Za poslednú dobu som si tu všimla viacero diskusii o tajnom santovi v práci. Tak úprimne, máte to radi? Teší vás to kupovať a dostávať? Kúpiť darček ani nevieš komu čiže nemáš ani tušenia čo ten kto si to rozbalí má alebo nemá rád. A dostať možno ďalšiu šálku alebo sviečku alebo niečo čo možno ani nebudeš mať kam dať, možno sa ti to ani nebude páčiť, od niekoho neznámeho možno aj bez citovej väzby k tomu človeku. Fakt by ma zaujímalo či zrovna tento zvyk majú ľudia radi a len ja som nejaká vadná alebo čo :D
Secret Santu hráme v práci celé roky. Sme viac-menej stabilná skupina a približne vieme kto má čo rad a čo nie
A ak nie, vždy sa dajú kúpiť univerzálne darčeky: vianočné ponožky, sviečka, oriešky, med, coko, ….
Ak dostanem darček ktorý sa mi nepáči, jednoducho ho posuniem ďalej
Nie, mne sa to nepáči......ale som taky typ.....je to však milý nápad.
ja som stastna ze to nemame.
To je ako kinder vajce, áno teší to ludi. A citová vazba? To nemusím mať, keď sa mi vec páči. Žiaľ nie každý tam da niečo pekné.
Tak niekto nema rad ani vianoce ci ine veci, ludi to tesi a zvysok potiahne, aby nekazil kolektiv...
ja by som to formuloval asi takto:
firma sa na balicky vykasle, tak to zoberie niekto iniciativny do ruk a zachrani situaciu
nie, neznasam to...
Je to hlupost, ja nemam rada “nevyziadane” dary
@cina1
@vanilkovazmrzka
a kto ma rad “nevyziadane” dary asi nikto.
ale je to vecierok a patri to k tomu a ak sa vam to nepaci, tak tam nechodte.
🤒
@frflos_nespokojny eh? My nic take nastastie nemame a snad sa smieme vyjadrit, obzvlast ked sa v teme autor pyta ci to mame radi
@vanilkovazmrzka jasne v pohode, prehliadol som 😇
Este som to nezazila 🙂a to mozem povedat o par veciach 😅
U nas v skole to maju, ale kazde dieta vie, komu ide davat (losuju si mena). Takze bud ho pozna, alebo od spoluziakov nenapadne zistuje, co ma to druhe dieta rado.
Maju financny limit a snazia sa davat cielene darceky, nie iba daco.
Podla mňa si vadna, čo je na tom zle, keď niekto poteší naličkostou aj keď nepozná toho druhého ?
Nie, nemám rada túto aktivitu. Som introvert a spôsobuje mi to stres. Na ZŠ, na SŠ, dokonca aj teraz v práci, našťastie už iba dobrovoľne. Som učiteľka, v mojej triede som santu nerobila. A jasné, že sa nájdu nespokojní rodičia, že prečo sa to nerobí. Pretože 80% darčekov sú lapače prachu, mnoho detí nedostane to čo chce a sú smutné a najväčší gól je, keď sa do toho zapoja rodičia a ešte aj vo februári dokážu riešiť,.kto čo dostal alebo kto čo dal.
Ja osobne nemám rada darčeky, takže tieto secret Santa a pod akcie pred Vianocami v práci boli pre mňa extrémne obtazujuce. Našťastie robíme z domu a do práce chodíme každý ako chceme, takže sa to už úplne nedá zrealizovať.
Našťastie to v práci nemáme
Co je na tom take zle ked sa vam to tolkym nepaci
U nas v praci sme to hrali len raz. Vic ako polovica ludi "zabudla" kupit darceky, takze niekto kupil, niekto dostal a ostatni nemali nic. 😁
Bytostne to neznášam. A hlavne u detí v škole. Vždy sa nájde niekto, kto trafí úplne vedľa alebo sa na to vykasle tak očividne, že je to urážajúce (zažila som, ako kolegyňa dostala vrecko od cukríkov s posledným rozbalenym cukrikom. A pritom to bola milá, ochotná baba, ktorá s nikým nemala konflikty. U detí to vyzeralo podobne) Snáď mimo kolektívu kamarátov, ktori sa poznajú, v tom absolútne nevidím zmysel.
@frflos_nespokojny, čo má Secret Santa s večierkom???
Nie, nikdy som sa týchto blbostí nezúčastňovala a aj keď bolo v práci, poprosila som, aby moje meno do "vrecúška" nedávali a týmto som sa vyhla blbej pretvárky, ako ma poteší niečo, čo ma v skutočnosti nepoteší 🤣 a nebola som jediná...viac ľudí odmietalo zúčastňiť sa tohto zvyku v práci.
Nevadí mi to. Rada dostanem nejaký drobný darček, ktorý môžem napr zjest alebo vypit. A rovnako tu radost urobim inym. Mam to radsej ako velke dary.
Je to blbost a lezie mi to na nervy, nastastie aj v skole sa deti ozvali, ze nechcu 😀
@vroni a vari si darceky rozdavate pred nastupom na smenu, alebo rychle stretko po robote?
Kamoška to mala v práci v tíme a v ten deň sme sa mali stretnúť takže prišla z práce ku mne domov s taštičkou s lacnými blbosťami z Primarku ktoré sa mi potom snažila nechať, akože mojim deťom. Tak som to slušne odmietla že fakt nechcem ďalšiu šálku ani ďalšie sviečky s ďalším svietnikom a už vôbec nie tie čo dostala. A odo mňa šla večer von s niekým z tímu na ktorého sa jeho tajný Santa vykašľal takže bol sklamaný aj napriek tomu že videl že ostatní dostali len takéto srandy. Tak ho pozvala ona von, je to taká dobráčka. Ja s tým sama skúsenosť nemám. Dcéra to mala jeden rok v škole, ona dala anjelika na stromček a sama vôbec nepamätám čo dostala, asi nejakú bižu. Nejak sa k tomu nevyjadrovala. Takže môj názor, toto sa mi nechce ale ak by to chceli ostatní, tak to nebudem blokovať.
@frflos_nespokojny neviem, preco by ucast na vecierku mala byt podmienena touto somarinou...mimochodom, nemali me tuto blbost uz par rpkov...
@frflos_nespokojny, ano, normálne sa dávali darčeky cez obednajsiu prestávku, vždy len v rámci oddelenia, takže na firemnom večierku sa nič podobné nerobilo. Našťastie posledné roky sa už nerobí Santa vôbec
@frflos_nespokojny a preco by si mali rozdavat darceky? ...kazdy nech obdaruje koho chce a nie tieto "nasilne" praktiky...
Mne sa pači ta myšlienka pokial ide o vyrobky handmade