Moja kolegyňa sa stále mračí, alebo hovorí iba o sebe

nasa123
15. sep 2023

Ahojte mám o dosť staršiu kolegyňu stále sa mračí málo kedy sa snou dá rozprávať.
Má málo dní kedy sa snou dá porozprávať ale rada vraví o sebe keď chcem niečo poradiť tak hneď začne že ona to a ona tak a podobne ,každý má v práci ľutuje ale čo mi to pomôže.
Viac ako 8 mesiacov snu pracujem nemám s kým iným a inú pozíciu nechcem.
Snažila som jej vo všetkom vyhovieť a robim čo je treba rýchlo a správne ale aj tak nič len sa mračí a ani poriadne mi neodpovedá a neviem čo mám robiť či je to mnou ,v práci nikto ju nemusí a vraj nikto jej nesadol v robote,ja sa snažím 😕
Čo mám robiť ,stresujem s toho a každý deň si hovorím akú má dnes náladu,chceme z priateľom dieťa ale toto ja nedávam a v práci nikto s tým nič nerobí a ja nie som bonzačka.

nelca0510
15. sep 2023

@nasa123 keď ti neodpoveda a mračí sa,na čo sa s ňou tak zúfalo snažis rozprávať? Povedz len nevyhnutné k robote a hotovo. A to chces bonzovat,lebo sa nerozprávate a nie je usmiate slniečko? A ty to nedávas? Zapamätaj si,že nie každý tá musí mať rád. Jednoducho si tomu človeku nesadla.

ckocka
15. sep 2023

Všetci najradšej rozprávame o sebe.

tamta
15. sep 2023

Ja som bola v tom, ze v práci sa má pracovať, tak proste si rieš svoju prácu a nerieš kolegyňu. Aby si sa psychicky rucala kvôli tomu, ze ona sa mraci?
Rieš s nou max pracovné veci a to je všetko.
Ty kolegyňu nezmeníš, mozes zmeniť len svoj prístup k nej, pokiaľ teda nechceš meniť prácu. Ste kolegyne, nie kamarátky.

dadis
15. sep 2023

sluchadla do usi..ved nemusi byt kazdy zhovorcivy, ak ti vyslovene nerobi zle, tak by som sa urciten nestazovala, kazdy sme nejaky

aurora33
15. sep 2023

@nasa123 čo má kolegyna spoločne s tým že ty s priateľom chcete dieťa? Nerozumiem

0silvia0
15. sep 2023

@nasa123 nemusis sa snazit, ona nemusi s tebou vykecavat, ona sa nemusi usmievat, ty sa nemusis stresovat. V podstate mas banalny problem, tak v praci pracuj a nesleduj obocie svojej kolegyne.

solange7
15. sep 2023

@aurora33 ani ja nechapem. 😀

tamta
15. sep 2023

@aurora33
@solange7
Podla mna to myslela tak, ze je vynervovana kvôli tej kolegyni a pri snažení sa o dieťa je dôležité mať psychiku stabilizovanu.

aurora33
15. sep 2023

@tamta ale to nie je problém tej kolegyne že autorka sa tu ide z nej zrútiť.

sasanka605
15. sep 2023

@tamta ale no, ved ta kolegyňa jej nic nerobí napriek, ani šikana ani nic ine. Zrejme je len introvert a ľudí nemusí velmi a autorka sa ide psychicky rúcať.
Ludia su rôzne povahy, ani ju nezmení a ona sa tiez nezmení. Však pracujte spolu, nemusíte byt kamarátky. A ze teba kazdy ľutuje, nerozumiem prečo. Preto ze sa s tebou nerozpráva tak ako si to predstavuješ? Alebo tiez nerozumiem ze ked chces poradiť, tak logicky začne ako to robi ona.

tamta
15. sep 2023

@aurora33
@sasanka605
Ved ja netvrdím, ze je jej zmýšľanie správne, len ho vysvetľujem... 🙂
Autorka je podľa mna mladunka a citlivejšej povahy a asi bola zvyknutá byt v kolektíve, kde je obľúbená, všetci su kamaráti a podobne.. Ta pani je zrejme staršia a ma rada svoj kľud.. Napriklad ja tiež nemam rada keď sa chce v práci niekto vykecavat, ruší ma to od sustredenia sa..

aurora33
15. sep 2023

@tamta ak sa už teraz ide zrútiť z toho, že kolegyna sa na ňu neusmieva a nedrista o somarinach, tak pri prvom detskom sopliku môže ísť rovno na psychiatriu.

