Misia v Afrike ako zdravotník

26. jún 2023

Ahojte, zaujimalo by ma ci ste niekto bol alebo viete nieco viac ako sa stat nejakym zdravotnikom/dobrovolnikom v afrike ako Keňa atd. Celkom ma táto tema zaujima a viem iba, ze doktor Krčméry organizoval taketo misie so školou Sv.Alžbety(nie som si ista ci tvrdim spravne). Na Alžbete nestudujem, no studujem na inej vysokej zdravotnej skole.
Tuto myslienku mam v hlave uz par rokov, akurat neviem co vsetko to obnasa aj ked je mi jasne ze to nie je nic jednoduché.

zuzinka888
26. jún 2023

A si zdravotnik? Mozno skus kontaktovat - lekari bez hranic. No urcite su aj ine moznosti- viem,ze aj katolucka charita nieco take robia- videla som na LUX ako mladi rozlravali zazitky- stavali skolu a nemocnicu...Inak drzim palce, je to krasna myslienka- nech sa podari.

prasiatko30
26. jún 2023

Ono je vela katolickych misii na vela miestach co potrebuju pomoct - ale treba si uvedomit, ze ides pomahat a v podstate cestu si platis sama dokonca ta mozu poziadat aj o nejaku ciastku ako prispevok na ubytovanie. Ludia co chodia beru aj ine veci, ktore ludia potrebuju, lieky, oblecenie, knihy a skolske potreby pre deti a pod. Plus vsetky viza a ockovania pred odletom do takychto miest. Btw ak vies, ze na inej vs taketo nieco organizuju tak sa opytaj, kontaktuj sa a myslim si, zeby ti mohli jmoznit ist s nkmi aj ked nie si z ich skoly

autor
26. jún 2023

@zuzinka888 ano ma strednu zdravotnicku skolu a momentalne studujem VŠ záchranára

terezka1947
26. jún 2023

Čo tak venovať sa ľuďom na Slovensku?je tu dosť tých,čo potrebujú misiu.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
buberova
26. jún 2023

V Doktor má Filipa bola jedna medička ktorá bola v Afrike. Epizóda 123

autor
26. jún 2023

@terezka1947 mozte zacat

tenerifka
26. jún 2023

@terezka1947 myslis osady?
Rozdiel je v tom, ze v Afrike je aka taka nadej, iQ vcelku primerane....osady na Sk nemaju sancu, dostali ju tisickrat, ale je jasne, ze tudy cesta nevede....

palicka
26. jún 2023

Mas moj obdiv. Urcite su organizacie, Alzbeta ma mzdlim aj niekolko nemocnic v Afrike.

skotulik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
26. jún 2023

skus doktori bez hraníc “doctors without borders” človek v ohrození - česky “pin - people in need”, eu volunteers, reliefweb, epojobs.de,

baskac
26. jún 2023

Bola som pred pár rokmi, bolo to, ako si písala cez Univerzitu sv. Alžbety. Bola som v Keni, Sudáne a Haiti. Prevažne chodia lekári, ale na Haiti bola s nami aj zdravotná sestra. Okrem toho chodia aj sociálni pracovníci. Všetko závisí od projektu, kam ideš...

autor
26. jún 2023

@baskac wau, parada mala by som par otazok, je podmienkou studovat na tej skole? Na ako dlho si bola a co vsetko si musela hradit a co presne si tam vykonávala?

terezka1947
27. jún 2023

@autor ja som už zacala
@tenerifka nie,vôbec nemyslím osady.
Ono to strašné vznešené vyzerá ísť do zahraničia a zachraňovať.
Ak má však niekto naozaj chuť pomáhať,nájde si priestor aj na Slovensku.
Onkológia,domovy dôchodcov,hospice.....napr rôzne detské tábory pre sociálne slabšie rodiny,či deti z detských domovov.
Áno,som vysadena na túto tému,už dopredu napíšem....
Kopa prípadov,kedy mladý človek namiesto toho,aby obetoval čas a postaral sa o svojho starého rodiča,či rodiča na onkológii,ide na zahraničnú misiu.....prípady z okolia. Tak o čo nám ide?o dobrý pocit,zážitok,či chuť pomáhať?
U nás čakáme,že sa o všetko postará štát a cudzí ľudia budú riešiť našich blízkych.
Ak je to chuť pomáhať,ok....je to hodné obdivu,hoci....priestoru na Slovensku je dosť na realizáciu.
Ak ide o zážitok,tiež ok,ale nič speci na obdiv tu nie je...je to zážitok s možnosťou spoznať inú krajinu,jazyk a pomoc ako taká je vedľajší cieľ.

koukla
12. mar 2024

@baskac dobry den, pisala som vam spravu 🙂