Ahojte. Myslela som ze ako matka na rodicovkej dovolenke som chranena ale videla som video p.Mihala ktore ma zarazilo. Ak sa zrusi pracovne miesto a s nim aj zatvori pobocka, zamestnavatel moze dat zamestnancovi vypoved a v tomto pripade sa ochranna lehota na mna nevztahuje.. Som prekvapena.. dostala som info ze mi zanika miesto aj s kancelariou od 1.1.2019 a hoci mi to oficialne neoznamili..tragediu som z toho nerobila lebo som myslela ze som pod ochrannou lehotou do tych 3 rokov....ale teraz pozeram ze som vlastne v riti.. ake su vase skusenosti?
Som v rovnakej situacii...je to na porazenie.Ak znova otehotnies, nebudes mat narok na matersku...V case nastupu na matersku musis byt totiz zamestnana, hoci len 1 den, ale musis.
@livka_ RP je presne to ako sa to vola t.j. rodičovský príspevok-z toho nemáš vychovávať deti.
K tvojej otázke. Ak sa ruší pobočka, firma tak proste mas smolu. Pokial otehotnies a uz si nezamestnaná tak nebudeš mať nárok na MD nakolko nemas aktivne NP. Cize ak splnis hlavnu podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledne dva roky pred porodom tak ak chces MD bud sa zamestnat alebo DNP.
Pocas RD si poistencom štátu.
@evittam prosím Ta, vedela by si mi poradit, ako by to bolo v mojej situácii- od nástupu na MD naďalej pracujem u pôvodného zamestnávateľa, ale na Dohodu o pracovnej činnosti- z domu. Teraz už čerpám RD. Zaujimalo by ma, ak by som znovu otehotnela a išla na MD, z čoho sa mi bude počítať MD? Z pravdepodobného základu, ktorý by som mala, keby som v to to čase robila na TPP alebo z tej dohody? Lebo prirodzene, vysk odmeny, ktorú mám teraz je nižšia ako bol môj plat na TPP. Dakujem pekne.
@lucinka1988 Ak je to dohoda na pravidelny prijem a splnis aj z nej hlavnú podmienku naroku na MD tak mozes ziadat o MD aj z TPP aj z dohody ak nie tak MD bude pocitana z príjmu z dohody.
@evittam dakujem veľmi pekne. Dohodu mám od marca tohto roku, čiže 270 dni už bolo a je to pravidelná dohoda každý mesiac..Tak to je potešujúca správa teda☺️Pekne sviatky
@lucinka1988 Rado sa stalo. Vdaka a podobne.😉
RD sa ti nerata do odrobenych rokov, len MD. Ak ti daju vypoved neexistuje ze neoficialne. Musia ti to dat pisomne plus vsetky doklady.
@livka_ ale veď to pochop prakticky, ak sa zruší celá pobočka aj s ostatnými miestami tak kde by si chcela ísť robiť. Alebo keď sa zruší celá firma, aké miesto ti môžu potom drzat,no žiadne, je to smola,žiaľ.