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2023

@nasa123 Ved s nou ries len to najnutnejsie, co v praci potrebujes, do prace sa nechodi vykecavat, ale pracovat. Nemusite sa kamaratit, nemusite sa dokonca ani vobec spolu rozpravat, ak si to praca nevyzaduje a to, ze sa mraci, to ti moze byt uplne jedno, ty sa umievaj, inak budes mat vrasky😉

muchotrafka298
15. sep 2023

Vobec sa nemusite kamaratit, do prace chodis primarne pracovat. Nie kazdy clovek si sadne s kazdym, je vela ludi, ktori rozpravaju iba o sebe a cudzi ludia ich nezaujimaju. Robotu si urob, nejaky small talk, par slov a hotovo. Nemyslim si, ze toto by bola sikana. Jednoducho je taka, neublizuje nijako. Mam kamaratku, ktoru tiez nezaujimaju nejake problemy inych, absolutne nie je empaticka. Zvykla som si, bavim sa s nou, ale viem, ze ona mi s nicim nepomoze, lebo jednoducho je taka aka je.

sasanka605
15. sep 2023

@tamta kolegyňa to ma, podľa mna, uplne v paži a autorka stresuje každé ráno. Aj keby bola mladučká tak si myslim ze by pochopila ze nie z každého ten small talk vytlcies. Ale stresovať sa kvoli tomu …

januska12323
15. sep 2023

Nepochopila som aký máš problém. Keď treba poradí a inak nemá záujem o rozhovor. Prečo sa z toho ideš zrútiť?

deti95060810
15. sep 2023

a na čo chceš bonzovať... 🙄
za mračenie sa a nerozprávanie ????
nie každý je ukecaný, spoločenský, milý....

nasa123
autor
15. sep 2023

@nasa123 kolegyňa nie len že sa mračí ale aj robí na priek a by som mala zle každý potom z vedúcich na mňa útočí mám pocit že sa jej bojia a robí rýchlo až moc pri tom nemôžeme robiť rýchlo a potom hodinu aj viac čakať príde kontrola a zase bude zle

dadis
15. sep 2023

@nasa123 tak asi nevykonavas svoju pracu dobre a dostatocne rychlo. ciarky nevies napisat a tazko sa cita, co vlastne chces povedat.

lilitela
15. sep 2023

@nasa123 Toto je podla mna omnoho lepsia situacia, ako keby ta ohovarala, urazala alebo sa jej nezavreli usta.
Ja sa tiez mracim a vies co? Vobec nie som nasrata, hoci sa ma to velakrat ludia opytali. Ja sa spontanne zamracim, ani si neuvedomujem, ked premyslam, sustredim sa, co je v podstate okrem zabavy a relaxu stale. uz som aj premyslala, ze si streknem botox do cela, lebo chapem, ze ludia okolo mna sa mozu citit neprijemne. Co sa rozpravania tyka, mozno neodpoveda preto, lebo ta nevnima a pracuje, mozno preto, ze nechce konverzovat, aby mohla pracovat. Ja mam kolegu ukecaneho a velakrat ho cez pauzu pocuvam, ale uz ked keca aj ked ja potrebujem na mail odpisovat, tak uz mam nervy. A ze rozprava o sebe? Vidis, aj ja som ti teraz napisala odpoved cez seba. Podla mna je lepsie, ked sa jej na nieco spytas pracovne (teda ak som to zle nepochopila), ze povie ako to robi ona, ako keby ti mala hovorit, ze vies zlatko, to musis takto a takto. Mne by bolo zasa toto skor neprijemne, take poucovanie.
Robi napriek? Vsetci sa jej boja? Je to manzelka satrostu, ci co? Vsetci na teba utocia? Akoze za co? Za nu? A ze ona robi rychlo? A to je tvoj problem, ci jej a veduceho?
Vies co, aj ked mas pracu rada, jedine zmena ti pomoze, lebo inak si v situacii, ze sa to neda vyriesit. Ju nevyriesis, a pokial nechces riesit seba, tak nie je o com radit.

lilitela
15. sep 2023

Asi si cakala, ze si tu spolu ponadavame na tu tvoju kolegynu, ale asi nam to tak nepripada, ako tebe. Teraz ide o to, ci ideme na nu nadavat, alebo to chces nejako riesit. Ak to prve, tak kludne. No potvora je to jedna, strasne, s takym clovekom by som ani ja nevydrzala. Asi by som porusila aj svoje nebonzacke predstavzatie a isla by som sa porozpravat so sefom, ak to vobec ma vyznam. Skusila by som sa co najskor vsetko naucit, aby som uz viac nebola na nej zavisla a nemusela s nou komunikovat. Na nastenku by som rozvesala vtipne obrazky a motivacne vety. 🙂 Obliekal by som si vesel tricko a nasadila smiesnu siltovku. Bavila by som sa s nou o jej oblubenej teme, aby to bolo znesitelnejsie. Urcite nejaku ma. Polichotila by som jej. Su rozne sposoby, ako nadviazat vztah.

ahhola
15. sep 2023

V koľkom si mesiaci? Môže sa stať, ze v pondelok pôjdeš na rizikové, neprajem nič zlé, len konštatujem) a v tom prípade zbytočne riešiš nejakú ukrivdenu, zatrpknutu, nemoresnu babiznu. Jedine, co si z toho môžeš vziať, je ponaučenie, aka je ona a aká chceš byť ty. Ci ako ona, kukne a mlieko skysne, alebo prejsť životom zo slnečnou povahou, napriek okolnostiam. 😃🙃💦

tamta
15. sep 2023

@ahhola ešte je v nultom mesiaci, o dieťa sa snazia

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2023

@nasa123 S Tebou musi byt radost pracovat😉

janaolas332
15. sep 2023

@nasa123 tak to mňa by už dávno vyhodili,že sa mracim a nerozprávam 😀 v robote robím, strašne ma nebaví sa rozprávať s ľuďmi,nie v zlom len ma to nebaví a vyčerpáva.