V marci som nastúpila do novej práce. Od začiatku mám pocit, že ma kolektív neakceptuje. Robila som už vo viacerých firmách a nikdy som nemala takéto problémy akurát tu. Dnes som si aj poplakala, nechápem kde sa stala chyba. Oni sa zoskupili a ja vystávam. A keď sa k nim aj pridám stále majú všelijaké uštipačné poznámky na moju adresu a je to pre mňa veľmi nepríjemné. Som od nich cca o 10 rokov staršia či tam je problém???? Keď ma poprosia, tak im so všetkým pomôžem. Máte aj vy takéto skúsenosti?
Nechcem hneď utekať.Ale presne stavam sa terčom útokov a posmechov.
@iveta7677 Ahojko, si tam ešte krátko, skús ešte vydržať a uvidíš, možno zistia, že si fajn a začnú ťa akceptovať. ak nie, rýchlo preč! Zažívala som niečo také 2 roky. Dostala som sa do štátnej správy kde všetci h... tobili a zrazu som tu bola ja, najmladšia, ktorá ukäzala vedeniu aké veci sa robiť dajú. A to ešte keď zo mňa urobili šěfku , tak to nabralo také obrátky, že sa mi vystupňovala astma a 2x som potratila. Tú prácu som milovala ale musela som preč. Ako som zmenila zamestnanie, do pol roka sa záchvaty stratili a otehotnela som, konečne s úspešným koncom. Nič ti nestojí za takéto trápenie.
@iveta7677 ahoj, tak my sme mali tento problém ako kolektív jedného oddelenia, vymenili nám šéfku, ktorá nás nejako ako tím neakceptovala, nepomohli rozhovory, ani sťažnosti..nakoniec sa to tak vystupňovalo, že sa urobilo veľké sedenie všetkých zamestnancov kliniky od najvyššieho šéfa..ani to nepomohlo a nakoniec sa to uzavrelo tak, že my, ako tým sme dali kolektívne výpoveď a museli preto zavrieť zabehané oddelenie..čiže radšej nechali padnúť nás ako tím, než jednu osobu, s ktorou aj tak mali neskôr tie isté problémy aj ostatní zamestnanci..neľutujem, že sme odišli, aj keď často spomíname na tú robotu, predsa sme tam mali poniektorí odrobené aj cez 6 rokov..
@slavuska30 vieš čo hrôza a strach, neprajem to nikomu. Nikdy som to nezažila a ani nechcem.
@iveta7677 veru..stacilo aj mne..bolo to dost narocne obdobie..museli sme si hladat novu pracu a hkavne taku, kde by nas ako tim vzali..ale nastastie sa nam to podarilo..ale hlavne bolo to, ze sme v tom neboli sami ale viaceri..pretoze sme sa vedeli lahsie branit a hlavne sme jeden druheho podrzali..
@iveta7677 ako reagujes na tie ustipacne poznamky? Spytala si sa ich uz priamo, preco alebo s cim maju pri tebe problem? priama otazka je niekedy na nezaplatenie. Si od nich starsia, takze by si mala byt sebavedomejsia.
Snažím sa ich ignorovať. Nechcem byť konfliktná. Neviem či je to dobré, alebo radšej reagovať .....
@iveta7677 nie je to dobre. Ked mlcis, suhlasis - stare porekadlo. Oni musia vediet, ze prekracuju hranicu. precitaj si nejake knihy o asertivite alebo navstiv kurz, mohlo by ti to dodat sebavedomia. to nie je o konfliktnosti ale o tom, ci sa mas rada a dovolis druhym, aby ti ublizovali.
@slavuska30 Tak to je dobrá sviňačina. Asi tú osobu dosadilo nejaké väčšie zviera z vedenia. Ešte tam je?
@ludmilaka presne tak..ale dlho sa tam neohriala..po nás s ňou mali ďalší problémy, len sa báli voči nej ohradiť, nakoniec vraj pre zdravotné problémy musela sama odísť..
Ďakujem vám všetkým za povzbudzujúce slová!!!!!!
Je to velmi tazke, sama to mam dufam, za sebou 😢 spolcili sa sice len 2, aj to sa jedna z nich rychlo zobjektivnila, ale bolo to pre mna strasne 😠 posudzovali, hodnotili, kritizovali ☹ mne do oci nic...len tak pomimo...ani jedna v podstate nic proti mne 😒 .Razne som sa ohradila a dala najavo, ze si neprajem, aby dotycna bola pritomna, len ak nie je nikto iny volny, aj som to nahlas a menovite povedala a od vtedy som mala pokoj...trochu odvahy sa postavit na odpor a vyjadrenie nesuhlasu mi pomohlo 😉
Ako rychlo zacalo, tak rychlo aj prestalo...ale stvalo riadne a mrzi doteraz...ta druha uz pracuje na inom pribuznom pracovisku, tvari sa akoze nic, ona nikdy v zivote...takze len odvahu postavit sa a nebat sa!
Áno, mám. Riešila som to odchodom. Neľutujem, v ďaľšej práci som síce nebola dlho, pretože som nastúpila do školy, ale stále som len počúvala, aká som šikovná, spoľahlivá a ako super, že ma tam majú. V predchádzajúcej práci som bola divná, neschopná (po mojom odchode na moje miesto nabrali troch ľudí), pomalá a zmätkárka. Takže ja som si zbalila svoje slivky a venovala sa rastu svojej kariéry inde.