Máte skúsenosti s prácou v útulku?

mimi5986
22. sep 2020

Ahojte žienky 🙂
máte niektorá skúsenosť s prácou pre občianske združenie? konkrétne s prácou v útulku pre zvieratá. Zúčastnila som sa pohovoru a tam vlastne nepotrebovali veľa vedieť, človek nepotrebuje žiadne špeciálne zručnosti. Ale jedná sa mi o podmienky, nedávno som skončila výšku a zatiaľ sa nevyznám. Ponúkli mi skrátený úväzok (plný dať nevedia) s tým že by sa odrobilo cez týždeň 5 dní po 8 hodín. Mám pocit ale že počet hodín skôr sedí k plnému úväzku. Platia o niečo málo viac ako je minimálka. Stále rozmýšľam, či sa to oplatí, ísť do toho. Na jednej strane je to pochopiteľné, veď peniažkov veľa nemajú. Milujem zvieratá ale váham, či len nepotrebujú dievča pre všetko. Jednoznačne popri si budem hľadať niečo čoby sa týkalo toho čo som študovala ale láka ma to..

pietra
22. sep 2020

nie je tam niekde chyba? 40 hodin tyzdenne je bezny pracovny cas na plny uvazok

luulinkaa
22. sep 2020

Takáto práca je vhodná iba pre niekoho kto naozaj silno miluje zvieratá, ak sa plánuješ nato vykašľať a nájsť si niečo iné urob to hneď á nedávaj im falošnú nádej. 🙂 jasne, ze potrebujú človeka pre všetko, čo sa v útulku robí.. Je to ťažká a psychicky náročná robota, ale aj krásna.

estrella5
22. sep 2020

Mňa by veľmi zaujímalo (ak by si sa podelila) kde si na takú prácu natrafila? Sama z vlastnej iniciatívy si sa bola spýtať priamo do útulku? Alebo?

mimi5986
autor
22. sep 2020

Chyba tam myslim nie je, bolo mi vysvetlene ze sa pracuje 4 dni po 8 hodin a potom ma clovek 2 volne dni, vlastne si 5x v praci za tyzden. Aspon myslim ze som to spravne pochopila... Na tuto pracu som natrafila cez kamaratku. Potrebuju tam dalsieho cloveka. Naozaj sa mi paci predstava takejto prace ale obavam sa ze do buducna ma neuzivi, nakolko s priatelom planujeme spolocnu buducnost. Preto som na vazkach, je to nadherna praca. Len to nevidim ako dlhodobu zalezist a zas nechcem im po par mesiacoch povedat ze som si nasla nieco ine a oni zase budu musiet zhanat cloveka

lenja123
22. sep 2020

@mimi5986 veď im rovno povedz, že tam neplánuješ pracovať dlhodobo, nech s tým rátajú. Zase povedzme si na rovinu, nie je to akurát job snov, pravdepodobne je tam dosť veľká fluktuácia zamestnancov, aspoň v našom útulku večne niekoho hľadajú na TPP. Možno budú radi aj za to, ak tam odrobíš aspoň pár mesiacov. A ktovie, možno ťa tá práca tak chytí, ža tam ostaneš aj napriek zlým podmienkam a nízkemu platu.

mimi5986
autor
22. sep 2020

vsak mam tam skusobny den a potom pokecame s veducim. ak budu chciet tak ma vezmu aj na tych par mesiacov. najlepsie bude ked uprimne poviem, to je najlepsie dufam.

pietra
22. sep 2020

@mimi5986 tak potom to ale nie je skrateny uvazok, ale plny. Takuto pracu musia robit zanietenci, ktori maju zdroj prijmu aj niekde inde a robia to hlavne z lasky k zvieratam a viac-menej ako dobrovolnici. Myslim si, ze o tuto pracu sa prave zaujemci netrhaju, cize predpokladam, ze ta zoberu aj na tych par mesiacov.

monkabohdalova
22. sep 2020

@mimi5986 úprimne v utulku je výnimočné takáto suma... Vo väčšine utulkoch su len dobrovoľníci za nejakú almužnu ako aj u nás

micusa2222
16. jún 2023

@mimi5986 skončíš výšku a chceš do útulku ,,prečo ? Ak si skončila veterinu, tak skús niekde vo vetrinárnych ambulanciách..v útulkoch bojujú s peniazmi, tam nebudeš nikdy zaplatená...