Moze zamestnavatel prikazat zamestnancovi ist na rekondicny pobyt?? Kolegom bolo povedane ze je to povinne, lebo zamestnavatel to zaplatil, vraj akoby boli v praci. Inak to bude brane ako porusenie pracovnej /kolektivnej/ zmluvy. Co ak nechce ist z nejakeho dovodu, alebo nemoze??
pokial to má platené ako keby bol v praci jediné ospravedlnenie je očr alebo pn ale však ho ten pobyt počka
Musí ísť aj môj muž to tak majú keby nejde hrozí mu vyhadzov
u nás to bolo tiež povinné... jednoducho pracovník musí...
len tak čisto zo zvedavosti prečo nechce ist na taky pobyt ?
Dakujem za odpovede, myslela som ze je to ozaj hlupost niekomu to dat ,,povinne,,. Keby to bolo na nejakej dobrovolnej baze, kto chce, mozno by to inak vyznelo... Len ma zaujimalo ako to je.
@panda6 ano tak to naozaj je ale nie je to výmysel zamestnavatela, zo zákona je zamestnávateľ povinný zabezpečiť pre zamestnancov v pracovnej kategorii 3 a 4 ( zaradenie podľa BOZP) rekondičný pobyt a zároveň povinnosťou zamestnanca je ho absolvovať. Nie je to žiaden výmysel, je na to aj paragraf a 6 dní je ešte povedzme voči vám benevolentné ,chodí sa väčšinou na 10-12 dní, niekedy aj na 14, treba si zabezpečiť čas a priestor na tento pobyt tak ako keby ste išli na služobku.
@panda6 našla som Vám k tomu ešte jeden veľmi dobre napísaný článok, su tam povinnosti zamestnávatela, zamestnanca aj odovodnenie : https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...
@panda6 tak manželka si počas toho pobytu zoberie napr dovolenku ved toto sa da naplanovat ak nema možnost zabezpečit si deti cez babky rodiny kamaratky
ako 6 dni nie je vela
ved to je pobyt aby sa znižilo riziko zdravotné ktoré môže vzniknut pri práci
och čo by som ja dala za takyto pobyt viem že sa chodi od 3-14 dni podla typu prace
Prepanajana. Slovakom nikdy nic dobre nebude.
Tyzdenny pobyt zadarmo, zaroven 0 minutych dovolenkovych dni nato, zaroven beziaci plny plat.
Kokos
Komu to tak moze vadit. Zavistlivym susedom, ci zdutym partnerom co take nemaju?
@sara07 skusali jasné, ale tak samozrejme vzdy vyhra najlacnejsi 🙂 co uz
@dkethe ano musia to nejak zariadit. Kedysi ked mali ludia deti v mladuckom veku tak kym splnali podmienky na rekondicak, uz boli deti velke . Teraz ak robis od 20tky a po 20rokoch odrobenych mas narok (aspon u nas) ,v dnešnéj dobe ked sa vacsinou rodi po 30tke,35tke ,su samozrejme tie deti male nato aby rodic na 2tyzdne odisiel, najma teda zeny, no a ked nemaju poblíž rodinu co pomoze, tak aj chlap ked odide nastava problem co s detmi ked aj zena pracuje,ale s tym sa da pocitat dopredu,ved to uz muz musel davno vediet ze pojde na takyto pobyt a ze je to povinne...
@dkethe stačí ak má človek psa, o ktorého sa v tom čase nemá kto postarať a už vzniká obrovský problém. Ja za stráženie platím, keď odchádzam z domu, ale nie každý si to môže dovoliť. Pri hospodárskych zvieratách je to takmer nemožné, nájsť náhradu. Množstvo ľudí sa stará popri práci o chorých rodinných príslušníkov. Dôvodov môže byť množstvo. Samotný pobyt nemusí vadiť vôbec nikomu, ale mnoho ľudí má záväzky, od ktorých nemôže na tak dlho odísť.
A ako je to v prípade keď je rodič samoživiteľ maloletého dieťaťa?
Svagrina je zamestnana v Železniciach SR a oni chodia. Tak sa mi zda, ze môze v istych pracach.