Prosim poradte, zamestnavatel mi dnes volal, ze mi poslali list, kde mi posielaju vypoved, kedze sa mi skoncila zmluva na dobu urcitu, lebo mamicka sa z materskej vracia do firmy a zajtra nastupuje pracovat.Predtym, nez som podpisovala zastupovanie za danu pani som sa pytala, ze ak budem ja na materskej a ona sa vrati, ci to znamena pre mna vypoved, tvrdili mi, ze nie, ze nadalej budem zamestanec firmy.Opak je ale pravdou.
Moze mi firma len den vopred dat vediet, ze mamicka sa vratila z materskej a nedat mi vobec moznost vopred si hladat vo firme inu poziciu ? Uricte uz vedeli, ze sa vrati do prace a mna mohli informovat a opytat sa,ci sa neplanujem tiez vratit, tak by som si hladala ine miesto.Takto som teraz ostala v soku a ani neviem, ako sa postupuje, ci mam ist na socialku alebo urad, kde sa mam hlasit a ci vobec.Zazili ste podobnu situaciu? Je to normalne?
ak máš v zmluvu len na zastupovanie, tak to tak môžu urobiť. zamestnávateľ ťa isto zo soc. poist. odhlási ako zamestnanca, tak choď sa pre istotu spýtať na sociálku, či netreba niekde nahlásiť, že už nie si zamestnanec, ale treba ísť hneď, lebo ak z toho niečo vyplýva (prihlášky a pod.) tak sa nedajú robiť so spätným dátumom, aby si nemala "hluché obdobie" v soc. poistení.
ked len zastupujes zenu/muza na rodicovskej, tak zmluva ti konci navratom tejto osoby do prace...
ak si bola zamestnana na dobu urcitu a ta ti uplynula tak ti moze ukoncit pracovny pomer bez udania dovodu
No zial,ked si mala zmluvu na dobu urcitu,pravdepodobne by to tak dopadlo,aj keby si nebola na materskej... ☹
ak mas v zmluve napisane ze si prijata ako zastup materskej dovolenky tak nemusi zamestnavatel nic ani keby si bola stale v praci kamarat tak zastupoval a mamicka sa rozhodla po 5tich mesiacoch sa vratit tak musel odist