Motivačný list

31. aug 2024

Ahojte hľadám novú prácu a musím priznať, že ma demotivuje reagovať na niektoré ponuky, ktoré vyžadujú motivačný list... Ako človek s depresiami a nízkym sebavedomím nedokážem napísať prečo by ma mal niekto zamestnať. Prečo chcem tu prácu? Lebo musím platiť účty , musím sa vymotať zo začarovaného kruhu a to bez novej práce nepôjde lenže to nemôžem napísať .... Motivačné listy sú podľa mňa len klincom do chrbta psychicky zničeného človeka ... Sorry za výlev

tiika
31. aug 2024

Verím, že to môže byt pre teba náročné, ak ti myšlienky vôbec na tuto tému neprichádzajú. Zároveň sa to od teba žiada a pokial chceš využiť šancu, vyzaduje sa to od teba.
Môžeš si pozrieť nejaké vzory ML a upravit si ich podľa toho, čo ti sadne, prip. skús niekoho poprosiť, či by ti s tým pomohol.

Skús si sama seba predstaviť, že nastúpiš do novej prace. Ako by si pracovala? Bola by si spoľahlivá, rýchlo sa učila, snazila by si sa naplnit očakávania..?

A čo ešte okrem peňazí by sa ti mohlo na tej praci páčiť? Kolektív, nove vedomosti, možnosť zlepšiť nejaké postupy..?

autor
1. sep 2024

@tiika skúšala som pozrieť ale nedokážem prísť na žiadny dôvod prečo tam chcem robiť okrem toho že mám malé deti a oni majú super pracovný čas dokonca zarobím menej ako v tej čo teraz pracujem ...

tiika
1. sep 2024

Veď to, nemusíš mat další dôvod, rozumiem. Takto však na nič neprídeš. Skús si len predstaviť hypoteticky čo iné by sa ti na tej práci mohlo časom páčiť?
Alebo prečo sa uchadzas práve o tuto prácu s vyhovujúcim časom a nie inu?
Napr. vieš, že po stránke odbornosti i fyzickej náročnosti by si ju zvládla? Zároveň i ten vyhovujúci pracovný čas je regulérny a adekvátny dôvod.

melanta
1. sep 2024

No dobre, ty tam chceš pracovať kvôli pracovnému času. A čo zamestnávateľ? Prečo si má vybrať práve teba, čo mu ponúkaš, čo získa, ak príjme práve teba? To tam napíš. Aj keby si nepísala motivačný list, tak sa o tom budete baviť na osobnom pohovore. Nie je to žiadny klinec do chrbta. Dospelý človek musí byť schopný povedať, prečo práve jeho majú prijať a nie iného kandidáta. To, že si zničená neznamená, že by si si nemala byť vedomá toho, čo vieš ponúknuť. Ak nevieš ponúknuť nič, tak problém nie je motivačný list. Ak niečo ponúknuť vieš, na tom postav svoju prezentáciu.

tiika
1. sep 2024

@melanta viem, že to myslis dobre a máš svojim spôsobom pravdu. Zároveň však človek v strednej až ťažkej depresii ma často pocit, že ponuknut nema čo, a to je ten problém. Vie akurát, že chce a potrebuje pracovať.

guiseppinka
1. sep 2024

Tie motivacne listy su take klasicke blaboly, ktore maju svoju strukturu. Take zaklady su, aby si vyzdvihla, ze mas skusenosti s tymi vecami, ktore maju uvedene v naplni prace. Pouzi rovnake slovicka. Alebo si nechaj napisat motivacny chatbotom a len ho potom uprav...

Tie depresivne stavy poznam... drzim palce