Prosím vás, tie čo sa pohybujete v tejto oblasti.....Môže robiť na mestskom úrade osoba na prac. pozícií "sociálna pracovníčka" bez akéhokoľvek VŠ vzdelania? Robí tam už pár rokov a ako viem, nemá podanú prihlášku a myslím, že to neplánuje. Veľmi ma to zaujíma a ďakujem. A prosím len fakt tie, čo tomu rozumejú.
@1inis1 sociálny pracovník môže byť len osoba s VŠ vzdelaním. Stačí prvý stupeň Bc.
@zzuuzziikkee A čo sa dá proti tomu spraviť? Niektorí už na to začali poukazovať, ale intrigy sú intrigy....
Socialny pracovnik v nasich podmienkach musi mat minimalne Bc. vzdelanie v odbore socialna praca
@1inis1 ak nechcete o miesto prísť tak treba nastúpiť na školu externe. Viem o čom hovorím aj ja som musela. No dnes už mám Mgr. Len podotýkam odbor sociálna práca
@zzuuzziikkee A môžem na to poukázať napr. u primátora?
@1inis1 v akej súvislosti to myslíte? Nevien či dobre rozumiem
@1inis1 a urcite je na pozicii socialneho pracovnika? lebo na socialnom odbore na mestskom urade moze pracovat aj na onych poziciach podstatne je co ma v pracovnej zmluve
@1inis1 Na slovenských MÚ môže na akejkoľvek prac.pozícii pracovať ´človek s úplne iným vzdelaním...To bude, zrejme, o tlačenke...poznám prípad, na konkrétnej pozícii pracuje dáma s pedagog.vzdelaním a kvalifikovaná osoba, ktorá spĺňa všetky požiadavky na dané miesto, je evidovaná na ÚP a vypisuje žiadosti na mesto a nič...Niektoré samosprávy sú ako štát v štáte, alebo "rodinné podniky".Niektoré...Môžete upozorniť prísluč.primátora, ale isto, bude to beh na dlhú trať...😉
@1inis1 možno keď ma dlhodobú prax v danom odbore tak sa to berie podľa praxe a okrem toho nemusí mať v pracovnej zmluve uvedenú funkciu "sociálny pracovník".
Ešte pred pár rokmi robili na sociálnych odboroch mestských úradoch ženy so stredoskolskym vzdelaním, pretože nastupovali do prace ešte v časoch, keď o štúdiu sociálnej práce nebolo chýru ani slychu. Hádam by bolo nemorálne ich vyraziť kvôli vzdelaniu, ich dlhoročná prax v odbore a teréne je nenahraditeľná.
@1inis1 odpoved po 2 mesiacoch som ani necakala. Normalne som si musela este raz vsetko precitat.
Ale ja som pisala vseobecne, nie o nejakej konkretnej pracovnicke na vasom mestskom urade na ktoru kazdy nadava. Ak si nerobi dobre svoju pracu, tak na to treba upozornit.
Ja som len pisala, ze ano, moze robit socialnu pracovnicku aj osoba bez vysokoskolskeho vzdelania...
Tak tak, po známostiach všetko.a veľa ľudí takto pracuje a drží si miesto, ti vylúčení nemajú sancu
@1inis1 moja mama, ktora je uz na dochodku, robila 40 rokov na socialnom odbore mestskeho uradu a ziadnu VS nemala, ako pisem, kedysi sa socialna praca nestudovala. Tie zeny, ktore tam robili desiatky rokov mali dlhorocnu prax a nikto ich nevyhodil len kvoli tomu, ze nemaju VS. Ale nove pracovnicky, ktore prijimali, uz VS mali.
Môže, závisí ci je to projektové miesto, v projektoch bývajú nastavene pravidlá, u nás sa to dá, treba sa informovať na meste, alebo ísť na zastupiteľstvo a vo vystúpeniach občanov sa pýtať, alebo na zaklade slobodného prístupu k informaciam