Mohla by pracovať v MŠ alebo v ŠKD?

martikabrindzak
5. jan 2024

Dobrý deň, milé maminky. Potrebujem radu, keď som chodila na strednu tak neotvoril nadstavbu čiže mam ukončenú školu s výučným listom. Rozhodla som sa urobiť strednu školu s maturitou, študujem na PG. akad., som 3. - ka. Mala by som takú otázku mohla by pracovať v MŠ alebo v ŠKD ako nekvalifikovaná, vychovávateľka alebo asistentka kým ešte študujem, ci by to školstvo schválil? Momentálne pracujem v súkromnej jasle no chcela by som meniť prácu.
Za každý odpoveď budem vďačná.

sella38
5. jan 2024

Rozmyslam, ci ti takto moze slova prepisovat mobil alebo realne nevies rozpravat spravne po slovensky. Lebo ak to druhe, tak nie, nemozes pracovat v skolstve.

matus7030
5. jan 2024

@martikabrindzak u nás v ŠKD takto pani vychovávateľky pracujú. Takže určite to možné je. Ja si myslím, že ak škola/MŠ potrebuje zamestnanca a nemá na vyber pristúpi aj na tuto alternativu. Možno ak sa na pohovore ocitnete s niekym už kvalifikovanym, uprednostnia jeho. Aj keď z hľadiska finančného sa im viac oplatí zamestnať vás, keďže budete patriť do nižšej platovej triedy. A to teraz nemyslím nijako v zlom smerom na vás, len hodnotím realitu z môjho pohľadu.

martikabrindzak
autor
5. jan 2024

@matus7030 ďakujem vám pekne