Ahojte, mám otázku. Keď som nastúpila do zamestnania, bol este starý systém, pracovný postup nebol. Zaúčali ma len tak “per huba”. Čiže len co som si zapísala Resp zapamätala. Potom sme prešli na nový systém, pýtala som si pracovný postup, samozrejme ze nie je ani na nový systém takze som sa učila sama v ostrej verzii co sa ako robí . Teraz odo mna žiadajú aby som vypracovala pracovne postupy na nový systém. Môže ma zamestnávateľ nútiť do spracovania postupov ? Nie su na to metodici? Prosím kto ma skúsenosť, ja som sa s tym este nestretla. Ďakujem za odpovede
alebo proste len zamestnávateľ zadal svojej zamestnankyni nejakú úlohu /pokyn... že? ono sa to občas v robote stáva 😀 nuž tak naučila si sa, stálo ťa to energiu a teraz to máš "iba tak" posunúť ďalej, že? naserie ja viem, aj my sme mali podobnú ehm kolegyňu v robote... jej pomáhať zaúčať všetci, ona nikomu 😉
príspevok o 2-3 mesiace.... zamestnávateľ na šikanoval a teraz prepustil. mal na to nárok? kam naňho podať sťažnosť?
Čoho sa týkajú tie pracovné postupy? Aká oblasť? Výroba, IT či personálne, ekonomické?
A prečo to neurobit? Nechápem,niečo viem,rada posuniem a vypytam si nejaku oodmenu.🙂
No povýšenie ma nečaká po oznámi tehotenstva. Je to oblasť administratíva. Mne by to nerobilo problém keby mám nato časový priestor. V pracovnej naplni to nemám a po roku pôsobenia vo firme sa ani na takú úlohu necitim. Chcem povedať, keď je problém a nestíha sa, nákažu mi byt v práci 11 hodín, zatiaľ co keď sa nestíha o kanceláriu ďalej tak hneď zabezpečujú výpomoc. Nemám pocit tímovosti a zdá sa mi to ako využitie ma rýchlo kým neodídem na materskú 😕 počas pracovnej doby to určite nestihnem a nadčasy sa nepreplacaju.
@sasenka6 no tak v tom pripade normalne oznamit, ze to nemas kedy urobit. Pracovny den ma 8 hodin, ty mas nejaku pracovnu napln. Nech ti povedia, kolko casu mas venovat vypracovaniu danych postupov a kto za teba urobi pracu, ktoru tym padom neurobis. Nejde o to hadat sa. Ide o zadelenie pracovneho casu. Nikto od teba predsa nemoze ziadat robit navyse, ak to nie je zaplatene.
@sasenka6 alebo ide o to ze im odchadza niekto kto mal v danej praci dobry system a uvedomuju si ze odchadzas prec a ze by bolo dobre keby po tebe postupy ostali.
Ja neviem nerobila by som z toho taku vedu. V kancelariach sa to hold stava ze clovek ma nadcasy. Ale to je dan za to ze clovek nerobi na zmeny niekde pri stroji.
Ja som napriklad normovac vonvyrobe a velakrat praveze nechame priestor na vytvorenie poatupov prave ludom co a danymi vecami robia ebo do toho vidia viac ako my z vrchu. A vacsinou to beru prave ako radoat a poctu ze manazment vidi ze asi robia dobru pracu ked podla nich idu nieco zavadzat
Áno máte pravdu, ďakujem za názory. Skúsim sa rozumne dohodnúť. Keď bude časový priestor, nemám s tym problém. Uvidím aké navrhnú riešenia 😉