Ahojte babulky
Poraďte prosím, partner sa rozhodol ze by si chcel nájsť prácu v mieste trvalého bydliska aby nemusel chodiť iba na víkendy domov, chce si poslať žiadosti na všetky základne a stredné školy v meste aj blízkom okolí (prax ma 10 rokov ako učiteľ plus špecializáciu pre deti s poruchami ucenia), v súčasnej práci to chce oznámiť už teraz a aj žiadosti poposielať už teraz, a však nikde momentálne nehľadajú co sme pozerali aj stránky škôl aj rôzne portály, myslíte že je to ešte zavcasu ak by chcel nastúpiť od septembra alebo je lepsie počkať ci sa niekde neobjaví ponúka a ci je vhodné do motivačného listu uviesť aj dôvod prisťahovanie sa natrvalo za rodinou, prípadne ak sú tu nejaké personalistky poradte prosim co také by vedelo zaujať, prácu co mal doteraz je vlastne jeho prvá po vš a dostal ju na prvý šup na základe jedného pohovoru, vtedy motivačný nepísal a životopis niesol osobne ani ho nepozerali keďže učiteľa hľadali asap a hodinku po pohovore mu volali ze je prijatý, takže inú skúsenosť ani nemá čo by bolo všetko vhodné doložiť a čím zaujať, ďakujem Vám za cenné rady
@luccija pre istotu aby si vedela riaditeľka niekoho zohnať, majú super vzťah a aj kolegov ma super, tak v predstihu nech majú čas sa zriadiť, aj do budúcna aby tam mal keď tak dvere otvorené ak by sme sa rozhodli niekedy tam vrátiť všetci, ja som ho viacmenej tak presvedčila ze to bude pôsobit zodpovedne ak to povie skôr (teda môj pohla na to je taky ze je to lepšie)
Myslím si, že nie je skoro. Kamarátka si hľadá miesto po rodičáku tiež od septembra, už rozposlala žiadosti a jedna zo škôl sa jej aj ozvala. Nie všetky ponuky práce sú na nete. V akej časti Slovenska ?
@behulka TN kraj.. Ja som mu vravela ešte minulý rok ale to mu prišlo ozaj skoro riešiť tak sme sa dohodli teraz od nového roka, snáď sa niečo nájde
@behulka a kamoška ste kde hľadala? Koľko rokov praxe a aké predmety? Môj ma bio chem vyštudovane ale teda učil aj mat fyz aj telesnú 😅🤦♀️
* si kde hľadala...
Robila som vo vedení školy a vôbec to nie je skoro poslať už teraz. Tak isto je veľmi pekné od neho, ak to oznámi v súčasnej škole už teraz. Bio a chem sa nehľadajú vôbec ľahko, aj keď zase, je tam obcas problém s úväzkom, ak je menšia škola. Nech kludne rozposle všade, kde by si vedel predstaviť robiť. A prípadne neskôr aj zavolal, ak sa mu neozvu. Teraz síce ešte nemusí byť úplne jasné, či ho budú potrebovať, lebo však ešte nevedia, či náhodou niekto neodíde, neochorie, nejde na MD a pod. Ale budú mať v zásobe jeho životopis a my sme teda vždy oslovovali najprv z databázy a potom postupne ako chodili odpovede na inzerát.
tu ste pozerali? https://www.edujobs.sk/praca/trenciansky-kraj
@akvi ďakujem krásne poviem mu
@katkine_terapie áno to bolo prve keď sme tam pozerali , tam si vtedy aj našiel prácu
@katkine_terapie presne aj tu nitricu pozeral co tam je uvedená, nenapísala som to priamo lebo prinajhoršom dávame možnosť aj okoliu ale hlavne chceme u nás v bn
Autorka: Tak poobiehat skoly v okoli osobne, odniest zivotopis, motivacny by som asi nepisala ak ide o skolstvo.
@katkine_terapie skúsim mu tak navrhnúť, keďže jarné prázdniny sa našťastie nekryju v jeho a našom kraji, ináč voľno mimo prázdnin nedostane, ďakujem za dobrý nápad
Do škôl prichádzajú žiadosti hocikedy v priebehu roka, a škola môže hocikedy počas roka aj potrebovať učiteľa- MD, dlhodobá PN, odchod do dôchodku.
To, čo učil okrem svojej aprobacie, je nepodstatné uvádzať do životopisu, môže to prípadne spomenúť na pohovore.
V pôvodnej škole by som to dala vedieť tak v marci, to je dosť času na nájdenie nového pedagóga.
@letfenixa to co učil pomimo som len zo srandy spomenula kocke vyššie, ze aj také sa dej, hlavne ta telesná 😁
@letfenixa ok ☺️
Myslím, že nebude mať problém s prácou.Preco to chce oznámiť teraz, keď plánuje až od septembra nastúpiť?nech si aj sám dá na profesiu životopis