ahojte, chcem sa spytat ci sa da aby moja mama poberala RP a starala sa mi o maleho?budu sa jej pocitat tieto roky do dochodku?
@lencita a preco ho chce poberat? ved popri rp mozes pracovat .. ale moze si spravit zivnost a platit si odvody, potom sa jej to bude ratat aj do dochodku a ty dostanes prispevok na starostlivost o dieta, ktorym jej zaplatis za starostlivost, rp uz potom nedostanete
@jaduska dakujem baby 🙂
@kvetinka211 nemozem pracovat popri RP lebo by sa mi nemal kto strat o maleho, jedine teda na tu zivnost,ale to mi pride strasne zlozite,alebo si budem musiet najst opatrtovatelku.mama by sa mi velmi rada starala, iba ide o to ze aby sa jej aj tie roky pocitali do dochodku
@lencita takze ona by kvoli tomu musela nechat svoju robotu, ak to spravne chapem ... je tu este taka moznost, ze by si mama mohla platit dobrovolne nemocenske poistenie a tym padom by sa jej to ratalo do dochodku, ale to je velmi drahe, po novom estte viac ... skus sa este popytat bud tu alebo v inych temach ci nahodou nemoze za maminu platit dochodkove poistenie stat pokial by sa starala o vnuka a ty by si nepoberala rp, iba tych 41eur by dostavala ona ... hoci neviem ci uz potom nebude vyhodnejsie to dobrovolne poist+rp .. podla mna ale najlepsie vam bude vychadzat ta zivnost ...
@kvetinka211 dakujem za rady 🙂 super sa vyznas 🙂 popytam sa este ,ale asi to vyzera ze budem potrebovat opatrovatelku 😖 alebo potiahnem do tych 3 rokov doma, aj ked to asi nebude mozne..
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke, tu sú na ne linky: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka......, a druhý: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka....... V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Keďže som dostala pár upozornení, že mnou uvádzané linky nefungujú, uvediem ich ešte raz.
Tu sú:
Musela by ho mať v náhradnej starostlivosti, alebo osvojené. Inak má nárok na RP iba rodič.