Medicínsky reprezentant

17. jan 2023

Baby, nenašla som tu nič aktuálne. Ma niekto skúsenosť s touto prácou? Som bezdetná, bez záväzkov, teda časové vyťaženie by mi nerobilo problém. Rada veci organizujem, musím mať vo všetkom prehľad. Myslím že som dostatočne reprezentatívna. Viem šoférovať 🤣 viem pracovať s pc. Je ešte niečo konkrétne čo musí osoba mať/ ovládať? Dlho sa hľadám v tom aka práca by pre mňa bola ideálna a už viac ľudí sa ma pýtalo či by ma nebavilo robiť medicínskeho reprezentanta 🤔

melanta
17. jan 2023

Šoférovanie a ovládanie PC je bežná klasika. Medicínsky reprezentant musí byť obchodník. Ak to v sebe máš, naučíš sa to a vyšperkuješ to. Ak to v sebe nemáš, tak to bude trápenie. A nie, reprezentatívny a komunikatívny typ neznamená ani náhodou obchodník.

autor
17. jan 2023

@melanta dakujem. Teda farmaceutické vzdelanie k tomu vôbec nepotrebujem?

bluemoon24
17. jan 2023

Ne nepotrebujes, v podstate se naucis vse o tom co nabizis a je to. Obchodni duch, schopnost jednat s lidmi a byt vlezla, to jsou ty dovednosti, ktere musis mit. A taky nervy. Mam znamou, ktera to dela. Vydelava fakt slusne, ale taky je na pokraji vyhoreni. Ale pokud zvladnes tlak, prace je to podle me fajn 🙂

vikusjk
17. jan 2023

Ahoj, robila som vo firmach, kde sme mali kolegov med.reprezentantov. Zalezi na tom, pre aku je to spolocnost a co konkretne od uchadzacov vyzaduju. Ak mas predavat vitaminove doplnky, tak to si viem predstavit aj bez adekvatneho vzdelania. Ale napriklad som mala kolegov, ktori predavali neurologicke pristroje, alebo zariadenia tykajuce sa kardiochirurgie atd. Taktiez v inej firme lieky na predpis, tam sa vyzadovalo vzdelanie v odbore, robili u nas aj lekari, ktori z nejakeho dovodu nepraktizovali lekarstvo, ale rozhodli sa takto. Cize vela zavisi od konkretnej firmy, ktora poziciu obsadzuje. Zisti si, co dana firma vyraba, alebo distribuuje a pozri dosledne poziadavky na kandidata, ved to tam musi byt uvedene ;)

melanta
17. jan 2023

Ak nemáš adekvátne vzdelanie (medicína alebo farmácia) tak robiť to môžeš, ale samozrejme budeš predávať iba vitamíny, kozmetiku a podobne. Tie lukratívne a najlepšie zarábajúce komponenty (drahšie lieky, medicínske prístroje a pod) predávajú iba adekvátne vzdelaní, čo je pochopiteľné.

zbruna
17. jan 2023

Môj manžel robil obchodného reprezentanta pre vitamínové doplnky, nemá farmaceutické ani prírodovedné vzdelanie, ale je výborný obchodník. Ako sám hovoril, veľakrát mal v lekárňach (u lekárov) problém - prvá otázka bola: Ste farmaceut? Odpoveď bola NIE - a tak sa s ním potom aj bavili, v podstate hneď ho odpísali. Tým pádom bolo veľmi náročné nadväzovať nové vzťahy. Skôr to išlo napr. vo výživových predajniach, tam už neboli lekárnici. Farmaceuti a lekári chcú jednať s "rovným", bohužiaľ.

diaszoky
17. jan 2023

Ahoj moj znamy si velmi chvalil tym, ze sa usmievas a tvaris sa ako odbornik mozes prrdat kopec beci a zarobil si kralovsky. Po case mal firemne auto ntb mobil..
Ja som predavala zubarom plomby cez tel a objednavali ako divy a to ma vobec nevideli face to face kebyze mam
Vodicak idem okamzite do toho

diaszoky
17. jan 2023

@melanta nieje to pravda ja som cez tel zubarom predavala kade co brali to a nikdy sa ma
Na vzdelanie nepytali toť moja skusenost

melanta
17. jan 2023

@diaszoky predávať zubárom plomby cez telefón a predávať lieky a prístroje osobne lekárnikom a lekárom sú dve absolútne diametrálne záležitosti. Presne ako píše @zbruna 90% lekárov a farmaceutov sa nebude o liekov baviť s niekým, kto nemá medicínu alebo farmáciu. Predávať cez mobil zubárom materiál na plomby môžeš bez vzdelania. Ale autorka sa nepýta na to, čo jej píšeš ty.

dundulica
17. jan 2023

vyhľadaj si na Profesii ponuky, vo väčšine prípadov je tam podmienka vzdelanie medicínske, farmaceutické, prírodovedné, najmä ak ide ide o originálne liečivá

diaszoky
17. jan 2023

@melanta nuz znamy vzdelanie nema a robi to uz desat rokov zaujimave

dundulica
17. jan 2023

@diaszoky je diametrálny rozdiel robiť predaj pre lekárne, čiže voľnopredajné lieky, a iná vec je chodiť za lekármi a "predávať" odborné informácie, prvý prípad je obchodník, druhý prípad je "odborník" pre oblasť, v ktorej robí, tam je vzdelanie nevyhnutné

beky223
17. jan 2023

Ja to napíšem z druhej strany, keďže ja som tá, ktorej produkty ponúkali. Farmaceutické vzdelanie nepotrebuješ, obchodného ducha a trocha charizmy určite áno. ALE veľmi veľmi záleží na tom, pre akú firmu pracuješ. Ak je to normálna známa spoločnosť, ako sanofi, gsk a pod. a ponúkaš v podstate overené produkty, ktoré lekáreň objednáva tak či tak, sem-tam nejakú novinku, len potrebuješ riešiť plnenie kvót a napr. platené vystavenie, je to úplne niečo iné ako keď ideš robiť pre firmu, ktorá ponúka akurát nejaké nové vraj ultra najlepšie vitamíny z rohu jednorožca a hadie maste ;) kde je nám všetkým jasné že vieš o tom úplné prd a máme nulovú chuť niečo objednať. To je potom trápenie. Ak by si sa chystala robiť reprezentanta na RX lieky, to je potom úplne iný príbeh.

melanta
17. jan 2023

@diaszoky otázne je, čo konkrétne robí. Niektoré veci bez vzdelania proste predávať nemôže, pretože nemá odborné znalosti na úrovni medicíny či farmácie.

sunny3
6. apr 2023

.

prusakbiba
6. okt 2023

@beky223 zdravim, chystam sa na pohovor na MR pre Rx, viete mi prosom voac napisat k pohovoru? Vzdelanie v obore mam, inak by som nenola oslovena. Dakujem🙏

beky223
6. okt 2023

@prusakbiba bohužiaľ s pohovormi ja skúsenosť nemám 🤷 pre farmafirmy som nepracovala