Poraďte..Ak nastúpim do zamestnania(obchod) môže ma zamestnávateľ "nútiť"(" musím") podpísať hnotnú zodpovednosť?
myslim ze to spada do oboru je ju musis podpisat. inak podpisuje sa ak mas za nieco zodpovednost v tomto pripade za "cely" obchod takže ano, ak sa ti nepaci nepracuj v tejto sfere
@kacena4 nedie o to..ci sa mi paci v tejto sfere..ale ide o to..ze majitelka si mysli jedno a berie domov tovar..napr.ked si ide nieco navarit..a nezaplati za tovar..hoci obchod je jej mala by takisto za tovar platiť..ako má potom sediet tovar a hotovost (napr.aj pri inventure)
@vitez ak im skončila trvanlivosť, tak to určite odpísať musí. Z toho by mala problémy, ak by jej prišla kontrola, že či ich niekomu predala alebo nie. S tovarom po záruke to nie je sranda, takže nemyslím si, že by sama sebe robila problémy.
Ty tam už robíš, keď máš také detailné info?
Tak v takom pripade nic nepodpisuj. Pretoze ona si vyraba vedome (alebo nevedomky, ale hlupo) manko, ktore potom moze hodit na niekoho, ked to zacne byt problem. Teraz je este za svoje manko zodpovedna sama.
Tuneluje si vlastnu firmu a to je jedna z veci, co nepochopim, ked niekto podnika, ale vidim to u vela ludi, hlavne v gastre (bary, kde majitel pozve vypit si niekoho, ale neplati, ani sa to neblokuje). Ze hlupo pozeraju na tie veci, ze su predsa "ich".
Nie, nie su. Su firmy, ktoru vlastnia a to je sakra rozdiel.
@moonlight1210 ani prac.zmluvu by si nebrala?bez podpisu hmotnej zodpovednosti?
Nie, raz sa zobudí so zlou náladou a obviní teba, že si to ukradla. Ako budeš dokazovať nevinu?
@vitez ibazeby ta chcela zamestnat bez hmotnej zodpovednosti. Zase ako majitel obchodu, ak mas robit s kasou a skladom, tak by som na nej trvala. Pretoze, ak sposobis manko ty (trebars rozbijes prepravku drahsieho alkoholu, atd.), nemam ti to ako zosobnit.
Fakt ale je, ze ja by som si zas netunelovala firmu odnasanim veci len tak. Ved v konecnom dosledku robim pruser sama sebe.
@vitez podľa mňa bez podpisu hmotnej zodpovednosti ta ani nezamestna
@moonlight1210 no presne ...ale si.myslim ze presne toto moze urobiť mne..ze napr.som to zobrala ja..a nie ona..ako by si ty dokazala..ze si to nebola ty
@vitez To je uz potom o serioznosti oboch stran. Alebo potom kamery.
Ked ale vopred vies, ze zamestnavatel je sam problematicky, tak do toho radsej nechod.
@vitez záleží od typu práce, ale pokiaľ to zamestnávateľ vyžaduje, tak to asi musíš podpísať. Popri škole som brigádovala len v McDonald's, kde teda vysoké straty nie sú a mali sme hmotnú zodpovednosť za kasu.