Ahojte ja by som sa chcela spýtať ako ďalej postupovať? Mm pracuje u sukromnika do dnešného dňa nedostali výplatu za min mesiac ( neni to prvý krát) . Podľa zmluvy vyplatný termín majú 10. Pýtajú sa od 10. zamestnavatela kedy bude výplata jeho odpoveď je vždy v piatok. V piatok povie ze v pondelok a furt dookola. Dnes sa pýtali či bude zajtra a povedal ze výplata je v nedohľadne. Máme hypoteku plus ostatné výdavky ako šeky elektrika, plyn a pod. Strava plus ročne dieťa. S čoho všetko zaplatiť s mojej rodičovskej cca 200€? Vyzerá to tak ze junova výplata bude koncom augusta.
určite inšpektorát práce, ale upozornila by som na to najprv zamestnávateľa. ak však zamestnávateľ nemá peniaze, ťažko sa niečoho domôžete.
Mna tiez takto zamestnavatel klamal, dala som podnet na inspektorat a je to v rieseni - na takychto len toto pomoze snad ☹
presne ako píšu baby treba to nahlásiť na inšpektorát práce a oni to budú riešiť 🙂
@bobo1111 kočky už odpovedali, ale rada do budúcna - odporúča sa mať našetrených aspoň 6 mesačných platov - viem, že to je niekedy veľmi ťažké, ale radšej skúsiť pošetriť, keď sa dá, ako potom v prípade problémov alebo iných neočakávaných okolností ako napríklad táto prísť o nehnuteľnosť. Držím palce, aby sa situácia čo najskôr vyriešila. 😉
@bobo1111 inspektorat prace... a uvazovala by som nad zmenou zamestnavatela..