Môžem byť ja i môj nástupca na dobu neurčitú?

18. feb 2023

Ahojte,
som tehotna a o mesiac odchadzam na matersku. Moj pracovny pomer je na dobu neurcitu.
Videla som zmluvu mojho nastupcu, kde je uvedene taktiez doba neurcita. Ziaden zastup pocas materskej dovolenky.
Trosku som z toho vykolajena.
Vie mi niekto poradit, ci mozeme byt obaja na rovnakej pozicii na dobu neurcitu?
Co v pripade ak sa budem chciet vratit? Vyhodia ma?

Dakujem

svetlonos
18. feb 2023

Ahoj,
zamestnavatel ti ma narok ponuknut vo firme aj inu poziciu, nie len tu istu z ltorej odchadzas. Alebo bude prace do buducna na vasej pozicii viac a bude treba dvoch ludi.

autor
18. feb 2023

@svetlonos na mojej pozicii nemozu byt dvaja. 🙂 iba jeden.
A ak nevezmem tu poziciu ktoru mi ponukne?

loginexistuje
18. feb 2023

zamestnavatel to moze riesit rozne oficialne miesto drzi tebe ale prax je rozna bude to najskor otazka spokojnostibs tvojou nahradou

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olimuc
18. feb 2023

Na vyssich poziciach je vzdy dohoda vopred v zmysle HO alebo presne urcene mesiace -zalezi od zamestnavatela atd. Neexistuje 3 roky alebo 3+3, ako pisu vyssie zamestnavatel Ti drzi to iste miesto len pocas MD, po skonceni RD ti musi ponuknut podobnu poziciu nie tu istu. Ak nevezmes ponuknutu poziciu, tak sa dohednete na odstupnom a hladas si novu pracu.

lopuch22
18. feb 2023

Ahoj,deje sa mi momentálne to isté,resp.ja už sa chcem vrátiť ešte počas rodičovskej,ale zamestnávateľ ma trápne "vydiera",že čo s tou pani miesto mňa,veď ona príde o prácu keď sa vrátim.🤦 bohužiaľ,u nás je ťažko sa ľudsky dohodnúť.Ponukol mi prácu upratovačky ak chcem zostať vo firme.Inak výpoveď a odstupné asi ťažko

ropucha6
18. feb 2023

@lopuch22 ma ti ponuknut miesto na rovnakom “leveli”, ak ho nema, musi ti dat odstupne…nenechaj sa vydierat.

elaela23
19. feb 2023

@ropucha6 ale iba ak sa vrati po 6mesiacoch.ak po 3r a nemate popredu dohodnutu zmluvu,ze sa vratis na rovnake miesto moze ti ponuknut ine.ak nesuhlasis vypoved.

ropucha6
19. feb 2023

@elaela23 ja nepisem, ze rovnake miesto. Pisem, rovnaky level zodpovedajuci pracovnej zmluve. Ale ak pracuje ako ekonomka, nemoze jej ponuknut pracu upratovacky.

loginexistuje
19. feb 2023

@lopuch22 musi ti dat odstupne nedaj a oklamat

luccija
19. feb 2023

@lopuch22 daj si pozor…co bude s pani je jej vec.