Ahojte mamicky ucitelky, mamicky s manzelmi ucitelmi..
Je podla vas normalne, stndardne, ze ucitel ma v ramci vyucovania 10 okien?
Mne sa to zda moc..
Uvazok je 26.
Dakujem za nazor
Na sš? Ja som na zš, uvazok minuly rok 23 hod a mala som 7 okien
Teraz rozvrh este beviem
@mareka49 máš aspoň čas na prípravy, opravy pisomiek. Pracovný čas je 37,5 hodiny pri základnom úväzku 22 hodín. Ak máš 4 hodiny nadčas, aj pracovný čas sa zvýši. Síce časť prace si môže učiteľ vziať na doma, ale tie “okna” sú bežne a učitelia sú v škole dlhšie, ako len počas odučených hodín.
Ja minuly rok 23 hodín úväzok a 12 okien. Počítam hodiny, keď som bola v škole a neucila som. Pisomky si domov prakticky nenosím, všetko stíham v škole.
Kludne moze mat, pri takom pocte a bohuzial ked to tak vyslo do rozvrhu....ja mam okna praveze rada, nech cosi porobim a vydychnem, neznasam ucit 6h vkuse..
Ja mám 10 okien pri základnom úväzku 22h. Som rada, aspoň je čas na prípravu, opravy pisomiek... Ale pri 26h ako môže vychádzať 10 okien? To ktorou hodinou končíte?
@sorciera24 lenze manzel uci odborne predmety na ktore potrebuje specialne vybavene ucebne. V kabinete moze urobit minimum priprav. Samozrejme kava, male nadychnutie potesi, ale dve hodiny v priemere sa mi zdaju zbytocne vela..
@fokuska ano ma, pretoze je ten typ, ze radsej oduci aj par hodin vkope a ide dom. Polovica okien by mu zredukovala cas odchodu podstatne a kedze cestuje bola by to pre nas zmena k lepsiemu. Zjednodusene skor doma. Ale chapem, ze to nie je nic mimoriadne. Chcela som len vediet, ci sa to tak pohybuje bezne, na co som dostala odpoved..
@mareka49 BOHUZIAL, NEVYHOVIES VSETKYM...AJ BY SOM ZAS ASPON 2 HODKY AKO VYCHOVNA PORADKYNA POTREBOVALA MAT VKUSE A JSUT ENMAM.....CHAPEM, CO POTEBUJE,A LE KAZDY UCITEL POTEBUJE NIECO A VELMI TAZKO SA KOMBINUJE ROZVRH....NIEKEDY SA DA, ALE VERIM, ZE JE TO TAZKE
@mareka49 sorry za velke pismena, sa mi azpol caps lock...som si nevsimla
@hettinka neucim na specialnej, ale na odbornej skole ucebne odbory..v triede mam 9 integrovanych ziakov s cim je tiez vela papierovaciek, celkovo mam triedu 28 ziakov. Mam viacero deti z detskeho domova, krizoveho centra, deti z diagnostickych a pod. Cize spravy co ty nepises ja pisem kazdy tyzden aspon 2 nielen na kuratelu na UPSVaRe, ale aj do inych institucii. My mame v skolskom poriadku, ze musime vyzvy pisat vzdy, ked rodicia ziaka nedaju viac ako 2 dni vediet, ze chyba. Ano katalogy sa robia sem tam, ale stale si to radsej urobim takto cez okno, ako poobede. Takze mne okna vyhovuju, aj napriek tomu, ze pridem neskor a to cestujem 50 km vlakom.
Učila som na strednej odbornej škole. Rozvrh som nerobila, ale bola som v kontakte s kolegyňami čo ho robili. A môžem povedať, že naozaj sa snažili urobiť rozvrh tak, aby tam zbytočné voľné hodiny neboli, ale niekedy to boli veľmi ťažké. Najväčší problém robilo členenie žiakov do skupín. Lebo skupiny boli niekedy vytvorené podľa jazykov, niekedy podľa zamerania odboru, niekedy boli obmedzením odborné učebne...niekedy tiež učitelia neboli niektorý deň v týždni k dispozícii kvôli štúdiu a našli by sa aj iné obmedzenia, ktoré bežný človek neznalý pomerov vôbec nevie pochopiť...
Keď na ho..vno vychádza rozvrh, tak áno.
@barbellka aha, len si písala, že si na špecke najskôr...
Ja mám tiež okná rada, ja som vedúca PK a mám sklad učebníc, takže si robím aj toto. Každý má svoje. Triedna teraz nie som a nechcem byť, hoci nemáme toľko problémových žiakov. Máme pár s individuálnym plánom, tiež je s nimi robota navyše, komisionálky napríklad.
@barbellka aha áno, sekla som sa, prepáč
My máme v PK celkom fajn nastavené veci, každý robí, čo má, ja len koordinujem a komunikujem s vedením, ale je to práca navyše. Skôr tie učebnice, to je masaker, kopu papierov, zodpovednosť, aj objednávky, platby, robota s peniazmi a samotná makačka v sklade.
@mareka49 aj my mame rovnako pracovnu dobu a nemame moznost ist skor. Ale je to podla mna uplne normalne, mame 37,5 hod tyzdenne, co sa stazovat. Druha vec je, proste zastupca alebo iny kompetentny spravi rozvrh ako sa mu da, volne ucebne, triedy , su tam rozne kombinacie. To zas neni hurvinek valka, ze tam nalafem hodinu jak chcem. Aj ja dochadzam, vstavam 4.30 rano, hodinu a pol sa trepem tam vlakmi busmi. Ale sama som si toto povolanie vybrala, platia ma za to tak nebudem frflat za to, ze mam volnu hodinu a rozvrh aky sa mi nepaci. Budme radi kazdy rok, ze je stale dost deti, ktore mame ucit, bo bez nich sme nepotrebni!
@barbellka Mozno to vyznelo ako fnukanie. Ale mam male dieta a su dni, kedy odratavam minuty, kedy pride manzel. Niekedy nezvladam a pomoc nemame. Rozvrh ma rozosmutnil, lebo nas na najblizsich 10 mesiacov spolu s dochadzanim podstatne ovplyvni. Samozrejme diskusia o vyhodach a nevyhodach prace v skolstve (ktore casto nezasveteni nevida) by bola nadlhsie..
@mareka49 ahoj 🙂 som učiteľka a je úplne normálne, že má 10 hodín okno