Miesto na vykonávanie online práce

lucinka1988
28. okt 2020

Dobrý večer,

chcela by som sa opýtať a možno poradiť, ako fungujete tí, ktorí vykonávate online prácu z domu a ste na home office? Ide o to, že okrem klasickej online práce, ktorú vykonávam z domu ešte prednášam na VŠ, doteraz s tým problém nebol, aj keď výučba prebieha online, lebo som mohla chodiť normálne na univerzitu a vyučovať z prednáškovej miestnosti online. Od dnes však zamestnávateľ nariadil prácu z domu aj pre učiteľov s tým, že prednášky je potrebné zabezpečiť z externého prostredia. Máme síce veľký byt, ale mám malé dieťa a prednášky vo večerných hodinách, kedy ho manžel ani nemá kam zobrať mimo bytu. Trochu sa obávam, ako to spraviť, keďže na prednášky sa musím maximálne sústrediť bez rušivých elementov, navyše vyučujem v cudzom jazyku. Ako to riešite ostatní?

hettinka
28. okt 2020

@lucinka1988 a nemôžeš prednášku vopred (niekedy cez deň) nahrať s tým, že si to študenti potom pustia? Ak teda ide o prednášku, nie o cvičenia.

okydana
28. okt 2020

Tiez mam malé dieťa a riešila som niečo podobné, z domu sa proste nedalo urobit všetko najmä online porady a zložitejšie úlohy keď sa potrebujem sústrediť. Vstávam skoro pred zobudenim drobca aby som aspon 2 hodiny mohla robit v klude, potom cez obecný spánok a zasa večer do noci...ak treba nieco online alebo maximálne sústredenie, poprosila som kamaratku čo žije sama a tiež pracuje z domu, u nej môžem v klude pracovať keď potrebujem. Nemáš niekoho takého ku komu by si mohla chodiť?

simca06022011
28. okt 2020

No kamošky učiteľky sa zavrú v izbe a vybavene. Inštrukcie mama pracuje väčšinou stačia. Ale tak majú deti otca a väčšina z tých mojich už má deti tak 4-5+. Môžeš si dat sluchátka ak nechceš počuť hluky z iných izieb.

lucinka1988
autor
28. okt 2020

Ďakujem Vám, u mňa je to horšie v tom, že syn má 2 roky, čo mu ťažko vysvetlím situáciu no a v okolo nemám nikoho, kam by som mohla ísť, snáď mi trochu pomôžu tie slúchadlá. Prednášky som zvykla nahrávať, lenže mali by sa vyučovať v reálnom čase za prítomnosti študentov a navyše to mám spojené aj s cvičeniami 🤔

mogaa
28. okt 2020

@lucinka1988 no pokiaľ je muž doma, nech zoberie dieťa von, kludne v kočíku a dlháááá prechádzka do prírody.....dieťa sa vyspí, muž sa prejde a ty budeš mať klud na prednášku

lucinka1988
autor
28. okt 2020

@mogaa no, manžel bude v tom čase doma, ale keďže ide o večerné prednášky, vtedy už malý ide pomaly spať na noc, v kočíku už nespáva a po tme vonku sa s ním prechádzať tiež nie je bohviečo. Mňa najmä zaujímalo, ako to riešia ostatné mamičky v podobnej situácii, nemám žiadny iný nápad, okrem výučby doma so slúchadlami. Veľmi nepomáha ani táto situácia, kedy je všetko zavreté, predpokladám, že vrátane knižníc a tam by som aj tak musela byť ticho☺️Ale vďaka za každú reakciu.