Pozdravujem vás, mám otázku. Môže mi šéf dávať samé poobedné smeny? Problém je v tom, že nemám deti a ostatné kolegyne ich majú a preto sú na ranných. Je to vôbec fér? Ako sa voči tomu brániť?
@dendyve ahoj, predavačka a v zmluve mám na 2 smeny
A sú to len nejaké malé potraviny, prípadne potraviny v obci či? Ja som pracovala v Lidl, čo sa týka veľkých reťazcov tak tam by sa takéto veci diať nemali, a ak áno - v zmluve by si musela mať dodatok že ti šéf môže so zmenami manipulovať, je mi to divné, lebo ranná zmena je základ - a toto čo vravíš ty poznám len zo skúseností blízkych - a tam sa jednalo o také zamestnanie že “hala bala” každý ako chce, neboli tam nejaké extrémne pravidlá, mal to súkromník a mohli si to dovoliť 😀 ..
@dendyve Je to tempo, ale v zmluve nič také nemám, že manipulovať so smenami
@dendyve a nie na dedine ale v meste
Tak v takom prípade by som sa určite na šéfa obrátila... ako som vravela, tieto reťazce si toto nemôžu dovoliť a už vôbec nie, keď to nemáš v zmluve - plus ak ti to vadí, tak máš plné právo to riešiť - ranná zmena je základ... z môjho názoru - to že nemáš deti je preňho plus, že s tebou potom manipuluje v tomto smere... proste rannú zmenu mať musíš... nenechaj si to, čím viac budeš ustupovať, tým to bude horšie... Skús to s ním poriešiť... 🙂
Tak zrejme to nie je sef, len nejaky veduci predajne. Obratila by som sa na niekoho vyssie. Neviem ako zo zakona, ale ani fer to nie je
@petulda333 Ak máte zástupcu vedúceho - to ani nerieš s ním to sú pajáci 😂 - ak ti toto robí vedúci predajne, skús sa naňho ešte obrátiť, a ak ani to nepomôže, mal by byť aj regionálny manažér (šéfko vedúceho predajne), ten väčšinou vyrieši všetko.. ja som podobné veci riešila v lidli, proste nepotrebujem zákon na to, aby som vedela, že toto nie je normálne.. je to využívanie, nie je to fér, a ranná je základ 🙈 samozrejme, ja by som povedala že takto pracovať nebudem, a chápem, že možno si nemôžeš dovoliť prísť o prácu, preto ti v tomto už neviem viac poradiť, len chcem aby si vedela, že určite na to právo máš 🙂
@dendyve to asi nemalo byt mne 🤭 ja som na md, ale suhlasim uplne s tym co pises
@petulda333 Ježiš pardon, ja som myslela že mi odpovedá zakladateľka 😄😄🙈
Riesila si to s niekym? Chod za svojim sefom a povedz mu na rovinu. Potom ta na pohovore msli upozornit, ze budes robit len poobede.
no ísť za šéfom/vedúcim a vyložiť karty na stôl - prečo ťa dáva len na poobedné smeny, keď máš v zmluve niečo iné...normálne mu povedz, že nechceš robiť len poobedné, že ak nebude striedať smeny, odídeš...že síce si ochotná občas zaskočiť za kolegyňu na poobednej, ale nie stále...ďaľšia možnosť nič nehovoriť, vybaviť si PN a hľadať si druhú prácu....
Pokial nemas fixne danu dobu v zmluve, tak neviem ci mozes daco ine robit nez sa skusit dohodnut. Moj muz robi tiez iba poobedne.
Ahoj, aké máš zamestnanie? Čo máš v zmluve?