Máte skúsenosti s prácou v upratovacej firme?

janittta1
8. aug 2021

Mate niekto skúsenosť s prácou v upratovacej firme? Mala by som upratovať vchody,sem tam možno byt alebo dom... ako to funguje? Ked stihnem upratat skor ako za 8h šichty mozem ist domov? Pracuje sa aj cez sviatky?ak áno je to platené podľa zakona?

lucka_ke
8. aug 2021

ku nám do bloku chodí upratovať jedna pani z upratovacej firmy, behá ako splašená, lebo má niekoľko blokov na starosti... prebehne to ako z rýchlika a uteká ďalej
ako to je platené to už neviem

ivkazba
8. aug 2021

@janittta1 platené podľa zákona? Akého zákona? Ak máš na mysli minimálnu mzdu, tak ak si zamestnanec, tak musíš mať minimálne minimálnu mzdu.

Čo sa týka 8 hodinovej pracovnej doby, záleží čo budeš upratovať. Napríklad v administratívnych budovách s kanceláriami je upratovačka celých 8 hodín, pracuje tam veľa ľudí, čiže priebežne sa chodia čistiť toalety, kuchynky, zasadačky atd.

Ak nemáš konkrétne objekty, keďže píšeš sem tam byty a domy, tak tam áno, môžu chcieť aj cez víkendy, aj klient chce upratať vtedy. Ale ak ide o upratovaciu firmu, tak sa opýtaj objektového vedúceho na konkrétnosti, všade to funguje inak.

ivkazba
8. aug 2021

@lucka_ke ak by ste sa sťažovali, určite by zjednali nápravu, musí upratať dôkladne. A často behajú ako splašené, pretože chcú byť najskôr hotové.

ivkazba
8. aug 2021

@janittta1 ešte k mzde, vchody sú určite platené biedne, počítam že minimálka. Najlepšie sú platené kancelárie v dobrých biznis centrách alebo potom špecifické lokality. Vchody a štátne budovy budú určite minimálka.

janittta1
autor
8. aug 2021

@ivkazba myslela som podľa zákona príplatky za sviatok pripadne cez víkend. Ďakujem za vaše odpovede,v utorok sa mi majú ozvať tak sa ešte popýtam na urcite veci.

loginexistuje
8. aug 2021

to su vacsinou ukolove prace