Môže človek zistiť, kde pracujem?

8. sep 2023

Môže niekto zistiť, kde pracujem? Myslím v prípade, že mu to nikto nepovie, čiže či sa môže pýtať na socialnej alebo tak nejak. Alebo či to dokáže sám vyhľadať na internete niekde.

jan510
8. sep 2023

pokial to nie je verejne uvedene na nete tak asi nie. Jedine zeby nejako cez znamych

Skus si dat svoje meno do googlu co ti vyhodi ci aj zamestnanie

bloger
8. sep 2023

Určite sa dá k tomu dostať. Každý sa s niekým pozná.

tanyag
8. sep 2023

Presne ako píše @bloger
Kto chce, cestu si nájde. Či je to správne už je na uvážení, ale dá sa to.
Verejne dostupné informácie sa dajú nájsť aj na internete a čo sa nedá nájsť...pomôžu iní.

autor
8. sep 2023

@tanyag ak je to ďaleké mesto, kde sa isto nikto nepozna, tak je to ale nemožné či?

bronik89
8. sep 2023

no podla mna nic neutajis 🙂 vsetko sa da vyhladat, su taki sikovnici, ktori si proste najdu, co len chcu. ked chcu 😀

ckocka
8. sep 2023

Koľko ludí vie kde pracuješ? Presne toľko je možností že sa to od nich niekto dozvie. Vzdialenosť v dnešnej dobe neznamená nič.

suzitok
8. sep 2023

Nasa byvala spoluziacka odisla do Ameriky a tam aj zostala zit. Medzitym sa vydala, cize sa aj volala inak, nemala ale ani FB, ani ziadne socialne siete, proste s nou nikto nebol v kontakte. Ked dalsia chcela vycestovat a isla na podobne miesto, chcela vyhladat tuto spolocnu spoluziacku, aby teda nebola v neznamom svete sama. Za pár hodín sme mali cez spolocných známych presnú adresu a miesto, kde sa spoluziacka nachadza, kde pracuje, kto je jej manzel, kolko ma deti. Ak niekto chce, da sa zistit vsetko.

marcellka32
8. sep 2023

Pokiaľ to máš vylepené na FB a iné sociálne siete, tak sa to vie hneď ...ale dá sa to zistiť samozrejme
Je to povolanie za ktoré sa hanbíš? Žiadne povolanie nie je hanba, žiadne..

tanyag
8. sep 2023

@anonym
Ja ti dám len príklad...Poznám profi IT čkára...je z Brayislavy, ja žijem v Trebišove...zistil mi všetko o osobe, ktorá ma obťažovala len na základe IP adresy...ďalej...mám známeho policajta...ak niečo potrebujem, zistí mi čo len chcem...Ako som písala, cesta sa vždy nájsť dá...tieto "služby" využívam vážne len v nutných prípadoch...a zatiaľ ten prípad bol len jeden...chválabohu

ckocka
8. sep 2023

@suzitok Na to existuje hypotéza šesť stupňov odlúčenia. Od ktoréhokolvek človeka na planéte nás vraj delí približne šesť sociálnych kontaktov.

suzitok
8. sep 2023

@ckocka perfektne napísané, evidentne je to naozaj tak 👍

ivka225
8. sep 2023

@ckocka A stredna hodnota v ramci Slovenska je nieco medzi 1 a 2. Dajte sa vo vlaku alebo autobuse do reci s neznamym clovekom a takmer iste najdete bud spolocneho znameho alebo dvoch znamych, ktori sa poznaju navzajom.

beata_k
8. sep 2023

Ak nemas soc. siet, tak nic. Jedine cez znamych. O mne sa na internete nedocitas nic.

maranco
8. sep 2023

Tiež sa to dá zistiť z polohy tvojho mobilu. Ak ťa naláka na nejakú aplikáciu, web stránku ktorú má pod kontrolou a ty tam povolíš pristupovať k polohe a práve budeš v práci, alebo už aplikácia bude určená na zber a posielanie údajov.
Alebo si pripojená na Wi-Fi v práci a komunikuješ s ním, ideš na web ktorý má pod kontrolou tak podľa IP adresy ak je to väčšia firma sa dá zistiť komu patrí Wi-Fi.

vanilkovazmrzka
8. sep 2023

Jedine ze to mas zadane na nejakej verejnej stranke, alebo ked si v nejakej malej firme, ktora ma napr v sekcii Kontakty uvedenych niektorych zamestnancov.

Ako uz bolo povedane, hod do guglu svoje meno a uvidis, co najdes.

vanilkovazmrzka
8. sep 2023

No dobre, zvazovala som len bezne dostupne moznosti bezneho cloveka… @tanyag tak to uz je pro stalking 😅

tanyag
8. sep 2023

@vanilkovazmrzka Nemáš pravdu...Obťažoval ma jeden muž, online, bolo to psycho, nadávky, vyhrážky atď. tak som využila to, že poznám pár ľudí, aby mi zistili kto to je, skutočné meno, dokonca aj adresu iné veci. Potom som to vedela riešiť rýchlejšie inou cestou (políciou - oni si len preverili údaje, ak by som to nechala len prvotne na políciu, mohlo to trvať oveľa dlhšie).

vanilkovazmrzka
8. sep 2023

@tanyag eh vsak dobre, nemusis mi to vysvetlovat, ja som pochopila, ze islo o nejaku vynimocnu situaciu, ibaze to nie su nastroje, ktore maju bezni ludia k dispozicii. A nie kazdy ma take znamosti, takze som to brala cisto z hladiska, co clovek moze zistit len s pouzitim svojich schopnosti a nastrojov.

marlent
8. sep 2023

99% ľudí svojim zavinenim poskytujú zbytočne údaje o sebe. Píšeš ze Trebišov tam veľa prac.moznosti nie je.
Podľa minulosti vieš človeka zaradiť...ak si v minulosti robila v krcme/bare/restike stačí to hodiť do Google ak výroba nájsť výrobné spoločnosti.
Dá sa pozrieť ktorá firma mala inzerát a podla toho cca vieš kde sa naberali ľudia
Je to cele jednoduche