Môže mi zamestnávatel zrušiť dovolenku ktorá mi ostala pred MD?
Zrušiť nemôže, pokiaľ viem. Dokonca myslím, že počas MD ti vzniká nárok na dovolenku tiež. Kolegyňa nedávno pred nástupom do práce čerpala dovolenku po MD a RD, a vyšlo to na dosť veľa dní.
Pytala som sa nasej uctovnicky vraj nema narok na zrusenie, lebo mam teraz problemy v praci tak som sa rozhodla ze idem na pn a ked som sa novej sefky pytala na dovolenku ze mam este 8 dni, povedala ze mi ju nedaju lebo na nu nemam narok.
ale to len preto ze je nahnevana ale zase neviem co cakat od takejto firmy kde robia naprieky.
@andy57 a vysvetlila, prečo nemáš? Nie som si teraz istá, či nie je nejaká lehota, po ktorej nevyčerpaná dovolenka prepadne. To by bol podľa mňa jediný prípad. Inak sa musí vyčerpať alebo preplatiť.
Počas MD ti vzniká nárok na dovolenku presne tak ako by si pracovala ... potom je na tebe a dohode so zamestnávateľom či si ju vyberieš po návrate do práce alebo ti ju preplatia, zrušiť ti ju nemôžu , ak ti robia problémy tak im povedz, že zákonník práce nepustí 🙂 🙂
@andy57 pozri si paragrafy na nete v Zakonniku prace...narok na dovolenku ti plynie aj pocas MD...ja ked som si chcela vycerpat dofcu, chlapik na personalnom nevedel, kolko jej vlastne mam, az ked som mu povedala, taky a onaky paragraf, tak sa prislo na to, ze mam narok este na 25 dni dovolenky a to mi predtym povedal, ze iba 15...hm a ze skoleny zamestanec, ktory by sa v tom mal vyznat. riesila som to s nim tyzden....dovolenka sa, tusim, krati iba v tom pripade, ak si pn viac ako 100 dni.
@kazunomiya nevycerpana dovolenka pred MD nikdy neprepadne, aj keby bola zamestnankyna 20 rokov na MD a RD
Ďakujem vám kocky.
@liz_lemon vďaka 🙂
@kazunomiya nevysvetlila preco nemam, bola len nahnevana ze som odmietla telefonovat s dlznikmi, mna ta praca stresuje a bolo mi povedane ze od septembra nemusim volat ale teraz ked k nam nastupila ta nova sefka tak musime robit to co povie ona. Mne to za tie peniaze nestoji.
@andy57 ach tak... no to fakt nestoji za to.
@andy57 pokiaľ je telefonovanie s dlžníkmi náplňou tvojej práce,tak sa ani nedivím šéfke,že to požaduje.Že ťa to stresuje je druhá vec.
Musí ti povolit ju čerpať, alebo preplatiť