Ministerstvo obrany - pohovor do zamestnania

ivusenka25
17. júl 2014

Ahojte kočky mam otazku. mam ist na pohovor na MO SR a sklada sa z odborneho testu, jazykoveho tesu a osobny pohovor. Viete mi napisat nieco o tych 2 castiach testu? Bola z Vas niektora na takomto pohovore? Ak ano, prosim napiste mi Vase skusenosti. Dakujem Ivka 🙂 🙂 🙂 🙂

guinevre
17. júl 2014

@ivusenka25 Ahoj, ja som tam pracovala ako externista ja jazykovom institute, ale nepamatam si ze som mala ziadny oficialny test, iba CV a dve minutky sme sa porozpravali v cudzom jazyku. O aku poziciu sa uchadzas?

ivusenka25
autor
17. júl 2014

ahoj je to pozicia na sekretariate statneho tajomnika, ako statny radca pre odbor Rady EU, v suvislosti s tym , ze mame predsedat EU v 2016. mna to velmi zaujalo lebo je tam predovsetkym pozicia pravnika, len neviem aky stupem jazyku AJ mam ocakavat:((( a ani co si mam prejst kedze poslali vseobecny prehlad zakonov.

maznacik007
17. júl 2014

Nuz na 90 percent je to proforma vyberove konanie. Toto nie je pozicia pre cloveka mimo OS SR.

guinevre
17. júl 2014

@ivusenka25 Hmm, tak to neviem, ja som tam bola lektorka, ale oni maju dobry jazykovy insitut, a pamatam si, ze som v skupinke mala jednu pravnicku (na kurzy nechodili len vojaci, ale aj pravnici, ekonomici, IT experti a pod.), no a nebola to nejaka velmi pokrocila uroven. Ved, schystaj sa ako najlepsie vies, a smelo do toho, neboj sa nicoho, mozno sa prijemne prekvapis 🙂 Ludia su tam vacsinou super, aspon z mojej vlastnej skusenosti to mozem povedat.

maznacik007
17. júl 2014

AJ na takýchto poziciach je treba ovladat min. na urovni C co je pokrocila uroven ... z MO na takýchto poziciach casto chodia na sluzobky ...

samozrejmostou je tam potom preverka min. na T od NBU aj pre NATO

ivusenka25
autor
17. júl 2014

@guinevre moc pekne dakujem za podporu. Jasne nachystam sa ako budem najlepsie vediet. Chapem, len sa pisalo, ze na tuto poziciu statny radca, sa bude este chodit aj na kurzy vratane MO SR z anglicitiny. Tak snad budem uspesna na AJ🙂)))

ivusenka25
autor
17. júl 2014

@maznacik007 No neviem ci az tak vysoku uroven by chceli, lebo kazdy cche inu terminologiu a pokial viem aj na jazykovych instituciach sa uplne hodnotia inak uroven jazykov. A samozrejme bezpecnostnu previerku treba- tu uz samozrejme mam, na kt. som robila skusky🙂))))

lili_mia
17. júl 2014

@ivusenka25 Vysoká úroveň jazyka nepokrýva terminólogiu, tu sa máš naučiť vo vlastnom záujme. Sú kurzy aj na všeobecné úrovne jazyka, sú aj špecializované. A nemám vedomosti, že jazykové školy a kurzy robia takéto školenia pre verejnosť. Čiže odbornú právnickú terminológiu v súvislosti s EU je vhodné si dobrať a nespoliehať sa na to, že dostaneš školenia po prijatí do zamestnania. Pretože takto ako ja píšem, možno zmýšľa konkurencia a budeš nahratá.

raszuz
17. júl 2014

@ivusenka25 na bezpecnostnu previerku sa robia skusky? Ze som si to kazdych 5 rokov nevsimla ....skusky sa robia na nieco ine v ramci OUS, ale nie na previerku ....

maznacik007
17. júl 2014

akurát ma
@raszuz predbehla ... na bezpecnostne previerky sa skusky nerobia ... ak mas previerku III stupna tak si musela predtým pracovat s utajovanými skutocnostami ... resp. prichadzat s nimi do styku ... taketo vyberove konanie su v drvivej vacsine pripadov dopredu dohodnute .. tak sa na to nejako neupinaj

maznacik007
17. júl 2014

no a bezne tam posielali vojakov co robili priamo na MO SR v BA na dvoj, troj mesacne .. niekedy polrocne pobyty do Ameriky aby sa ucili jazyk ... ale zavisi od sekcie ... ak maju na starost spolupracu s NATO, EU tak pravidelne komunikuju aj odborne po anglicky, plus francuzstinu sa doucali ...

ale tak je to o tom kam ... nachystaj sa ako najlepsie vies a uvidis ...

ivusenka25
autor
17. júl 2014

@maznacik007 Ano jasne nerobia skusky, ja som dala pomlcku ze mam a potom nedopisala co som cchela ze na co mam skusky🙂)) Aj tak pekne dakujem za kazde info. Jasne, ze neupinam, mam viac pohovorov, len jedno z nich je aj toto, a ja sa snazim na kazdy sa naucit a dat do toho co najviac. Zalezi mi na tom, uz len z toho dovodu, ze je to oblast, ktora ma bavi. Samozrjeme s konkuenciou ratam, ta je vzdy a vsade, ale treba ist a skusit. Hlavne som zvedavana ten teoreticky test a jazykovy. Velmi pekne dakujem za odpovede kazdej z Vas. 🙂 🙂 🙂

ivusenka25
autor
17. júl 2014

@lili_mia Jasne, je treba dobrat, ale viem o tom, ze na pravnu terminologiu su specialne kurzy, ktore sa robia aj rok🙂)) A to sa tak rychlo dobrat neda. Ved uvidim a zariadim sa podla toho. Dakujem, za info🙂

mipo11
25. júl 2014

ahoj a kde si sa prosim ta dozvedela o tej ponuke ?