci schizofreniou by sa mal starat o ludi chorych slabych psychicly oslabenych alebo deti najma vzjladim nantonze schizofrenia vyrazne oslabuje kognitivne vōlove a pracovne vlastnosti okrem samozrejme ucinkov liekov co schizofrenik musi brat aby bol stabilizovany

asi im tie plne ID nedavajunlen tak pre nic za nic