ahojte, som mamina 2rocneho chlapceka a chystam sa do roboty. Chcela by som niaky tip na dobreho a seriozneho zamestnavatela-verim, ze taky existuje 🙂
najma v Bratislave, kedze tu zijem, kt.by akceptoval to, ze nechcem robit nadcasy a chcela by som koncit do 17tej. Tak dajte tip, kde pracujete vy a ste spokojne, pripadne Vasi znami...vopred dakujem
toto uz nema obdoby 🙂 hadam necakas, ze ti niekto cudzi bude hladat robotu? zvlast potom, ako si sa tu odprezentovala, teda ze nic si o sebe nenapisala, este aj ten pravopis je katastrofa (NIAKY)...
zapracuj na sebe, a nezatazuj inych svojou neschopnostou
Simka,kiežby to bolo také lahké ,aby bolo tolko serioznych zamestnávateloch,ktorí vyjdu mamičkám v ustrety, aby Ti ich mohli iní doporučiť.Ziaľ doba je zlá roboty je málo,a ked má niekto aj takú dobrú robotu,drží sa jej zubami nechtami,aby onu náhodou neprišiel.Pracovnych ponúk je málo.Ja som už 3mesiac doma na podpore,aje mi ťažko .Zistujem hladám.Mám takú skúsenosť,že zamestnávatelia nevychádzajú vv ústrety matkám s malymi detmi 😠 ale treba hladať anevzdávať sa ,ani ja sa nevzdávvam.
@liz_lemon trošku tvrdé tvrdenie, že zaťažuje iných svojou neschopnosťou ... dovolila si položiť otázku, nemusela si ju vôbec prečítať a dávať námahu aj odpovedať 😉
@simka1906 musím napísať, že týmto spôsobom sa nikam nedopracuješ ... a ruku na srdce, neviem, či vôbec existuje zamestnanie, kde by sa bral ohľad na ženy s malými deťmi ... je veľa žien, ktoré tieto "problémy" nemajú, takže sme všade nahraditeľné ... ja riešim rovnaký problém ... akurát, že zamestnanie mám, ale nečakane mi zmenili pracovný dobu, čo ja nemôžem akceptovať ... takže, buď sa prispôsobím, alebo odídem 😖
si to predstavuješ "jak Hurvínek válku" ... akože v dnešnej dobe, keď je problém nájsť prácu, je hodne trúfalé klásť si podmienky... škoda, že si nenapísala, aké máš vzdelanie, prax, pracovné skúsenosti, možno si naozaj tak strašne nenahraditeľná a jedinečná (čo sa pracovných schopností týka), že každý zamestnávateľ bude šťastím bez seba, ak nastúpiš aspoň na polovičný úväzok... a myslím, že pri tej prac. dobe si zabudla zohľadniť aj to, že budeš asi trošku cestovať, či miesto výkonu práce by malo byť tak max 10min pešo od tvojho bydliska?
btw. dnešná doba je taká, že ak v životopise spomenieš, že si po materskej, resp. máš malé dieťa, tak ťa ani na pohovor nepozvú, ak to spomenieš na pohovore, tak sa v tom momente stávaš poslednou možnou voľbou... No ale prajem veľa šťastia, len si zlož tie mega ružové okuliare, lebo síce nie je nemožné nájsť prácu podľa tvojich predstáv, ale ani také jednoduché...
skus statnu spravu
jasne, ze su aj prace na 8 hodin padla. treba sa nenapadne informovat pri pohovoroch ako casto budu potrebovat nadcasy. a podla moznosti nespominat, ze si mamina, pytat by sa nemali. jednoducho je to tak, ze maminky su casto brane ako "problematicke". tak vela stastia. konkretnu firmu ti tu asi nik nenapise, to by bola asi aj reklama a zas v ramci 1 firmy mozes mat oddelenia, kde ludia sedia od nevidim do nevidim a ini po 8 hodinach idu domov, vela zavisi od sefov, kolegov...
inak ja tiez hladam pracu na tych 8 hodin, ved kto by mi chodil po maleho do skolky, takze chapem, ze ta trapi, ci budes musiet robit nadcasy 😉
Nie je to o firme, ale o ludoch. Pokial budes mat empatickeho sefa, da sa dohodnut.
simka, a ak ti napisem, ze ja mam dobreho sefa, pohyblivu pracovnu dobu a mozem robit aj z domu, pojdes robit to co ja? Ved to, kedy kto konci v praci, zalezi najmä od pracovneho miesta. Lebo ak si napriklad trepnem informatorka na vratnici a je tam 12 hod. smenovost, mozes mat sefa aj anjela, proste o 17.00 neskoncis. A v tej istej firme moze referentka (ak ma aspon trocha empatickeho sefa) skoncit o piatej (ale to skor v statnej sprave). Takze skus zadefinovat tvoju profesiu a potom ti baby mozno poradia. 😉
@simka1906 Pozri, ja mám už pokročilejší vek, dve relatívne malé deti, výpoveď z práce po skončení RD, za sebou množstvo neúspešných pohovorov. No napokon mám aj prácu, ktorá sa dá skĺbiť s rodinou... skús sa popýtať vo väčších firmách, ktoré deklarujú, že sú "family friendly", prípadne začni podnikať sama. Veľa zdaru!
