Môže byť zdravotný asistent bez zdravotnej školy?

mika1979
18. aug 2012

prosim o radu...hladam si pracu a nasla som jeden inzerat - stomatolog hlada zdravotnu asistentku,nepozaduje ziadnu prax a vzdelanie ma uvedene SOS s maturitou,to splnam,ale nemam zdravotnu skolu,myslite,ze je potrebna prave zdravotna alebo je to jedno?asi nie je,vsak? ak viete poradit,aky by asi mohol byt plat na vychode?

darinkazv
18. aug 2012

no, to záleží od neho. je súkromník. a zas u takého stomatologa také výkony ako riadna sestra zas sestra u stomatologa nerobí. u našej zubárky sestra robí len administratívu a mieša výplne do zubov 😉 ale napr v nemocke alebo v iných ambulanciách by si nemohla robiť zdravotného asistetna bez zdravotnej školy. 😉

vefi89
18. aug 2012

SOŠ je str. odborná škola... a teda neviem, aj elektrotechnika je odbor... a teda ak by elektrotechnik robil u stomatológa tak potom môj strach zo zubárov je oprávnený 😀 Zdravotnícky asistent sa študuje 4 roky, resp. sa dá spraviť externe za 2 roky... a nie je škola ako škola 😉

sympa1
18. aug 2012

ja si myslim ze tomu zubarovy pride hodne žiadosti a ked si bude vyberat tak urcite si vyberie z odboru zdravotneho...a ten co bude mat este aj prax ma najvacsiu pravdepodobnost

janinah
18. aug 2012

zdr.asistent je názov odboru,ktorý sa normalne študuje,stomatolog nehľadá "až" sestru,ale "len" zdrav.asistenta,teda zdrav. vzdelanie je nutné,aj on má totiž predpisy a nemôže zamestnať napr. učiteľku v ambulancii

bianca
18. aug 2012

ked hlada zdrav.asistenta tak hladala zdrav.asistenta.Je to odbor ktory sa studuje a neznamena to ze hlada sekretarku.I u mojho chlapa v robote hladaju obrabaca kovov so SOS a ani by ma nenapdalo ze by to mohol robit napriklad ten spominany zdr.asistent

sisaha
18. aug 2012

@darinkazv ja chodim tiez k sukromnemu zubarovi a jeho sestra okrem miesania zubnych vyplni robi aj dentalnu hygienu na ktoru ma certifikat, pripravuje anestetika do striekacky. Ja mam strednu skolu ekonomicku a ani vo sne by ma nenapadlo sa na taketo miesto hlasit..

koniarova
18. aug 2012

Navštív ho so žiadosťou osobne. Za skúšku nič nedáš. Prinajhoršom ťa odmietne. 😉 😉 😉 😉 😉

maznacik007
18. aug 2012

Moja sestra to ma vystudovane je zubny asistent a plus si dorobila aj dentalnu hygienu pracuje v BA plat nic moc.... musi si privyrabat navyse s dentalnou hygienou... musia komplet robit tie vyplne podavat nastroje, plus samozrejme objednavat material sterilizovat atd atd..... nie je to podla mna praca pre niekoho mimo obor... predsa len podava lekarovi aj lieky chysta mu anestezu do striekaciek no ja by som nechcela zubara co by zamestnaval ako asistentku niekoho napr. s ekonomickou a pod...

petronesa
19. aug 2012

ja mam strednu zdravotnu a nie musi to byt obor zdravotnicky asistent...