Môže ma zamestnávateľ po skončení ročnej maródky prepustiť?

mirka276
3. nov 2012

AHojte. potrebovala by som poradit s mojim problemom, V marci 2012 mi skoncila trojrocna rodicovska dovolenka, v ortobri 2011 to mal maly DVA a pol roka som sa vratila do zamestnania, Od toho marca 2012 mi ale pokracuje predlzena rodicivska dovolenka. ja som ale odrobila len mesiac a som uy takmer rok pn. dostavam nemocenske davky aj rodicovsky prispevok. moye ma yamestnavatel po skonceni rocnej pn prepustit? ako dlho mozem byt PN? dakujem za kazdu radu

xlucia
3. nov 2012

PN mozes byt velmi dlho a ked ti skonci PN a aj predlz. rodic. zo zdravot. dôvodov, mozu ti dat bez problemov vypoved

magic08
3. nov 2012

PN mozes byt max. rok... 12 mesiacov, po skonceni PN ta zamestnavatel prepustit moze

mima4
4. nov 2012

áno, môžu ta prepustit a velmi radi to spravia. Clovek ktory je tak dlho na PN predstavuje uz velke riziko pre zamestnavatela - podnikatela.

sarin
16. jan 2013

ak si rok na PN neviem z akeho dovodu,.. ale mozes zaziadat o invalidny dochodok.. (ale nepoznam tvoj dovod, takze podla toho)

stanislavao
16. jan 2013

samozrejme, ze vas mozu prepustit a urcite to urobia. ved naco by im bol zamestnanec, ktory je rok PN. bohuzial na slovensku je to tak.

valeri34
17. feb 2014

Ahojte 🙂 možte my niekto povedat ako to je ked zmluvu v práci mam na dobu určitu už o mesiac sa my konči ,ale som na rozikovom tehotenstve a marodujem už 3 mesiace takže budem na PN do konca tehotenstva teraz my platia marodku čiže socialka ,ale ked sa my skonči zmluva dostanem vypoved a moja otázka je : mám počas marodky ist na urad prace ?? ked som prace neschopna asi nemožem?? a druha otazka bude my nadalej platit PN socialka tak ako ked som bola zamestana alebo menšiu čast alebo nič ?? neviete niekto ?? Dakujem

sonka_d
17. feb 2014

PN môžeš byť rok, potom nasleduje posúdenie zdravotného stavu posudkovým lekárom a invalidita... v tomto posudku je vyjadrenie, či si na predchádzajúcu prácu schopná - teda či môžeš byť zaradená na predchádzajúcu prácu... ak je uvedené, že nie, končí Tvoj pracovný pomer z dôvodu straty spôsobilosti..