@liz_lemon....joj to co si napisala bolo tak sproste...da sa napisat svoj nazor aj normalnejsie🙂a k autorke, skus mozno zmenit otazku na temu a napis viac, ake mas skusenosti, co hladas
ahojte, som kamaratka Simky a kedze pravidla modreho konika jej nepovoluju odpoved na Vase odkazy reaguje cez mna: "Mile maminy, dakujem za Vase odpovede, nikoho som nechcela svojou otazkou poburit, toboz som nechcela, aby ste mi hladali pracu, ako sa niektore z Vas na mna osopili, prave preto som nedavala svoje vzdelanie ani okruh v ktorom by som chcela pracovat, chcela som normalne vediet-ak to chcete a viete zverejnit - kde pracujete a ste spokojne a mate deticky. Necakam extra ulavy od zamestnavatela, naozaj mozno len to co som hore spomenula, ale aj to sa da pozmenit vzhladom k situacii aka bude a pracovnej ponuke, proste som to tam napisala, aby som nieco pripisala k otazke. Do fora alebo otazky som prispievala 1x a musim povedat, ze som velmi sklamana pristupom napr.liz_lemon, fakt ak chces urazat, tak radsej ani neprispievaj. Este som neprisla na to, ci a ako sa da vymazat tato moja otazka, lebo vidim, ze neurobila dobru robotu...dakujem este raz maminam, ktore mali porozumenie a niektore aj konkretne do internej posty napisali. Pekny den
simka1906 .... tak ako to tu uz bolo napisane ... prilis malo info o tvojich pracovnych schopnostiach alebo skusenostiach na to aby sa dalo len tal jednoducho odpovedat ... ale pytas sa tak mozno najdes odpoved ktora ta uspokoji ... mozno ako pise amouramour ked to zmenis na nejaku diskusiu a das viac info o sebe ponukne sa ti aj viac moznosti ... a k liz_lemon .... kazdy sa ma pravo opytat co chce a naozaj dalo sa aj uctivejsie odpovedat ....
ak to trochu pomoze ja robim v statnej sprave a som spokojna ....... mam pre mna dobre vedenie v praci s ktorym sa viem zakazdym dohodnut ... kvoli synovi a jeho najskor jasliam a teraz uz velkej skolke mam upravenu pracovnu dobu takze robim od pol8 do 1600 ... ale pracovala som tu uz aj pred materskou ... nikdy som ani predtym nemala s nikym ziadne problemy, sefstvo ma uz poznalo aj to aka som, aky vykon podavam a myslim si ze vdaka tomu s nimi tak dobre vychadzam aj teraz .... napriek tomu skor ako si zacnes hladat nove zamestnanie priprav sa na to ze nikde ta nebudu vitat s otorenou narucou a uz vobec nie ak povies ze si matka a mas doma male dieta ... podmienky si budes moct klast len velmi tazko (ak vobec) kedze je dnes na trhu tolko nezamestnanych a teda tolko na vyber .... ale drzim palce aby sa ti podarilo najst si nieco co ta uspokoji a co bude tvojim podmienkam vyhovovat 🙂 .... aj ked pravdu ... velmi optimisticky by som to nevidela .... predsa len ak najdes nejaku takuto pre kazdu zenu "urcite vytuzenu rozpravkovu" pracu daj na net urcite sa viacere potesia 🙂 drzim palce
ja by som odporúčala skúsiť si nájsť prácu vo väčšej, nadnárodnej firme. v zahraničí nie je nič výnimočné, že maminy pracujú na skrátený uväzok, prípadne majú delené pracovné miesto. viem, že na slovensku sú takéto možnosti zatiaľ "v plienkach", ale pomaly sa to hýbe. z mojej osobnej skúsenosti: pri prvej materskej som pracovala vo veľkej nemeckej firme, po 18 mesiacoch som sa dokázala aj s malým dieťaťom vrátiť na vyššiu pozíciu, z akej som odchádzala na MD. pri druhej materskej vo veľkej francúzskej firme som sa po 4 mesiacoch na MD vrátila na skrátený uväzok a kombinujem prácu v kancelárii s prácou z domu. nie je to teda úplne nemožné. pracovať aj s malým dieťaťom, príp. dvomi ako ja, sa dá. musím ale podotknúť, že som v živote nebola na očr, k lekárom chodím mimo pracovnú dobu a moji kolegovia nevedia, čo je to zaskakovať za mňa. prajem veľa šťastia pri hľadaní práce!
Simka, nehnevaj sa na mňa, ale týmto spôsobom prácu nenájdeš... nepíšeš akú máš kvalifikáciu, čo vieš a čo chceš robiť, odvetvie, nič... iba že hľadáš dobrého zamestnávateľa. 😕 Tak sotva sa dá očakávať, že Ti v dnešnej dobe niekto napíše "áno, tá a tá firma teraz má veľa voľných miest a podmienky na prácu dobré a plat uspokojivý". Radšej si pohľadaj na pracovných portáloch miesto podľa Tvojich schopností a možností a potom sa informuj, ako vychádzajú mamičkám v ústrety 😉