Môže ma zamestnávateľ vyhodiť aj počas PN?

9. máj 2024

Ahojte žienky prosím Vás pracujem v obuvi zmluvu som mala tri mesiace skúšobnú a zatiaľ ročnú ktorá bude končiť 11.112024 ale isla som na pn kvôli rizikovému tehotenstvu ? Môže ma zamestnávateľ vyhodiť aj počas pn? Myslím môže mi skončiť pracovný pomer keďže nemám zmluvu na neurčito? Dakujem za odpoved

daniela1911
9. máj 2024

Nie. Počas trvania PN ti nemôže ukončiť pracovný pomer.

janai1
9. máj 2024

Ak nepodpisete novú zmluvu tak 11.11. ti zanikne pracovný pomer bez ohľadu na to či si na PN alebo nie

melanta
9. máj 2024

Počas PN nie. Ale nie je povinný ti zmluvu predĺžiť. Takže môže ti toho 11.11. pracovný pomer zaniknúť, keďže ti skončí zmluva.

reanda
9. máj 2024

ved ta nevyhodi.. skonci ti zmluva

autor
9. máj 2024

@reanda nepytam sa čo bude po 11.11 to mi je jasne že mi nepredĺžia zmluvu zaujimalo ma či ma môžu vyhodiť teraz keď pnkujem lebo viem že to tam nemajú radi

autor
9. máj 2024

@janai1 dakujem

nyusika
9. máj 2024

a skusobna doba ti uz skoncila ?

luccija
9. máj 2024

@nyusika keď ročná uplynie v 11m, tak už musí mať po skúšobnej dobe

simca06022011
9. máj 2024

zalezi na tom odkedy si na PN, ci to predtym prebehla cela skusobna doba (ta sa predlzuje o Pnku). Ale ak si na Pnke uz, tak nemyslim, ze ti to budu ukoncovat, skoncenim zmluvy ti ju neobnovia.
Cisto moj nazor je, ze ako zamestanvatel nemam ziande trapenie s ludmi na pnkach... platia sa len "prve dni", cize mi je jedno aj to ci je niekto pn pol roka alebo rok.

autor
9. máj 2024

@nyusika Ano baby už mám po skúšobnej a plynie mi ročná len som nevládala a dala som sa na pnku ktorú mi gynekolog povedľa že by som mohla ťahať až do pôrodu termín mám skôr ako mi skončí ta ročná zmluva

nyusika
9. máj 2024

tak s tebou bez vazneho dovodu nemozu rozviazat PP

autor
9. máj 2024

@nyusika dakujem

reanda
9. máj 2024

nie, pred skoncenim zmluvy ta nemoze vyhodit, ak si na pn

autor
9. máj 2024

@melanta ešte prosím otázočka počíta dá to do poistovne ako tie odrobene dni aby som mala nárok na materskú?

melanta
9. máj 2024

Počítajú sa ti aj dní, kedy si PN, ak pracovný pomer trvá

autor
9. máj 2024

@melanta dakujem moc

ivusa1516
9. máj 2024

Inak ono aj keby ťa prepustili že si skúšobnej dobe absolútne sa nemusíš báť pretože si v ochrannéj lehote😊v pn pokračuješ až po nástup na materskú

autor
10. máj 2024

@ivusa1516 dakujem