Materská a koniec zmluvy. Mám ísť na úrad práce?

katka22r
13. feb 2010

ahojte chcem sa spytat som na materskej pred 2 tyzdnamy som porodila no teraz ku koncu marca mi konci zmluva ktoru som mala len na jeden rok,pokial sa mi skonci co potom ako to bude s materskou?treba aj aby som sla na urad prace?

gapa
13. feb 2010

nie, netreba, ale zájdi na svoju ZP a tiež nezabudni na prihlášku v SP do 45dní od pôrodu, lebo už nie si dôch.poistená ako zamestnanec.

katka22r
autor
13. feb 2010

ale az po skonceni zmluvy?mam zajst do socialnej poistovne?

gapa
13. feb 2010

tak v tomto ti neviem povedať presne, lebo niekde berú prhlášky aj v prípade, že trvá prac.pomer a mala by sa dávať dnom nástupu na RD. Ale pre istotu ich berú.
Ak zájdeš napr. den po ukončení PP, tak je to určite do 45dní a ak zájdeš teraz, tak podla mna ti to tiež zoberú. Ale neviem, či by som vyplnila aj začiatok poistenia, alebo to nechala bez dátumu. Lebo ozaj neviem, či by som uviedla den po ukončení PP alebo radšej den pôrodu.
Ale od začiatku MD až do ukončenia PP by si mala byť dôch.poistená štátom automaticky ako dôch.poistený zamestnanec poberajúci materské. Ale v tomto je určite velky hokej na SP, tak sa skús spýtať a podaj prihlášku radšej najneskôr den po ukončení PP:

a daj vedieť, čo si zistila, som zvedavá, čo ti povedia. 😉

katka22r
autor
14. feb 2010

oki ozvem sa ak pojdem na urad o necele 2 tyzdne

gapa
14. feb 2010

😉
inak gratulujem k čerstvému drobcovi, nech sa má k svetu 🙂

katka22r
autor
14. feb 2010