Vianocny vecierok mate v ramci osobneho volna alebo ako firemnu akciu?
A napriklad manazeri, co maju pracovne vecere, to maju v ramci pracovneho casu.
My to mame vramci pracovnej doby resp. sa na, zarata ako 10 odpracovanych hodin. Moj muz je manager a u neho je vsetko pracovna doba. Aj pracovne vecere atd. Ale on robi vela, to ani clovek nevie co je a co nie je pracovna doba.
Manzel prac.vecere nema v ramci prac.casu ratane,ani vianocny vecierok,kedze byva vacsinou v sobotu vecer.a neviem si predstavit,ze by sa to platilo,ved to nieje povinne,ucast je dobrovolna,a gro zamestnancov sa chce zucastnit,kedze je to vzdy velka akcia v hoteli s dobrym jedlom,hudbou,wellnes atd.
Ani čas strávený na večierku, ani pracovné večere sa nezapočítavajú do odpracovaného času. Do pracovného času sa u nás započítava len 1/2 dňa (4 hodiny) raz za rok, kedy máme teambuilding, aj to nie každý rok.
to fakt takáto otázka? však jedlo a pitie, zábava zdarma... ešte by mali platiť hodiny?
Ako moze byt vianocny vecierok v ramci pracovneho casu, ked sa tam pije? Ci vecierok na sucho?
U nas bol vzdy v piatok vecer, po praci, ucast dobrovolna a kazdy zodpovedal sam za seba aj ked sa zrubany zrubal.
akoze zaplatene ako odpracovane? 😂 nie a vobec mi to nevadi, dobre jedlo, pitie, po praci do restauracie, nikdy nebolo zle
Mavame to vacsinou v piatok vecer, v case osobneho volna. Vecierok nie je povinny. Teambuilding mavame v pracovnom case, mame na to vyhradene 2 pracovne dni. Tiez nie je povinny.
Pracovná večera alebo pracovný obed je niečo iné ako večierok. Večierky mame mimo pracovného času a účasť je dobrovoľná. Pracovný obed je povinny
V byvalej praci sme mavali stvrtok vecer. V ramci osobneho volna. Ani ma nenapadlo uvazovat,ze by som to mala mat preplatene. V sucasnej praci mame obed a potom volnu zabavu,niekedy ostaneme do noci,ale posledne dva roky sme sa uz poobede pobrali domov. Je to aj tym,ze sme maly kolektiv.
V sobotu, v ramci osobneho volna. Ucast nie je povinna
Cez týždeň po práci, to mi nikdy ani nenapadlo, že hodiny by mali byť preplatené :D
Účasť nie je povinná ani u nás
Tento rok to bude v piatok vecer, vo volnom case, ucast dobrovolna, no byva vysoka. Minuly rok bol go štvrtok vecer. Cez pracovnu dobu bude mikulassky gulas
Piatok poobede začneme puncom v práci, potom večera v reštaurácii a potom ideme buď na vianočný koncert alebo divadla. Účasť je dobrovoľná a v rámci osobného voľna. V živote má nenapadlo, že by to malo byť platené
Streda a premýšľam či idem...ani sa mi nejako nechce
Áno, vianočný večierok mám v čase osobného voľna, teraz a aj v predošlej firme. Ak nechcem, jednoducho tam nejdem, nikto ma nenúti (na rozdiel od služobných ciest, kde som musela chodiť na obed/večeru s obchodnými partnermi).
Muž ma v praci kapustnicu počas pracovneho času ale bez alko...je to taky spoločný obed, kde si zaželaju pekne sviatky a to je všetko. My mame v práci väčšinou v piatok poobede počas osobneho voľna, ale od kedy mam deti už tam nechodím 🤣.
....hm a ked sa niekto sepali a dolame, tak to bude pracovny uraz?😂🤦♀️ no nic, opat raz prerazene dno
my to mame cez tyzden po praci. Ucast je dobrovolna. Niekedy mame pred Vianocami v robote aj kapusnicu, akoze obed.
Keby sa vianočný večierok započítaval do odpracovaných hodín tak to by som tam aj chodila 😀 ale nezapočítava sa
Ak človek (nevravim, že to je autorkin prípad) očakáva, že keď z neho vo firme spravia manažéra, bude si takto vykazovať každú jednu minútu, tak sorry ale s takým mindsetom to na manažéra v živote nedotiahne 🤷♀️… . Pracovná večera napr s klientom alebo business partnermi je niečo iné ako párty. Ani jedno by som si urcite nedávala ako nadčas. Jasné, ak to čas a povinnosti dovolia, skončím v ten deň skôr lebo ved sa idem domov “nachystat”, ale nik nerieši pokiaľ je robota spravená, …občas sa v každej firme nájdu kolegovia, ktorí sú schopní vykázať si pomaly aj cestu elektrickou do roboty a nie sú ochotní ostať na meetingu ani 30 sekúnd po tom, ako im “padla”, ale popravde, kolektív si to rýchlo začne všímať a zväčša sa vo firme dlho neohrejú s takým prístupom. Moja skúsenosť z viacerých zamestnaní..,
Vždy sme mali buď po robote alebo cez voľno
Na odbore (cca 50 ľudí) máme vianočnú kapustnicu, to máme v priebehu dňa, obvykle na miesto obeda. Potom máme ešte husacinu, ale to je tiež po práci. Večierok býva tiež v čase voľna - obvykle v piatok. A máme dva (samozrejme, ideme len na jeden) - jeden v KE, jeden v BA. Aj napriek tomu, že je v čase voľna a na dobrovoľnej báze, účasť je vždy vysoká. V KE je v hoteli HILTON, v BA je v Inchebe.
Nie, normálne sa všetci zoberieme zo služby, zhasneme a ideme ruka hore celú noc. Pacienti sa postarajú o seba navzájom. A ešte si to vykážeme ako nadčas.🤭😄
Vianocny vecierok a Summer party je v piatok vecer. Este mame 2x teambuilding, to je tiez vecer, napr. teraz bude bowling, o 18ej zaciname, tak cca do 22ej byva vacsina, kedze je to v utorok.
Máme to ako firemnú akciu, ale v rámci osobného voľna. Po práci.
My mávame tak 2x do roka regionálny teambuilding, je to sobota alebo aj so spaním do nedele. Zadavame si do systému služobnú cestu,keby sa niekomu cestou alebo tam niečo stalo,ráta sa to ako pracovný úraz,samozrejme, nemôžme mat potom vypite...
Manageri vacsinou pracuju ovela viac ako maju uvazok, takze vecere maju mimo klasickeho pracovneho casu. Rovnako firemny vecierok je dobrovolna akcia mimo pracovneho casu.