Minimálka za paragraf

8. jún 2024

Dobrý den , vybrala som si jeden deň paragrafu a dostala som za to minimálnu mzdu. Je toto normálne ?

majamat
8. jún 2024

neviem ako to je, ale podla man by mal byt zaplateny ako keby si v robote.
no treba ratat s tym, ze sa plati ako sichta,a le zrejme len zaklad. ak plat navysuje osobne ohodnotenie, dochadzkovy bonus, priplatky a podobne veci, to uz sa do vypoctu zrejme nezaratava. iba ta zkladna hodinovka, ci zakldny mesacny plat.

andaluzia12
8. jún 2024

Paragraf je platený priemernou hodinovou mzdou, nie minimálnou. Pochopila som to tak, že si dostala minimálnu mzdu za mesiac, nie za konkrétny deň keď si mala paragraf. Ak máš v zmluve uvedenú mzdu 750€ + dochádzkový bonus, je možné že za predošlý mesiac si nedostala ten dochádzkový bonus, nakoľko si mala paragraf. V týchto prípadoch si treba naplánovať lekárov do jedného mesiaca, aby si neprichádzala o ten dochádzkový bonus.

evcagabi
8. jún 2024

Odmeny a dochadzkove bonusy su nenarokovatelne polozky - musis splnit urcite kriteria, aby si ich dostala. Ak ma vasa firma, ze nemozes mat paragraf - aj ked ti ho uzna - stracas narok

viestta
8. jún 2024

A kolko mas na vyplatnej paske denny vymeriavaci zaklad?

marhulka13
8. jún 2024

Merkury?

lucecita
8. jún 2024

Pred pár dňami si sa na to pytala a dostala si odpovede……
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/za-paragraf-minimalka/

matkahelka
8. jún 2024

precitaj si pracovnu zmluvu. zrejme tam mas uvedene, ze ak mas v mesiaci paragraf, PN, ci OCR stracas narok v tomto mesiaci na VZM a dostavas len zaklad.pokial mas takuto zmluvu podpisanu, tak ano, je to normalne

autor
8. jún 2024

Za paragraf dostanem minimálku iba keď bude nasledovať pred volnom alebo po volne , lebo povedali že oni to beru že si chce človek predlžiť volno tak preto dajú minimalku za vydžubanosť , inač nie ak napr. robím od pondelka do stredy a dám si utorok tak vtedy je to v poriadku.

viestta
8. jún 2024

Tak si neber celodenne paragrafy ale dodrziavj Zakonnik prace a vyberaj paragraf len na dobu nevyhnutne nutnu na osetrenie a potom sa vrat do roboty. Zakonnik prace celodenny paragraf nepozna, takze ak vam ho akceptuju robia nieco navyse co im zakon nekaze. To, ze vyplatia minimalku je uz za hranicou zakona, ale to si musite riesit vy, zamestnanci so zamestnavatelom.
A neodpovedala si aky mas denny vymeriavci zaklad, za paragraf mas dostat ten. Vlastne ani nevieme aku mas tarifnu mzdu v zmluve a ake podmienky a zamestnavatel na nenarokovatelne polozky mzdy

tiika
9. jún 2024

Nie je, máš nárok na nahradu mzdy vo výške priem. zárobku. Nič zľ upravovat ani meniť nemôže. Počet hodín * priem.hod.zárobok